پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی ، به صورت آنلاین و از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور امکان پذیر است. بر اساس قوانین مالیاتی کشور، اشخاص حقیقی و حقوقی باید نسبت به پرداخت بخشی از درآمد خود با عنوان مالیات اقدام نمایند. این مبلغ به حساب دولت واریز شده و جهت تامین هزینه های عمومی کشور مورد استفاده قرار می گیرد. البته توجه داشته باشید که مالیات مخصوص کشور ایران نبوده و امروزه در تمامی جوامع یکی روش اصلی برای تامین درآمد دولت ها محسوب می شود. بنابراین مودیان مالیاتی باید از روش های مختلف پرداخت آن مطلع بوده و در اسرع وقت نسبت به تسویه مالیات شان اقدام نمایند. پرداخت قبض مالیات با شناسه واریز 30 رقمی یکی از رایج ترین روش های موجود برای انجام این کار می باشد. از طرف دیگر، نسبت به سایر روش ها تا حدودی آسان تر است. زیرا زمانی که شما از این شناسه استفاده می کنید، به اطلاعات دیگری هم چون شناسه قبض و شناسه پرداخت نیاز نخواهید داشت.
نکته قابل توجه در این رابطه، فراهم شدن امکان پرداخت قبوض مالیاتی با استفاده از شناسه مذکور در سایت سازمان امور مالیاتی کشور است. به این ترتیب مودیان با در اختیار داشتن این شناسه، بدون نیاز به مراجعه حضوری امکان واریز مالیات شان را خواهند داشت. ذکر این نکته هم الزامی است که پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی برای انواع مالیات اعم از ارزش افزوده و حقوق امکان پذیر خواهد بود. پس هیچ کدام از گروه های مودی مالیاتی محدودیتی برای استفاده از این شیوه نخواهند داشت. با توجه به این که بسیاری از اشخاص حقیقی و شرکت ها در سراسر کشور دنبال راهی ساده و مناسب جهت واریز هزینه های مالیاتی خود هستند، در این مقاله روش پرداخت قبوض مالیاتی با شناسه 30 رقمی را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. در نتیجه با ورود به سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور، به راحتی می توانید مالیات خود را تنها با این شناسه واریز کنید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی
مالیات یکی از مهم ترین راه های تامین هزینه های دولت است. به همین خاطر، پیوسته مصوبات جدیدی در این زمینه ارائه شده، افراد و کسب و کارهای جدیدی مشمول مالیات می شوند. این اشخاص باید در موعد مقرر نسبت به تکمیل و ثبت اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نمایند. پس از ارسال قبض مالیاتی توسط این سازمان هم در اسرع وقت نسبت به واریز هزینه مالیات خود اقدام نمایند. در حال حاضر، روش های گوناگونی جهت این امر وجود دارد که پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی یکی از مهم ترین آن ها است. البته مودیان مالیاتی می توانند از طریق بارکد یا شناسه قبض و شناسه پرداخت هم این فرایند را طی کنند. با این حال، استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم قبض تا حدودی نسبت به روش های دیگر ساده تر است. به همین دلیل، در ادامه نحوه واریز قبوض مالیاتی با این شناسه را برای تان آورده ایم تا در صورت تمایل به استفاده از این روش، با چالشی رو به رو نشوید.
جهت پرداخت قبض مالیات با شناسه واریز 30 رقمی ، باید ابتدا به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور وارد شوید. برای ورود به این سامانه و پرداخت قبض مالیاتی خود، باید یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز جهت این امر، به شرح ذیل می باشند:
- 1در اولین گام باید نشانی اینترنتی سامانه جامع امور مالیاتی کشور یعنی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو نمایید. برای وارد شدن به سایت مذکور و پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی می توانید هم از گوشی موبایل و سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر با محدودیتی رو به رو نخواهید بود.
- 2بعد از این که آدرس فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سایت بالا آمده در لیست گوگل با همین نشانی و عنوان مربوط به سامانه جامع امور مالیاتی کشور است. پس به منطور پرداخت مالیات خود به صورت آنلاین و با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم، بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.
- 3به این ترتیب، وارد صفحه اصلی سایت این سازمان گردیده و امکان پرداخت قبوض مالیاتی با شناسه 30 رقمی را خواهید داشت. در این صفحه، بخش های مختلفی را مشاهده می کنید که هر کدام جهت ارائه یک سری خدمات مالیاتی آنلاین کاربرد دارند. در قسمت پایین صفحه چهار گزینه مختلف وجود دارد که اولین مورد با عنوان «پرداخت الکترونیک مالیات» مربوط به واریز قبوض مالیاتی است. پس بر روی آن کلیک کنید.
- 4اکنون به صفحه دیگری مانند شکل زیر وارد شده و از شما درخواست می شود روش پرداخت قبض خود را انتخاب کنید. جهت پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی ، باید از قسمت بالای این پنجره گزینه «شناسه 30 رقمی نسیم» را بزنید. در ادامه از شما درخواست می شود این شناسه را وارد کنید. شناسه ۳۰ رقمی نسیم خود را از روی قبض مالیاتی استخراج کرده و در جایگاه مربوط به خود قرار دهید. سپس کد امنیتی را هم در کادر خود وارد کرده و بر روی گزینه «بررسی شناسه قبض نسیم» کلیک کنید.
(توجه: شناسه قبض نسیم شما در همان قبض مالیاتی تان ثبت شده است. پس در صورتی که قصد پرداخت قبض مالیات با شناسه واریز 30 رقمی را دارید، باید به قبض خود مراجعه کرده و این شناسه را استخراج نمایید. این شناسه چه در قبض های کاغذی و چه قبوض آنلاین مالیات در گوشه بالا و سمت چپ تحت عنوان «شناسه واریز ۳۰ رقمی» نمایش داد می شود. دقت داشته باشید که تعداد ارقام این شناسه دقیقا 30 عدد بوده و نباید با بارکد یا سایر اطلاعات موجود در قبض اشتباه گرفته شود.)
- 5به هر حال، بعد از این که شناسه نسیم خود را به صورت صحیح وارد کردید، به صفحه دیگری مانند شکل زیر منتقل خواهید شد. در این قست لیستی از اطلاعات قبض شما نمایش داد شده است. به منظور پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی ، باید اطلاعات موجود را تایید کنید. این موارد شامل نام اداره، شماره حوزه، منبع، عملکرد، سال عملکرد، شناسه پرداخت نسیم، شماره قبض، تاریخ صدور، وضعیت قبض، مبلغ قبض و نام صاحب قبض می باشند. در صورتی که تمامی اطلاعات فوق به درستی نمایش داده شده اند، جهت واریز مالیات خود بر روی گزینه «پرداخت» در قسمت انتهایی صفحه کلیک کنید. در غیر این صورت، باید گزینه «بازگشت» را انتخاب کرد و شناسه نسیم خود را با دقت و به شکل صحیح وارد کنید.
- 6در مرحله بعدی پرداخت قبوض مالیاتی با شناسه 30 رقمی ، به صفحه پرداخت منتقل شده و باید اطلاعات یکی از کارت های بانکی فعال و دارای رمز پویای خود را وارد کنید. پس از تکمیل اطلاعات مورد نیاز، گزینه «پرداخت» را بزنید. به این ترتیب، هزینه مالیات تان واریز شده و رسید مربوط به آن در اختیارتان قرار می گیرد.
با طی کردن مراحل فوق، به سادگی امکان پرداخت قبوض مالیاتی خود را از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور خواهید داشت. برای اطمینان از پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی به شکل صحیح، می توایند به سامانه ارزش افزوده به آدرس اینترنتی evat.ir مراجعه نمایید.
پرداخت قبض مالیات ارزش افزوده با شناسه 30 رقمی
مالیات ارزش افزوده یکی از مهم ترین نمونه های مالیات غیر مستقیم است که عمدتا به کالاها و محصولات تولیدی تعلق گرفته و توسط مصرف کننده نهایی پرداخت می شود. نرخ این مالیات طی سال های قبل حدود ۹ درصد بود. به این ترتیب، باید میزان ۹ درصد ارزش افزوده کالاها و محصولات مختلف به حساب دولت واریز شود. اگر چه این مالیات توسط تولیدکنندگان پرداخت می شود، اما نهایتا با افزایش قیمت محصول از مصرف کننده نهایی دریافت خواهد شد. به هر حال، مودیان امکان پرداخت قبض مالیات با شناسه واریز 30 رقمی را برای این نوع مالیات هم خواهند داشت. بنابراین آن ها می توانند تنها با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی قبض مالیات بر ارزش افزوده خود، فرایند واریز را انجام دهند. بدین منظور می توانید از سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور استفاده کنید که روش آن را به صورت کامل در بخش قبل توضیح دادیم. البته امکان واریز این نوع مالیات از طریق سایت عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده هم وجود دارد.
دقت داشته باشید که فرایند پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی در سایت مالیات بر ارزش افزوده هم نهایتا با روشی مشابه انجام این کار در سامانه جامع امور مالیاتی کشور صورت می گیرد. با این حال، از آن جایی که برخی مودیان تمایل به استفاده از سایت اختصاصی مالیات ارزش افزوده جهت این امر دارند، در این قسمت شیوه انجام آن را هم به صورت مختصر توضیح داده ایم. بدین منظور، باید مراحل زیر را طی کنید:
- 1در اولین قدم باید آدرس اینترنتی سایت عملیات الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده یعنی www.evat.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو کنید. برای ورود به این سامانه و پرداخت قبوض مالیاتی با شناسه 30 رقمی از طریق آن هم می توان از گوشی موبایل یا سیستم های کامپیوتری استفاده نمود.
- 2بعد از این که نشانی فوق را سرچ کردید، اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج با همین آدرس و عنوان «مالیات بر ارزش افزوده» مربوط به سایت عملیات الکترونیک مالیات ارزش افزوده است. پس بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.
- 3در گام بعدی به صفحه اصلی این سامانه وارد شده و چند گزینه مختلف را در قسمت ابتدایی آن مشاهده می کنید. هر یک از این موارد خدمات آنلاین مختلفی را در زمینه مالیات بر ارزش افزوده ارائه می دهند. جهت پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی ، باید گزینه «پرداخت قبوض مالیاتی» را انتخاب نمایید.
- 4نهایتا به سامانه پرداخت قبوض برخط مالیاتی وارد می شوید که زیر مجموعه سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور است. از این به بعد نحوه پرداخت قبض مالیاتی کاملا مشابه چیزی است که در بخش قبل توضیح دادیم. یعنی ابتدا باید از قسمت بالای این پنجره گزینه «شناسه 30 رقمی نسیم» را انتخاب کنید. سپس این شناسه را در جایگاه مربوط به خود وارد کرده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «بررسی شناسه قبض نسیم» را بزنید.
با انجام مراحل فوق، اطلاعات قبض مالیات بر ارزش افزوده شما نمایش داده شده و امکان پرداخت قبض مالیات با شناسه واریز 30 رقمی برای تان فراهم خواهد شد. در صورتی که اطلاعات ارائه شده صحیح باشند، گزینه «پرداخت» را بزنید تا به صفحه مربوطه منتقل شده و با استفاده از یک کارت بانکی فعال دارای رمز پویا، این نوع مالیات خود را واریز نمایید.
پرداخت قبض مالیات حقوق با شناسه 30 رقمی
مالیات حقوق نمونه دیگری است که در دسته مالیات های مستقیم یا مالیات بر درآمد قرار می گیرد. بر این اساس، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی باید بخشی از درآمد خود را به حساب دولت واریز نمایند. البته مالیات حقوق به هزینه پرداختی لازم برای اشخاص حقیقی اطلاق می شود و با مالیات شرکت ها فرق دارد. به هر حال، سوال این جا است که آیا امکان پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی برای این مورد هم وجود دارد یا خیر. در این رابطه باید بگوییم که با وجود کسر مبلغ مالیات از حقوق و دستمزد نهایی کارگران و کارمندان، این مالیات توسط آن ها پرداخت نمی شود. بلکه اداره یا شرکت محل کار آن ها باید مالیات حقوق تمامی کارگران و کارمندان خود را محاسبه کرده و در بازه زمانی اعلام شده به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کند. از این رو جهت واریز این نوع مالیات، از شیوه دیگری به جای روش پرداخت قبوض مالیاتی با شناسه 30 رقمی استفاده می گردد.
مسولین کارگاه ها، شرکت ها و بنگاه های اقتصادی که کارمندان شان مشمول پرداخت مالیات حقوق هستند، باید در موعد مقرر به سامانه تعیین شده جهت این امر به نشانی اینترنتی http://salary.tax.gov.ir مراجعه کرده و لیست مالیات حقوق کارگران شان را ارائه دهند. بر اساس قوانین موجود در این حوزه بر خلاف شیوه پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی ، مودیان باید لیست حقوق کارگران و کارمندان خود را از ابتدای سال در سامانه بارگذاری نمایند. هم چنین برای واریز مالیات حقوق هر ماه، تا اولین روز ماه بعد فرصت خواهند داشت. دقت کنید که این شرایط برای تمامی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی دولتی و غیر دولتی یکسان است. ذکر این نکته هم الزامی است که سقف معافیت مالیاتی حقوق در سال جاری ۱۰ میلیون تومان می باشد. از این رو افرادی که دارای حقوق کم تر از ۱۰ میلیون هستند، الزامی به واریز این هزینه و شناخت روش های مختلف آن مانند پرداخت قبض مالیات با شناسه واریز 30 رقمی نخواهند داشت.
پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی بانک ملی
تا این جای کار، نحوه پرداخت آنلاین قبوض مالیاتی با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی از طریق سامانه در نظر گرفته شده برای آن ها را توضیح دادیم. به این ترتیب، مودیان به سادگی می توانند به سایت جامع امور مالیاتی کشور مراجعه کرده و از این طریق قبض خود را بپردازند. اما باید دقت داشته باشید که امکان واریز هزینه های مالیاتی از طریق بانک های مختلف هم وجود دارد. یکی از بزرگ ترین بانک های کشور که شرایط لازم جهت پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی را فراهم می کند، بانک ملی ایران است. مودیان با دو روش مختلف امکان واریز قبوض مالیات خود را از طریق این بانک خواهند داشت. این موارد شامل استفاده از دستگاه های خودپرداز این بانک و روش بعدی مراجعه حضوری به شعب آن می باشد. با توجه به سادگی این روش های حضوری برای کسانی که دسترسی به اینترنت ندارند، در ادامه هر دو مورد را توضیح داده ایم:
پرداخت قبض مالیات از طریق عابر بانک ملی
اولین شیوه حضوری جهت پرداخت مالیات با استفاده از خدمات بانک ملی، مراجعه به دستگاه های خودپرداز این بانک می باشد. البته دقت داشته باشید که در این شیوه پرداخت قبوض مالیاتی با شناسه 30 رقمی انجام نمی گیرد. بلکه مودیان به بارکد موجود در قبض مالیاتی شان نیاز خواهند داشت. این بارکد هم دقیقا در گوشه بالا و سمت چپ قبوض مالیاتی و زیر شناسه ۳۰ رقمی نسیم قرار گرفته است. از این رو مودیان به سادگی می توانند به آن دسترسی پیدا کنند. جهت این امر، بعد از مراجعه به خودپرداز و تایید رمز کارت، گزینه های «پرداخت قبوض» و «دیگر پرداخت ها» را انتخاب نمایید. سپس بارکد ۴۲ رقمی خود را وارد کرده و گزینه «پرداخت» را بزنید تا قبض تان واریز شود.
پرداخت قبض مالیات از طریق مراجعه به شعب بانک ملی
در این شیوه برخلاف روش قبل، امکان پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی وجود دارد. کافی است با همراه داشتن مدارک هویتی خود از جمله کارت ملی، به یکی از شعب بانک ملی ایران مراجعه کرده و شناسه ۳۰ رقمی نسیم قبض مالیاتی خود را ارائه دهید. هم چنین باید درخواست فرم دستور پرداخت الکترونیکی بین بانکی را هم ارائه دهید. به این ترتیب، کارمندان بانک درخواست شما را دریافت کرده و به سادگی قبض مالیاتی تان را واریز خواهند کرد. پس در صورت نیاز به پرداخت قبض مالیات با شناسه واریز 30 رقمی به صورت حضوری، مراجعه به شعب بانک ملی یکی از ساده ترین روش ها است
مالیات یکی از مهم ترین منابع تامین هزینه های عمومی دولت است که بر اساس آن، اشخاص حقیقی و حقوقی باید بخشی از درآمد خود را به حساب دولت واریز نمایند. روش های مختلفی برای پرداخت مالیات در نظر گرفته شده است که استفاده از شناسه قبض و شناسه پرداخت، استفاده از بارکد و پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی نسیم مهم ترین آن ها به شمار می آیند. علاوه بر آن، مودیان می توانند با مراجعه حضوری به دستگاه های خودپرداز یا شعب بانک های مختلف از جمله بانک ملی، این قبوض را واریز کنند. با توجه به سادگی روش واریز قبوض مالیاتی با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم، در این جا شیوه انجام آن را به صورت کامل توضیح دادیم. از این رو مودیان مالیاتی جهت تسویه مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر درآمد خود می توانند به سایت جامع این سازمان مراجعه کرده و به سادگی نسبت به پرداخت قبوض مالیاتی با شناسه 30 رقمی اقدام نمایند.
-
بله. پرداخت قبض مالیاتی با شناسه 30 رقمی برای انواع مالیات اعم از ارزش افزوده و حقوق امکان پذیر خواهد بود و هیچ کدام از گروه های مودی مالیاتی محدودیتی برای استفاده از این شیوه نخواهند داشت.
-
مودیان مالیاتی می توانند از طریق بارکد یا شناسه قبض و شناسه پرداخت هم این فرایند را طی کنند
-
اداره یا شرکت محل کارگران و کارمندان باید مالیات حقوق تمامی کارگران و کارمندان خود را محاسبه کرده و در بازه زمانی اعلام شده به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کند.