سامانه سازمان امور مالیاتی کشور یک سایت جامع و کاربردی در این زمینه بوده و خدمات مالیاتی متعددی را به صورت آنلاین در اختیار کاربران قرار می دهد. با توجه به پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از سازمان های بزرگ کشور با راه اندازی سامانه های مختلف، به سوی ارائه خدمات آنلاین حرکت کرده اند. سازمان امور مالیاتی هم یکی از مهم ترین و بزرگ ترین نهادهای کشور می باشد، از این روند عقب نمانده و با ارائه چند سایت جامع و کلیدی، امکانات متعدد مالیاتی را به شکل غیر حضوری برای مودیان فراهم ساخته است. سایت اصلی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی www.intamedia.ir یکی از کاربردی ترین سامانه ها در این زمینه می باشد که امکان دریافت بسیاری از خدمات مالیاتی را به شکل آنلاین فراهم می سازد. پیش ثبت نام الکترونیک، درخواست ابلاغ الکترونیک مالیاتی، صورت معامله فصلی، اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی و حقیقی، اظهارنامه اجاره املاک و مالیات خودرو، مالیات بر ارز افزوده و گزارش فرار مالیاتی برخی از مهم ترین آن ها محسوب می شوند.
با توجه به امکانات فروان سایت سازمان امور مالیاتی کشور ، مودیان باید شناخت کاملی از این سامانه و خدمات آنلاینی که ارائه می دهد، داشته باشند. چرا که استفاده از سایت این سازمان نیاز به مراجعات حضوری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. علاوه بر آن، دسترسی به خدمات این سامانه به صورت شبانه روزی فراهم است و محدودیت زمانی خاصی وجود ندارد. به همین خاطر، در این مقاله سعی داریم اطلاعات کاملی در رابطه با این سامانه ارائه داده و روش ورود به آن را توضیح دهیم. این گونه مودیان مالیاتی به سادگی می توانند به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور وارد شده و خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. دقت داشته باشید که سایت این سازمان برای تمامی مودیان مالیاتی کشور به صورت جامع تعریف شده است. به این ترتیب، روش ورود و استفاده از سامانه امور مالیاتی برای کاربران استان های مختلف تفاوتی ندارد. چیزی که در این زمینه اهمیت دارد، انجام فرایند ثبت نام و دریافت اطلاعات کاربری است.
سامانه سازمان امور مالیاتی کشور
مالیات یکی از مهم ترین منابع درآمد کشورهای مختلف به خصوص کشورهای پیشرفته دنیا به شمار آمده و جهت آبادسازی کشور و ارائه خدمات عمومی به مردم مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های اخیر، نقش مالیات در کشور ما هم بسیار پررنگ تر شده و روز به روز مصوبات جدیدی برای دریافت مالیات از حوزه های مختلف ارائه می شوند. در همین راستا، سازمان امور مالیاتی کشور سایتی جامع و کاربری ایجاد کرده که بسیاری از خدمات این حوزه را ارائه می دهد. مودیان مالیاتی با ورود به این سامانه می توانند نسبت به تکمیل و ارسال اظهانامه های خود به صورت آنلاین اقدام کنند. در نتیجه، نیازی به مراجعه حضوی به ادارات مالیاتی وجود نداشته و تا حد زیادی در هزینه و زمان آن ها صرفه جویی خواهد شد. هم چنین امکان پیش ثبت نام الکترونیکی مودیان از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شده تا کاربران به راحتی بتوانند با انجام مراحل نام نویسی به شکل آنلاین، اطلاعات کاربری خود را دریافت کنند.
با توجه به این که مدت زیادی از راه اندازی سایت سازمان امور مالیاتی نمی گذرد، ممکن است بسیاری از کاربران و مودیان مالیاتی شناخت زیادی از این سامانه و خدمات آن نداشته باشند. در نتیجه، هم چنان از روش های حضوری جهت دریافت خدمات گوناگون مالیاتی مانند ثبت و ارائه اظهارنامه، صورت معاملات فصلی، استعلام بدهی و موارد این چنینی دیگر استفاده می کنند. از آن جایی که سامانه سازمان امور مالیاتی کشور اکثر خدمات مرتبط با این حوزه را به شکل غیر حضوری ارائه می دهد، در ادامه روش ورود به این سامانه را به صورت کامل برای تان توضیح داده ایم. هم چنین به نحوه ثبت نام الکترونیکی این سامانه خواهیم پرداخت تا کسانی که نام نویسی شان را انجام نداده اند، به سادگی بتوانند اقدامات لازم جهت این امر را پشت سر گذاشته و اطلاعات کاربری دریافت کنند. به این ترتیب، مودیان برای استفاده از خدمات آنلاین سازمان امور مالیاتی کشور با مشکلی رو به رو نخواهند شد.
ورود به سایت سازمان امور مالیاتی کشور
با توجه به افزایش اهمیت مالیات در اقتصاد و تامین منابع درآمدی کشور، سازمان امور مالیاتی از سال ۱۳۸۱ معرفی شد تا امورات مربوط به این حوزه را به صورت تخصصی در دست بگیرد. اگر چه این سازمان زیر نظر وزارت اقتصاد و دارایی کشور فعالیت دارد، اما تمامی امورات مربوط به مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی توسط این سازمان رد و فصل می شوند. در ادامه این سازمان با ارائه سامانه های مختلف، شرایط لازم جهت استفاده از خدمات آنلاین را برای مودیان فراهم کرد. سایت سازمان امور مالیاتی کشور که سامانه اصلی آن به حساب می آید، بسیاری از خدمات مالیاتی را به شکل غیر حضوری در اختیار مودیان قرار می دهد. به همین خاطر، کاربران و مودیان مالیاتی باید نحوه ورود به این سامانه و استفاده از خدمات گوناگون آن را بدانند. از آن جایی که بسیاری از مودیان هنوز شناخت کاملی از سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ندارند، در این قسمت نحوه ورود به آن را بیان کرده ایم.
برای وارد شدن به سایت این سازمان کافی است یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز جهت ورود به سامانه امور مالیاتی کشور به شرح ذیل می باشند:
- 1در اولین قدم باید آدرس اینترنتی آن یعنی www.intamedia.ir را در مرورگر خود قرار داد و جست و جو کنید. امکان ورود به این سامانه و دسترسی به خدمات مختلف آن هم با گوشی موبایل و هم سیستم های رایانه ای وجود دارد. با این حال جهت دریافت خدمات حساس سازمان امور مالیاتی کشور مانند ثبت اظهارنامه، ترجیحا از رایانه یا لپ تاپ استفاده کنید تا حین انجام این فرایند با مشکلی مواجه نشوید.
- 2بعد از این که نشانی فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان مربوط به سازمان امور مالیاتی است. پس بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.
- 3در ادامه به صفحه اصلی سایت این سازمان وارد شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. اکنون امکان استفاده از خدمات گوناگون سایت سازمان امور مالیاتی کشور برای تان فراهم بوده و با توجه به نیاز خود، می توانید از امکانات مختلف به شکل آنلاین بهره مند شوید.
با انجام این چند مرحله ساده، به سایت امور مالیاتی کشور منتقل شده و امکان استفاده از خدمات آنلاین مالیاتی را خواهید داشت. در ادامه نحوه ثبت نام الکترونیک از این طریق را هم بیان خواهیم کرد تا مودیان جهت نام نویسی و دریافت اطلاعات کاربری با مشکل مواجه نشوند.
ورود به سامانه امور مالیاتی با کد رهگیری
در بخش قبل شیوه ورود به درگاه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی را به صورت مفصل برای تان توضیح دادیم. به این ترتیب، مودیان اکنون به راحتی می توانند به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور وارد شوند. اما از جمله ابهامات مهمی که در این زمینه وجود دارد، امکان وارد شدن به این سامانه با کد رهگیری است. بر اساس بخشنامه بانک مرکزی در سال ۱۳۹۹، تمامی فعالان اقتصادی که قصد راه اندازی درگاه های پرداخت یا استفاده از کارت خوان را دارند، باید نسبت به دریافت کد رهگیری اقدام نمایند. این کار به منظور تطابق داده های ارسالی از بانک و سازمان امور مالیاتی انجام می گیرد. جهت دریافت این کد هم باید به سایت این سازمان مراجعه نموده و مراحل لازم را به شکل غیر حضوری طی کنید. با این حال، ورود به سایت خدمات اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور تنها با کد رهگیری مالیاتی امکان پذیر نیست. بلکه کاربران جهت این امر باید اطلاعات کاربری شامل نام کاربری و کلمه عبور در اختیار داشته باشند.
سامانه ثبت نام الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور
حال که با نحوه ورود به سامانه امور مالیاتی آشنا شدید، مشکلی جهت این امر نخواهید داشت. اما باید توجه داشته باشید که برای استفاده از اکثر خدمات این سایت، نیاز به ثبت نام و دریافت اطلاعات کاربری وجود دارد. برای مثال، دریافت کد رهگیری مالیاتی یکی از مهم ترین خدماتی است که بدون نام نویسی در سایت سازمان امور مالیاتی کشور و اخذ اطلاعات کاربری امکان پذیر نیست. به همین خاطر، مودیان مالیاتی برای استفاده از خدمات آنلاین این سامانه باید در اسرع وقت به سایت مذکور مراجعه کرده و با تکمیل پیش ثبت نام الکترونیک، اطلاعات کاربری دریافت کنند. امکان انجام این فرایند هم از طریق خود سایت سازمان فراهم است. با توجه به این که بسیاری از کاربران و مودیان مالیاتی تا کنون ثبت نام خود را در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور انجام نداده و اطلاعات کاربری ندارند، در این بخش نحوه پیش ثبت نام الکترونیکی را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم.
جهت پیش ثبت نام الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور هم مانند ورود به این سامانه باید یک سری اقدامات ساده را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید. این اقدامات مورد نیاز جهت ثبت نام الکترونیک و اخذ اطلاعات کاربری شامل موارد زیر می باشند:
- 1در گام اول، باید با استفاده از روشی که در ابتدای مطلب برای تان توضیح دادیم به صفحه اصلی سایت اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس www.intamedia.ir وارد شوید. پس از ورود به این بخش، باید از قسمت بالای صفحه بر روی گزینه «میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی» کلیک کنید.
- 2به این ترتیب، لیست خدمات آنلاین مالیاتی قابل ارائه در این سامانه به شکل زیر برای تان نمایش داده می شوند. اولین گزینه موجود در این بخش با عنوان «پیش ثبت نام الکترونیکی» مشخص شده و امکان نام نویسی شما را فراهم می سازد. پس بر روی آن کلیک کنید.
- 3در مرحله بعد وارد صفحه زیر شده و از شما درخواست می شود جهت ثبت نام الکترونیک در سایت سازمان امور مالیاتی کشور نوع مودی را انتخاب کنید. بعد از تعیین نوع مودی، بسته به آن باید کد ملی، شناسه ملی یا کد فراگیر اتباع را در کادر پایین قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود به ثبت نام» را بزنید.
- 4سپس به صفحه مربوط به لیست پرونده های الکترونیک خود در این سازمان وارد می شوید. در صورتی که تا کنون در این سامانه نام نویسی نکرده باشید، پیام «شما هیچ ثبت نامی با شماره یا شناسه ملی خود نداشته و همچنین در شرکاء مودیان دیگر نیز حضور ندارید. جهت ثبت نام جدید روی کلید زیر کلیک نمایید.» را مشاهده خواهید کرد. بنابراین جهت پیش ثبت نام الکترونیکی در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ، باید گزینه «پیش ثبت نام جدید» را بزنید.
- 5به این ترتیب، وارد اولین بخش پیش ثبت نام الکترونیک گردیده و توضیحاتی در این رابطه برای تان ارائه شده است. پس از مطالعه این موارد، باید یک سری اطلاعات را در بخش سمت چپ صفحه وارد کنید که شامل نوع ثبت نام از نظر انفرادی یا مشارکتی، شماره تلفن همراه و کد پستی اقامتگاه قانونی هستند. هر یک از این اطلاعات را به صورت دقیق در جایگاه مربوط به خود قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «پیش ثبت نام جدید» را بزنید.
- 6در مرحله بعدی پیش ثبت نام الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور ، یک کد احراز هویت بر روی شماره تلفن همراه شما ارسال خواهد شد. این کد را دریافت کرده و در جایگاه مشخص شده برای آن قرار دهید. سپس گزینه «ثبت کد فعالسازی و ادامه» را بزنید.
- 7اگر کد احراز هویت را به درستی وارد کرده باشید، وارد گام بعدی ثبت نام خواهید شد که مربوط به تعیین تابعیت و تاریخ تولد مودی ثبت نام است. این موارد را هم در جایگاه مربوط به خود قرار داده و گزینه «استعلام اطلاعات و ادامه» را بزنید.
- 8به این ترتیب، اطلاعات پایه ثبت نام آنلاین در سایت سازمان امور مالیاتی کشور برای تان نمایش داده می شود. این موارد را بررسی کرده و در صورتی که تمامی موارد کاملا صحیح باشند، سراغ نواقص اطلاعاتی در قسمت انتهایی صفحه بروید. در کادر مشخص شده با همین عنوان، مهم ترین نواقص اطلاعاتی شما با یک لینک قرمز رنگ تعیین شده اند. برای تکمیل هر یک از این موارد، کافی است بر روی لینک مربوط به آن کلیک کنید. بعد از این که تمامی نواقص اطلاعاتی را برطرف کردید، گزینه «ثبت نهایی اطلاعات» را در قسمت پایین صفحه بزنید تا پیش ثبت نام الکترونیک تان در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور با موفقیت انجام گیرد.
- 9به این ترتیب، نام نویسی تان تکمیل شده و رسیدی مانند تصویر زیر صادر خواهد شد که اکثر اطلاعات ثبت نام تان را در برمی گیرد. مهم ترین اطلاعات موجود در این رسید هم کد رهگیری مالیاتی شما است که در قسمت بالای آن قرار گرفته است. جهت محافظت از این کد، رسید پیش ثبت نام را پرینت گرفته یا این که آن را جایی یادداشت کنید.
در این بخش هم اطلاعات لازم را درباره سامانه ثبت نام الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور در اختیارتان قرار دادیم. از این رو متقاضیان استفاده از خدمات این سامانه به راحتی می توانند به این سایت وارد شده و ثبت نام شان را انجام دهند.
سازمان امور مالیاتی اشخاص حقیقی
شاید در گذشته اشخاص حقوقی، سازمان ها و بنگاه های اقتصادی بیش تر با مالیات و سازمان امور مالیاتی سر و کار داشتند. اما امروزه با تصویب طرح های مالیاتی جدید، اشخاص حقیقی هم تا حد زیادی با این مسائل درگیر شده اند. این افراد در زمینه های مختلف مشمول پرداخت مالیات بوده و باید در اسرع وقت نسبت به تسویه آن اقدام نمایند. بسیاری از خدمات مورد نیاز اشخاص حقیقی هم از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می شوند. از جمله این موارد می توان به استعلام بدهی مالیاتی، ثبت و ارائه انواع اظهارنامه های مالیاتی و گزارش فرار مالیاتی برخی از مهم ترین این موارد محسوب می شوند. پیش ثبت نام الکترونیک هم خدمت مهم دیگری است که امکان بهره مندی از خدمات گوناگون این سامانه را برای اشخاص حقیقی فراهم می کند. از این رو مودیان حقیقی هم با شناخت مناسب از سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ، می توانند بسیاری از امورات مالیاتی خود را به شکل غیر حضوری از این طریق انجام دهند.
سازمان امور مالیاتی کارتخوان
بر اساس بخشنامه سال ۱۳۹۹ بانک مرکزی، تمامی دارندگاه درگاه های پرداخت الکترونیکی و کارتخوان باید با ثبت نام در سایت امور مالیاتی کشور، نسبت به اخذ کد رهگیری مالیاتی اقدام کنند. در سال های گذشته به دلیل عدم وجود ساختاری مناسب، گاها بین اطلاعات ارسال شده از بانک و داده های سازمان امور مالیاتی کارتخوان تناقض ایجاد می شد. به همین خاطر، از سال ۱۳۹۹ ثبت نام در سایت الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور و دریافت کد رهگیری برای تمامی دارندگان دستگاه های کارتخوان الزامی شد. به این ترتیب، دارندگان دستگاه های کارتخوان باید با ثبت نام در سایت این سازمان، پرونده مالیاتی خود را ایجاد نمایند. پس از نام نویسی و دریافت کد رهگیری، داده های مربوط به کارتخوان به صورت خودکار برای سازمان امور مالیاتی ارسال شده و مالیات بر مبنای آن محاسبه می گردد. در نتیجه، امکان فرار مالیاتی به پایین ترین حد خود می رسد. پس شناخت و استفاده از سایت سازمان امور مالیاتی کشور برای دارندگان کارتخوان هم بسیار حائز اهمیت است.
سازمان امور مالیاتی کشور سازمانی تخصص در زمینه امور مالیاتی می باشد که در سال ۱۳۸۱ از طرف وزارت اقتصاد و دارایی معرفی شد. این سازمان در ادامه جهت ارائه خدمات آنلاین به کاربران و مودیان مالیاتی، سامانه های مختلفی را ایجاد کرده که یکی از مهم ترین آن ها، سایت اصلی این سازمان است. مودیان با ورود به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی www.intamedia.ir، امکان دریافت خدمات مالیاتی گوناگون را به شکل آنلاین خواهند داشت. پیش ثبت نام الکترونیک در این سامانه، ثبت و ارسال اظهارنامه های مالیاتی، درخواست ابلاغ الکترونیک، ثبت صورت معاملات فصلی و گزارش فرار مالیاتی برخی از مهم ترین امکانات غیر حضوری این سامانه به شمار می آیند. با توجه به کاربرد فراوان سایت مذکور برای مودیان حقیقی و حقوقی، در این مقاله نحوه ورود به سامانه و پیش ثبت نام الکترونیک آن را به صورت کامل توضیح دادیم تا کاربران جهت دریافت خدمات آنلاین سازمان امور مالیاتی کشور با مشکلی مواجه نشوند.
-
این سازمان زیر نظر وزارت اقتصاد و دارایی کشور فعالیت دارد و تمامی امورات مربوط به مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی توسط این سازمان رد و فصل می شوند.
-
خیر. ورود به سایت خدمات اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور تنها با کد رهگیری مالیاتی امکان پذیر نیست. بلکه کاربران جهت این امر باید اطلاعات کاربری شامل نام کاربری و کلمه عبور در اختیار داشته باشند.
-
پس از نام نویسی در سامانه سازمان و دریافت کد رهگیری، داده های مربوط به کارتخوان به صورت خودکار برای سازمان امور مالیاتی ارسال شده و مالیات بر مبنای آن محاسبه می گردد.