سامانه نوبت دهی قضایی بخش جدیدی است که به سایت عدل ایران اضافه شده و امکان دریافت نوبت برای مراجعین دستگاه قضا را فراهم کرده است. قوه قضائیه از جمله مهم ترین دستگاه هایی است که به صورت پیوسته باید پاسخ گوی مردم باشد. در همین راستا، شعب مختلف آن در سراسر کشور امکان بررسی مشکلات مردم با مراجعه حضوری را فراهم کرده اند؛ با این حال، سایت ویژه قوه قضائیه با عنوان عدل ایران هم راه اندازی شده تا امکان دریافت بسیاری از خدمات را به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری برای کاربران فراهم سازد. اطلاع از زمان برگزاری جلسات مربوط به پرونده افراد، دریافت و بررسی ابلاغیه های قضائی، اطلاع از رای دادگاه و موارد این چنینی دیگر، از جمله مهم ترین خدمات غیر حضوری این سایت به شمار می آیند. سامانه نوبت دهی قضایی هم خدمت جدیدی است که به سایت اصلی قوه قضائیه اضافه شده تا کاربران قبل از مراجعات حضوری، ابتدا نسبت به دریافت نوبت به صورت آنلاین اقدام کنند.
در گذشته، مردمی که قصد استفاده از خدمات دستگاه های مختلف قضائی را داشتند، عمدتا بدون دریافت نوبت قبلی به شعب مربوطه مراجعه می کردند. این موضوع در بسیاری از موارد موجب ازدحام جمعیت در شعب دستگاه قضائی و اتلاف زمان مردم می شد. در همین راستا، قوه قضائیه امکان دریافت نوبت به صورت غیر حضوری را برای بهره مندی از خدمات خود در شعب مختلف فراهم کرده است. به این ترتیب، متقاضیان دریافت خدمات گوناگون این دستگاه مهم، قبل از مراجعه حضوری می توانند به سامانه مربوطه وارد شده و تاریخ و ساعت دقیق مراجعه شان را مشخص کنند. استفاده از سامانه نوبت دهی قضایی در وهله اول به نفع مردم بوده و از اتلاف زمان و هزینه آن ها جلوگیری می کند. در کنار آن، امکان رسیدکی به پرونده های مختلف را برای کارکنان قوه قضائیه هم ساده تر می کند؛ زیرا این افراد هم می توانند به دور از ازدحام، پرونده های قضایی و مشکلات مردم را رسیدگی کرده و به آن ها پاسخ دهند.
ورود به سامانه نوبت دهی قضایی
به دلیل وجود تنش ها، جرم و جنایت، مشکلات موجود در روابط خانوادگی و سایر مسائل این چنینی دیگر، قوه قضائیه همواره جزو پرکارترین دستگاه ها در کشور محسوب می شود؛ از این رو، هر روزه افراد زیادی به شعب مختلف دستگاه قضایی در شهرها و استان های مختلف کشور مراجعه می کنند. در صورت عدم دریافت نوبت، این موضوع می تواند موجب ازدحام و شلوغی در شعب دستگاه قضا و در نتیجه کاهش سرعت پیشرفت کارها شود. همان طور که تا قبل از راه اندازی سامانه نوبت دهی قضایی ، این اتفاق کاملا قابل مشاهده بود. البته هنوز هم بسیاری از مردم شناخت زیادی نسبت به این سامانه پیدا نکرده و بدون دریافت نوبت قبلی، به دستگاه های قضایی مراجعه می کنند. به همین خاطر، در این بخش روش ورود به سایت مذکور را برای تان توضیح می دهیم؛ این گونه می توانید در صورت نیاز به استفاده از خدمات قضایی، ابتدا به سایت نوبت دهی وارد شده و تاریخ و ساعت دقیق مراجعه خود را مشخص نمایید.
به این نکته هم دقت داشته باشید که سامانه نوبت دهی قضایی یک سایت جدید نیست؛ بلکه خدمتی جدید در همان سایت اصلی قوه قضائیه است. به هر حال، در این بخش مراحل ورود به آن را بیان کرده ایم تا جهت این امر با مشکلی رو به رو نشوید. این مراحل لازم جهت وارد شدن به سایت نوبت دهی قضایی، به شرح ذیل می باشند:
- 1ابتدا باید نشانی اینترنتی این سامانه را که همان سایت عدل ایران است، جست و جو کنید. برای این کار آدرس www.adliran.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. بدین منظور می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کنید؛ چرا که محدودیتی جهت ورود به این سامانه و استفاده از خدمات آن وجود ندارد.
- 2بعد از این که نشانی فوق را سرچ کردید، صبر کنید تا نتیجه جست و جوی تان توسط گوگل نمایش داده شود. اولین سایتی که با همین آدرس اینترنتی و عنوان «سامانه خدمات الکترونیک قضایی» بالا می آید، مربوط به سامانه نوبت دهی قضایی است. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید.
- 3سپس وارد صفحه اول سایت اصلی قوه قضائیه یعنی عدل ایران خواهید شد و شکل زیر را مشاهده می کنید. در بخش سمت راست این صفحه، منویی با عنوان «اطلاع رسانی» قرار گرفته که شامل لیستی از گزینه های مختلف است. هر یک از این موارد جهت ارائه خدمت آنلاین مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور دریافت نوبت به صورت غیر حضوری، باید از قسمت انتهایی لیست گزینه «سامانه نوبت دهی قضایی» را انتخاب کنید.
- 4با انتخاب گزینه قبل، به به پنجره ورودی سایت نوبت دهی می رسید. ابتدا باید از قسمت بالای صفحه نوع شخصیت خود را با قرار دادن تیک مربوط به گزینه های «شخص حقیقی ایرانی» و «شخص حقوقی» مشخص کنید. سپس اطلاعات مورد نیاز را در کادرهای موجود قرار گزینه «مرحله بعد» را بزنید. اطلاعات مورد نیاز جهت ورود اشخاص حقیقی به سامانه نوبت دهی قضایی کد ملی و رمز شخصی اخذ شده از سامانه ثنا است. این اطلاعات برای اشخاص حقوقی همین موارد به علاوه شناسه حقوقی ۱۱ رقمی دریافت شده از ثبت اسناد می باشد. در صورتی که رمز شخصی خود را فراموش کرده یا اصلا در سامانه ثنا ثبت نام نکرده اید، با انتخاب گزینه های «رمز عبور خود را فراموش کرده ام» و «من ثنا ثبت نام نکرده ام» در پایین صفحه می توایند مشکل را برطرف سازید.
- 5به هر حال، پس از این که کد ملی و رمز شخصی ثنای خود را به درستی وارد کردید، یک رمز موقت برای ورود به سامانه نوبت دهی قضایی بر روی گوشی موبایل تان ارسال می شود. باید این کد را دریافت کرده و در جایگاه مشخص شده برای آن قرار دهید؛ سپس گزینه «ورود» را بزنید تا به حساب کاربری خود در این سامانه منتق شوید. اکنون می توانید با ورود اطلاعات خواسته شده و طی کردن مراحل بعدی، نسبت به اخذ نوبت جهت مراجعه به شعب قضایی مورد نظر در روز و ساعت دلخواه، اقدام کنید.
در این بخش نحوه ورود به سامانه نوبت دهی قضایی را بیان کردیم. در ادامه هم به روش دریافت نوبت از طریق این سایت می پردازیم تا در صورت نیاز به بهره مندی از خدمات دستگاه قضا، بتوانید به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری، نوبت بگیرید.
سامانه نوبت دهی قضایی عدل ایران
اکنون که روش وارد شدن به سایت نوبت دهی قضایی را فرا گرفته اید، به راحتی می توانید در هر ساعتی از شبانه روز نسبت به اخذ نوبت جهت مراجعه به شعب مختلف دستگاه قضا اقدام کنید. همان طور که اشاره کردیم، سامانه نوبت دهی قضایی یک سایت مستقل و جداگانه نیست؛ بلکه بخش جدیدی است که در سایت اصلی قوه قضائیه یعنی عدل ایران به نشانی adliran.ir اضافه شده است؛ از این رو اگر قصد دریافت نوبت آنلاین برای مراجعه به شعب مختلف دستگاه قضایی در بخش های مختلف کشور را داشته باشید، ابتدا باید به این سامانه مراجعه نموده و سپس به از طریق آن به سامانه مربوطه وارد شوید. در بخش قبل هم روش ورود به این سایت ویژه قوه قضائیه و در نهایت وارد شدن به سامانه نوبت دهی قضایی را برای تان توضیح دادیم؛ پس اکنون برای ورود به سایت نوبت دهی عدل ایران با مشکلی رو به رو نخواهید شد.
سامانه نوبت دهی قضایی ثنا
قوه قضائیه با اضافه کردن سامانه نوبت دهی آنلاین در سایت اصلی، امکان دریافت نوبت برای مراجعه به شعب مختلف خود را در هر لحظه برای متقاضیان فراهم ساخته است؛ بنابراین اکنون شما می توانید ابتدا به سامانه مربوطه وارد شده و جهت مراجعه حضوری در تاریخ و ساعت مدنظر خود نوبت بگیرید. این گونه در همان زمان مشخص شده به شعبه ای که تعیین کرده اید، وارد شده و خدمات مورد نیاز را دریافت می کنید. در نتیجه از اتلاف زمان و هزینه تان جلوگیری خواهد شد. از آن جایی که سامانه نوبت دهی قضایی در سایت اصلی قوه قضائیه قرار گرفته است، برای وارد شدن به آن ابتدا باید به سایت عدل ایران ورود کنید. روش انجام این کار را در بخش های قبل به صورت کامل توضیح داده ایم؛ اما چیزی که در این رابطه اهمیت دارد، ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت رمز شخصی مربوط به آن برای وارد شدن به سایت نوبت دهی است؛ چرا که بدون این رمز امکان ورود نخواهید داشت.
زمانی که کاربران به پنجره ورودی سامانه نوبت دهی قضایی ثنا می رسند، از آن ها دو اطلاعات مهم خواسته می شود که شامل کد ملی و رمز شخصی یا همان رمزی که از سایت ثنا دریافت کرده اند، می شود. در صورتی که قبلا در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید، به سادگی می توانید این رمز را در جایگاه خود قرار داده و به سایت نوبت دهی وارد شوید. حتی اگر این رمز را هم فراموش کرده باشید، امکان بازیابی آن وجود دارد؛ ولی در صورتی که تا کنون در ثنا نام نویسی نکرده اید، برای استفاده از سیستم نوبت دهی قضایی ابتدا حتما باید این کار را انجام دهید. جهت این امر کافی است بر روی گزینه «من ثنا ثبت نام نکرده ام» در پایین پنجره سامانه نوبت دهی قضایی کلیک نموده تا به صفحه ثبت نام ثنا به آدرس اینترنتی sana.adliran.ir وارد شوید؛ سپس گزینه «ثبت نام برخط ثبت نام شخص حقیقی»را بزنید تا وارد مراحل نام نویسی شده و بتوانید رمز شخصی دریافت کنید
سامانه نوبت دهی قضایی اجرای احکام
در موارد متعدد، مردم جهت اجرای احکام به مراجع قضایی مراجعه می کنند. در گذشته کسانی که قصد انجام امورات مربوط به اجرای احکام را داشتند، بدون دریافت نوبت قبلی و به صورت حضوری جهت این امر اقدام می کردند. این موضوع باعث شلوغی و ازدحام دفاتر قضایی در بیش تر زمان ها می شد. حتی در برخی موارد، با این که مردم چندین ساعت منتظر می ماندند، قبل از رسیدن شان زمان اداری به پایان رسیده و باید در روزهای دیگر مجددا مراجعه می کردند. این کار تا حد زیادی منجر به اتلاف زمان و هزینه آن ها گردیده و سرعت رسیدگی به امورات اجرای احکام توسط کارکنان دستگاه قضا را هم کاهش می داد. به همین خاطر، قوه قضائیه سامانه نوبت دهی قضایی اجرای احکام را ایجاد کرد تا مردم قبل از مراجعات حضوری به شعب مختلف قضایی در سراسر کشور، ابتدا نسبت به دریافت نوبت اقدام کرده و این گونه از اتلاف زمان و هزینه آن ها جلوگیری شود.
امکان دسترسی به سایت نوبت دهی اجرای احکام از طریق سایت اصلی قوه قضائیه یعنی عدل ایران فراهم است؛ از این رو کسانی که می خواهند به منظور اجرای احکام به یکی از شعب قضایی مراجعه کنند، ابتدا می توانند با ورود به سایت عدل ایران و سامانه مربوطه، برای روز و ساعت مد نظر خود نوبت بگیرند. استفاده از سامانه نوبت دهی قضایی برای اجرای اجکام به متقاضیان کمک می کند تا در کم ترین زمان ممکن، خدمت مورد نیاز خود را دریافت کرده و معطل نشوند. با توجه به اهمیت این موضوع برای تعداد بسیاری زیادی از مردم که جهت اجرای احکام با سایر امورات قضایی به شعب مختلف این دستگاه مراجعه می کنند، در ادامه نحوه ثبت نوبت آنلاین از طریق این سامانه را برای تان آورده ایم؛ این گونه شناخت مناسبی از امکانات سامانه نوبت دهی قضایی به دست آورده و می توانید در هر زمانی جهت اخذ نوبت غیر حضوری، از سایت مذکور استفاده کنید.
راهنمای سامانه نوبت دهی قضایی adliran
تا این جای کار نحوه ورود به سامانه در نظر گرفته شده به منظور دریافت نوبت اینترنتی توسط قوه قضائیه را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم؛ هم چنین برخی از مهم ترین خدمات این سایت و الزاماتی که برای استفاده از آن باید رعایت شوند مانند ثبت نام در سامانه ثنا را بیان کردیم. پس اکنون به سادگی می توانید وارد این سایت شوید. منتهی از آن جایی که سامانه نوبت دهی قضایی به تازگی ایجاد شده، ممکن است برخی از کاربران شناخت زیادی نسبت به این سایت و روش استفاده از خدماتش نداشته باشند. به همین دلیل، در این قسمت به روش بهره مندی از آن به منظور دریافت نوبت آنلاین جهت مراجعه به شعب مختلف دستگاه قضایی می پردازیم؛ بنابراین اگر شما هم جزو آن دسته کاربرانی هستید که تمایل به دریافت نوبت غیر حضوری مراجع قضایی دارید، این قسمت را با دقت مطالعه کرده تا با روش کار سامانه نوبت دهی قضایی آشنا شوید.
برای استفاده از این سایت جهت دریافت نوبت اینترنتی به منظور مراجعه به شعب مختلف قضایی، کافی است یک سری مراحل را به صورت پیوسته و گام به گام طی کنید که در ادامه به آن ها پرداخته ایم. این مراحل لازم جهت ثبت نوبت آنلاین در سامانه نوبت دهی، شامل موارد زیر می شوند:
- 1در اولین قدم باید به سایت مذکور وارد شوید. در بخش ابتدایی مطلب روش انجام این کار را به صورت کامل بیان کرده ایم؛ از این رو جهت ورود به سامانه نوبت دهی قضایی با مشکلی رو به رو نخواهید بود.
- 2بعد از این که اطلاعات خواسته شده از جمله کد ملی، رمز شخصی ثنا و رمز موقت ارسال شده بر روی گوشی موبایل تان را به درستی وارد کردید، به صفحه اصلی این سامانه منتقل شده و تصویر زیر را مشاهده می کنید. در این بخش سه گزینه مختلف وجود دارد که شامل «اخذ نوبت برای واحد قضایی و شبه قضایی»، «اخذ نوبت برای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور» و «اخذ نوبت برای سازمان پزشکی قانونی» می شوند. با توجه به این که قصد انجام امورات قضایی را دارید، باید اولین گزینه در این بخش از سامانه نوبت دهی قضایی را انتخاب کنید.
- 3با انتخاب گزینه «اخذ نوبت برای واحد قضایی و شبه قضایی»، مجددا پنجره ای مانند تصویر زیر برای تان نمایش داده می شود. این پنجره نیز خود دارای سه گزینه مختلف بوده و هر یک از آن ها، امکان دریافت نوبت با یک روش را برای شما فراهم می کنند. این موارد شامل «اخذ نوبت بر اساس شماره پرونده»، «اخذ نوبت بر اساس شماره ابلاغیه» و «اخذ نوبت بر اساس واحد قضایی» می باشند. با توجه به اطلاعات در دسترس خود، باید بهترین گزینه ممکن را در سامانه نوبت دهی قضایی جهت اخذ نوبت انتخاب کنید. در این جا، نحوه دریافت نوبت از طریق هر یک از این روش ها را برای تان آورده ایم.
- 4در صورتی که اولین روش یعنی اخذ نوبت بر اساس شماره پرونده را انتخاب کنید، وارد مراحل انجام این کار خواهید شد. جهت این امر، ابتدا باید یک سری اطلاعات مربوط به پرونده تان از جمله شماره پرونده، ردیف فرعی و رمز پرونده را در کادرهای مشخص شده قرار دهید. دقت داشته باشید که رمز پرونده اجباری نبوده و برای مواقعی است که کد ملی تان در پرونده ثبت نشده باشد. به هر حال، بعد از تکمیل این اطلاعات در سامانه نوبت دهی قضایی ، بر روی گزینه «بررسی اطلاعات پرونده فوق» کلیک کنید تا این موارد به شناسه ثنا شما مطابقت داده شوند. در صورت تایید، به مراحل بعدی منتقل خواهید شد. این مراحل هم به ترتیب مشخص کردن واحد قضایی، علت مراجعه، ورود سایر اطلاعات و دریافت نوبت هستند که باید آن ها را طی کنید.
- 5اما اگر از منون اصلی سامانه نوبت دهی قضایی گزینه «اخذ نوبت بر اساس شماره ابلاغیه» را انتخاب کنید، مراحل مربوط به این روش برای تان نمایش داده خواهد شد. در این روش هم باید چهار مرحله ورود شماره ابلاغیه، تعیین واحد قضایی، علت مراجعه و دریافت نوبت را پشت سر بگذارید تا نوبت مد نظر برای شما اخذ شود؛ پس شماره ابلاغیه خود را در جایگاه مشخص شده برای آن قرار داده و گزینه «بررسی ابلاغیه» را بزنید. در صورت تایید، می توانید وارد مراحل بعد شود.
- 6نهایتا، اگر گزینه «اخذ نوبت بر اساس واحد قضایی» را انتخاب کرده باشید، لازم است مراحل مربوط به آن را در سامانه نوبت دهی قضایی پشت سر بگذارید. اولین گام مربوط به تعیین واحد قضایی و انتخاب سمت شخصی است که می خواهید به پرونده تان رسیدگی کند. برای این کار، کد و نام واحد قضایی را در کادرهای مربوطه وارد کرده و سپس سمت فردی را که می خواهید به امورات تان رسیدگی کند، از میان گزینه های موجود، انتخاب نمایید. بر روی گزینه «مرحله بعدی» کلیک کرده و سایر مراحل تعیین علت مراجعه، ورود سایر اطلاعات و دریافت نوبت را طی کنید.
- 7به این ترتیب، نوبت شما در سامانه نوبت دهی قضایی از طریق روش انتخابی با موفقیت ثبت شده و یک کد پیگیری برای تان صادر خواهد شد. در ادامه با استفاده از این کد پیگیری امکان اطلاع از آخرین وضعیت نوبت تان را خواهید داشت؛ هم چنین با انتخاب گزینه «چاپ نوبت»، می توانید نوبت مربوطه را پرینت گرفته و در هنگام مراجعه با خود همراه داشته باشید.
همان طور که مشاهده کردید، با طی کردن این مراحل امکان دریافت نوبت به صورت آنلاین از طریق سایت قوه قضائیه وجود دارد؛ پس اگر به هر دلیل قصد مراجعه به شعب مختلف دستگاه قضایی را دارید، ابتدا با ورود به سامانه نوبت دهی قضایی نسبت به اخذ نوبت اقدام کرده تا از اتلاف زمان و هزینه تان جلوگیری شود. این سامانه هم چنین امکان ابطال نوبت را هم برای شما فراهم ساخته است تا اگر به هر دلیل دیگر قصد مراجعه در زمان تعیین شده را نداشته باشید، به سادگی بتوانید این نوبت را لغو کنید.
قوه قضائیه به دلیل جرم و جنایت، اختلافات خانوادگی، چالش های عمومی و سایر موارد این چنینی، همواره یکی از پرکارترین دستگاه های کشور به شمار می آید. به همین دلیل، شعب مختلف این دستگاه در بیش تر مواقع با شلوغی و ازدحام مواجه است. با توجه به این موضوع، قوه قضائیه اقدام به راه اندازی سامانه نوبت دهی قضایی نموده است تا متقاضیان قبل از مراجعه حضوری، امکان دریافت نوبت به صورت آنلاین را داشته باشند. به این ترتیب، اشخاصی که قصد استفاده از خدمات گوناگون دستگاه های قضایی را دارند، می توانند در هر ساعتی از شبانه روز به این سایت وارد شده و تاریخ و ساعت دقیق به علاوه محل مراجعه خود را مشخص نمایند. از آن جایی که این سامانه برای جلوگیری از اتلاف زمان و هزینه مراجعین بسیار کاربردی است، در این جا نحوه ورود و دریافت نوبت از طریق آن را به صورت کامل توضیح دادیم؛ بنابراین اکنون برای وارد شدن به سامانه نوبت دهی قضایی و استفاده از آن مشکلی نخواهید داشت.
-
برای ورود به سامانه نوبت دهی قضایی باید از طریق سایت عدل ایران به آدرس www.adliran.ir اقدام کرد.
-
بله. ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت رمز شخصی مربوط به آن برای وارد شدن به سایت نوبت دهی الزامی است؛ چرا که بدون این رمز امکان ورود نخواهید داشت.