نوبت دهی ثبت احوال برای انجام امورات گوناگونی از جمله دریافت کارت ملی هوشمند و شناسنامه، به صورت اینترنتی و از طریق سامانه در نظر گرفته شده جهت این امر، امکان پذیر است. به این ترتیب، آن دسته از شهروندان که قصد استفاده از خدمات ثبت احوال در حوزه های مذکور را دارند، دیگر نیازی به مراجعات حضوری متعدد نداشته و می توانند اکثر مراحل را به شکل غیر حضوری پشت سر بگذارند. در سال های اخیر، تعویض کارت ملی های قدیمی به هوشمند و امورات این چنینی دیگر منجر به ایجاد صف های طولانی در شعب ثبت احوال و دفاتر خدماتی آن ها می گردید. عدم وجود سامانه نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی و شناسنامه باعث می شد مردم بدون هماهنگی قبلی به شعب این سازمان مراجعه کرده و زمان زیادی منتظر بمانند. حتی برخی مواقع با وجود چندین ساعت انتظار، خدمات مورد نظر در اختیار کاربران قرار نمی گرفت و باید روزهای دیگر جهت انجام این امورات مراجعه می کردند.
سامانه در نظر گرفته شده برای نوبت دهی آنلاین اداره ثبت احوال، تا حد زیادی این مشکلات را برطرف ساخته است. به این ترتیب، داوطلبان استفاده از خدمات این سازمان به خصوص دریافت کارت ملی و شناسنامه، باید وارد درگاه نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال شده و پس از انجام پیش ثبت نام، برای مراحل نهایی نوبت بگیرند. شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز برای اخذ نوبت از این سامانه استفاده کرده و از این نظر محدودیتی ندارید. با تکمیل پیش ثبت نام، زمان دقیق و آدرس دفتر تعیین شده در اختیارتان قرار می گیرد. به این ترتیب، باید در زمان اعلام شده به این دفتر مراجعه نموده و فرایند تکمیل ثبت نام خود را انجام دهید. از آن جایی که بسیاری از مردم هنوز کارت ملی شان را هوشمند نکرده و خیلی از نوجوانان قصد دریافت شناسنامه جدید دارند، آگاهی از روش نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه برای شان حائز اهمیت است. در ادامه نحوه انجام این کار را به صورت مفصل بیان کرده ایم.
نوبت دهی ثبت احوال تهران
همان طور که اشاره کردیم، اداره ثبت احوال اقدام به ایجاد سامانه ای مناسب برای دریافت نوبت نموده است تا مردم جهت استفاده از خدمات گوناگون این سازمان معطل نشوند. در سال های گذشته، شلوغی، ازدحام و صف های طولانی ادارات ثبت احوال به خصوص در ادارات استان تهران به دلیل جمعیت بالا، بیش تر مشهود بود؛ منتهی از زمان ایجاد درگاه اینترنتی نوبت دهی ثبت احوال تهران، این معضل به صورت کامل برطرف شده است. البته ممکن است هنوز هم برخی از مردم شناخت زیادی از این سامانه نداشته و نحوه کار با آن را ندانند؛ در نتیجه، بدون دریافت نوبت و هماهنگی قبلی مراجعه کنند که این کار موجب اتلاف زمان آن ها گردیده و در صورت وجود تعداد بالای متقاضیان، حتی خدمت مورد نظر به آن ها ارائه نخواهد شد. به همین خاطر، در این قسمت روش نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی را به صورت کامل از طریق درگاه اینترنتی تعیین شده برای آن توضیح داده ایم تا برای انجام این کار مشکلی نداشته باشید.
برای دریافت نوبت آنلاین از طریق این سامانه هم کافی است یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام طی کنید که در ادامه آن ها را بیان کرده ایم. این مراحل لازم برای اخذ نوبت آنلاین از اداره ثبت احوال، به شرح ذیل می باشند:
- 1ابتدا باید آدرس اینترنتی سایت در نظر گرفته شده بدین منظور یعنی www.ncr.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ نمایید. برای انجام این کار می توانید هم از گوشی های موبایل و هم سیستم های رایانه ای استفاده کنید. با این حال، در صورت دسترسی به رایانه یا لپ تاپ، ترجیحا با این دستگاه ها وارد شوید تا حین دریافت نوبت با خطا و مشکل مواجه نشوید.
- 2 پس از این که آدرس سامانه نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال را سرچ کردید، کمی منتظر بمانید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان «درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور» مربوط به سایت نوبت دهی این سازمان است؛ پس بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.
- 3 در مرحله بعد، به صفحه زیر وارد می شوید که دو گزینه «سامانه ی ثبت نام کارت هوشمند ملی» و «سامانه اعلام تغییر نشانی» در پنجره میانی آن برای تان نمایش داده می شوند. برای ورود به درگاه اینترنتی نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه و کارت ملی، اولین گزینه را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک کنید.
- 4با انتخاب گزینه فوق، پنجره دیگری باز شد که خدمات قابل ارائه در این سامانه را برای تان نمایش می دهد. این موارد را با دقت مطالعه کرده و گزینه «ادامه» را بزنید. دقت داشته باشید، در صورتی که کارت ملی هوشمند شما گم شده و قصد انجام امورات مربوط به آن را دارید، می توانید با کلیک بر روی لینک «در صورت گم شدن کارت هوشمند ملی لطفا اینجا را کلیک کنید» در قسمت پایین صفحه، به بخش مربوط به آن بروید.
- 5 به هر حال، مرحله بعدی نوبت دهی ثبت احوال مربوطه به وارد کردن کد ملی و سریال شناسنامه است. به این ترتیب که باید کد ملی تان را در جایگاه مشخص شده با همین عنوان قرار داده و کد عددی و شش رقمی سریال را هم در کادر تعیین شده برای آن بگذارید. در آخر، پاسخ سوال امنیتی را هم در جایگاه خود قرار داده و گزینه «ادامه» را بزنید.
- 6 در ادامه باید مشخصات فردی را وارد کنید. اطلاعات مورد نیاز در این بخش شامل تاریخ تولد شمسی، قمری، نام مادر، جنسیت، دین و شماره تلفن همراه می باشند. توجه داشته باشید، سایر اطلاع رسانی ها برای استفاده از سامانه نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی از طریق شماره تلفنی که این جا وارد می کنید، انجام می شود؛ پس شماره ای صحیح و به نام خودتان وارد نمایید. نکته دیگر این که بخش دین مربوط به اقلیت های دینی بوده و در صورتی که از دین اسلام پیروی می کنید، نیاز به تکمیل این بخش نخواهید داشت؛ بعد از ورود تمام اطلاعات خواسته شده، بر روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.
- 7 مرحله بعدی مربوط به دریافت نوبت می باشد که باید تاریخ مد نظر خود برای مراجعه را مشخص نوده و دفتر مد نظر را تعیین کنید. جهت این امر، از شما خواسته می شود پیش شماره شهر خود به همراه تاریخ دلخواهتان را وارد کنید. با وارد کردن این اطلاعات و کلیک بر روی گزینه «جستجو»، درگاه نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال دفاتری که با درخواست شما مطابقت دارند را نمایش می دهند. توجه داشته باشید، امکان وارد کردن شماره تلفن ثابت محل سکونت تان هم وجود دارد تا جستجو دقیق تر انجام شده و دفاتر نزدیک تری معرفی شوند. به هر حال، پس از نمایش لیست دفاتر، دفتر مورد نظر خود را انتخاب کرده و بعد از تعیین درگاه پرداخت، گزینه «ثبت اطلاعات و پرداخت» را بزنید.
- 8 به این ترتیب، وارد صفحه پرداخت درگاه نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه خواهید شد و باید کارمزد مربوط به پیش ثبت نام را به صورت الکترونیکی پرداخت کنید. جهت این امر کافی است اطلاعات یکی از کارت های بانکی خود را که دارای رمز پویا است، وارد کنید؛ بعد از ورد صحیح اطلاعات، گزینه «پرداخت» را بزنید تا هزینه ثبت نام با موفقیت واریز گردد.
- 9 به محض پرداخت هزینه در نظر گرفته شده، نوبت برای شما ثبت خواهد شد؛ منتهی یک مرحله دیگر باقی می ماند که آن هم وارد کردن اطلاعات شخص به صورت دقیق است. این موارد شامل اطلاعات شخص متقاضی، کد ملی، شمار شناسنامه و نام پدر و مادر، اطلاعات همسر و اطلاعات فرزند یا فرزندان در صورت وجود می باشند؛ پس از این که این اطلاعات نهایی را هم در سامانه نوبت دهی ثبت احوال وارد کردید، گزینه «ثبت» را بزنید تا پیش ثبت نام تان تکمیل گردد.
- 10 آخرین مرحله مربوط به چاپ رسید پیش ثبت نام است. در این قسمت اطلاعاتی که تا این جای کار وارد کرده اید، به صورت خلاصه برای تان نمایش داده می شوند. با کلیک بر روی گزینه «چاپ رسید»، آن را پرینت گرفته و در هنگام مراجعه برای ثبت نام نهایی با خود همراه داشته باشید. دقت کنید که تاریخ مراجعه و نشانی اینترنتی دفتر تعیین شده هم در این رسید وجود دارند.
با انجام مراحل فوق، فرایند نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی یا شناسنامه با موفقیت انجام می گیرد. با توجه به تاریخ انتخاب شده توسط شما برای مراجعه به دفاتر مدنظر، با نزدیک شدن به این زمان یک پیامک یادآوری هم برای تان ارسال می شود تا نویت تان را فراموش نکنید؛ بنابراین باید در زمان اعلام شده با همراه داشتن مدارک مورد نیاز از جمله اصلی شناسنامه، کارت ملی در صورت وجود، آدرس و کد پستی به دفتر مربوطه مراجعه نمایید تا تصویر چهره و اثر انگشت هم اخذ شده و ثبت نام تان به صورت نهایی انجام گیرد.
نوبت دهی ثبت احوال سایر شهرها
در بخش قبل نحوه نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال را به صورت کامل برای تهران توضیح دادیم؛ از این رو شهروندان تهرانی برای استفاده از این سامانه جهت اخذ نوبت و انجام امورات مربوطه مانند تعویض کارت ملی، دریافت شناسنامه جدید و پیگیری درخواست های خود با مشکلی مواجه نخواهند شد. البته شهروندان سایر شهرهای کشور هم می خواهند بدانند که آیا این سامانه فقط برای تهران کاربرد داشته یا این که آن ها هم می توانند از آن برای دریافت نوبت استفاده کنند. در این رابطه باید بگوییم که سامانه در نظر گرفته شده توسط ثبت احوال جهت نوبت دهی، برای تمامی مردم کشور در شهرها و استان های مختلف کاربرد داشته و مخصوص شهروندان تهرانی نیست؛ یعنی در صورتی که در هر یک از شهرهای کشور قصد استفاده از خدمات ثبت احوال را داشته باشید، می توانید از سامانه نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه یا کارت ملی جهت اخذ نوبت قبلی استفاده کنید. به این ترتیب، هنگام مراجعه به دفاتر مربوطه با مشکلی مواجه نخواهید شد.
نکته قابل توجه در این رابطه، روش استفاده از درگاه اینترنتی فوق جهت دریافت نوبت می باشد که این فرایند هم کاملا مشابه با نحوه انجام این کار برای شهروندان تهرانی است. به عبارت دیگر، شهروندان ساکن در تمام نقاط کشور، با طی کردن اقداماتی که در بخش قبل بیان کردیم، می توانند نسبت به دریافت نوبت اقدام نمایند. فقط باید توجه داشته باشید که در حین استفاده از سامانه نوبت دهی ثبت احوال ، پیش شماره شهر یا استان خود را وارد کنید؛ این گونه دفاتر مربوط به همان شهر یا استان نمایش داده می شوند. البته در صورت وارد کردن شماره تلفن ثابت خود به صورت کامل، منطقه شما هم از روی چهار شماره دوم مشخص می شود؛ در نتیجه، دفاتر مربوطه با انطباق بیش تری برای تان نمایش داده می شوند. سایر مراحل هم مانند پرداخت هزینه نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی و شناسنامه، برای تمام شهروندان مشترک است؛ یعنی باید کارمزد لازم را بپردازید تا نوبت به صورت نهایی برای تان ثبت گردد.
نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی
در سال های گذشته، کارت ملی شهروندان به صورت عادی طراحی و در اختیارشان قرار می گرفت؛ اما چند سالی است که این رویه تغییر کرده و کارت های شناسایی به صورت هوشمند صادر می شوند. این کارت های هوشمند دارای مزایای بسیاری زیادی هستند و به همین خاطر، دولت از کسانی که دارای کارت قدیمی می باشند هم درخواست کرده تا در اسرع وقت نسبت به تبدیل کارت ملی خود به هوشمند اقدام نمایید. جهت این امر هم می توایند از سامانه نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال استفاده نمایید. به این ترتیب، چه نوجوانانی که برای اولین بار قصد دریافت کارت ملی را دارند و چه افرادی که دارای کارت قدیمی بوده و می خواهند آن را هوشمند کنند، می توانند بخش قابل توجهی از مراحل را به صورت آنلاین پشت سر بگذارند. به این صورت که ابتدا باید به سامانه تعیین شده جهت این سازمان وارد شده و با انجام پیش ثبت نام، فرایند نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه یا کارت ملی خود را هم انجام دهند.
روش انجام این مراحل هم دقیقا مشابه فرایندی است که در ابتدای مطلب توضیح دادیم؛ یعنی با ورود به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور به نشانی اینترنتی www.ncr.ir، باید اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام را به صورت کامل تکمیل نمایید. این موارد شامل کد ملی، سریال شناسنامه، اطلاعات پدر و مادر، جنسیت، دین و شماره تلفن همراه تان می باشند. به هر حال، نحوه استفاده از سامانه نوبت دهی ثبت احوال را به صورت دقیق در ابتدای مطلب بیان کرده ایم؛ از این رو اگر زمانی قصد دریافت نوبت جهت اخذ خدمات مربوط به کد ملی را داشته باشید، می توایند از این بخش به عنوان راهنما استفاده کنید. توجه کنید که بعد از تکمیل مرحله پیش ثبت نام، در هنگام مراجعه حضوری برای ثبت نام نهایی هم باید یک سری مدارک را همراه داشته باشید که شامل کارت ملی در صورت وجود، اصل شناسنامه، آدرس و کد پستی می باشند؛ پس هنگام نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی به این موارد هم دقت داشته باشید.
نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه
با وجود این که بسیاری از شهروندان در سراسر کشور برای انجام امورات مربوط به کد ملی به ثبت احوال مراجعه می کنند، اما خدمات مربوط به شناسنامه هم متقاضیان زیادی دارد. از جمله رایج ترین دلایل مراجعه به ثبت احوال در این رابطه، مربوط به عکس دار کردن یا جدید نمودن شناسنامه است که برای انجام این عملیات ها هم می توانید از سامانه نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال استفاده کنید. نوجوانان بعد از رسیدن به سن ۱۵ سالگی، باید شناسنامه خود را عکس دار کنند که جهت این امر نیاز به مراجعه حضوری آن ها وجود دارد. اخذ تصویر مناسب با استانداردهای مربوطه و انجام احراز هویت مانند دریافت اثر انگشت، برخی از مهم ترین دلایل مراجعه حضوری این افراد هنگام تعویض شناسنامه و عکس دار کردن آن به حساب می آیند. البته بخش مهم از فرایندهای مربوط به این کار از طریق درگاه نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه انجام می گیرد تا داوطلبان در هنگام مراجعه حضوری، نیاز به صرف زمان زیادی نداشته باشند.
گروه دیگری از مردم که برای انجام خدمات مربوط به شناسنامه شان به ثبت احوال مراجعه می کنند، کسانی هستند که دارای شناسنامه قدیمی می باشند. این افراد هم می توانند با مراجعه به این سازمان، درخواست خود را برای تعویض شناسنامه و جدید کردن آن ارائه دهند. همانند سایر گروه ها، بخش مهم از این فرایند در قالب مرحله پیش ثبت نام از طریق سایت نوبت دهی ثبت احوال انجام می شود. به این ترتیب، در زمان مراجعه به دفاتر خدماتی، تنها مراحلی که نیاز به مراجعه حضوری دارند مانند اخذ تصویر و اثر انگشت انجام می گیرند. نکته قابل توجه در این رابطه، نحوه استفاده متقاضیان دریافت خدمات مربوط به شناسنامه از سامانه نوبت دهی است. در این مورد هم باید توجه داشته باشید، روش استفاده از سامانه کاملا مشابه به همان چیزی است که در ابتدای مطلب جهت دریافت نوبت از طریق درگاه نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی توضیح دادیم؛ پس با مطالعه این بخش، به سادگی می توانید اقدامات لازم را انجام دهید.
راهنمای نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال
در بخش های قبل، نحوه استفاده از درگاه اینترنتی در نظر گرفته شده برای اخذ نوبت توسط اداره ثبت احوال را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم؛ بنابراین در صورتی که قصد دریافت خدمات مربوط به کارت ملی و شناسنامه را داشته باشید، به راحتی می توانید از طریق این سامانه مراحل پیش ثبت نام را به صورت آنلاین طی کرده و فرایند نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال انجام دهید. با این حال، جهت استفاده از این سامانه باید به یک سری نکات توجه داشته باشید که در این قسمت آن ها را بیان کرده ایم. مهم ترین نکات قابل توجه برای استفاده از سایت مذکور، شامل موارد زیر می شوند:
- قبل از مراجعه حضوری به ثبت احوال یا سایر مراکز خدماتی، از طریق این سامانه نسبت به دریافت نوبت اقدام کرده تا در حین مراجعه با مشکل رو به رو نشوید.
- مرحله پیش ثبت نام برای دریافت خدمات مربوط به کارت ملی و شناسنامه از طریق همین درگاه نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه و کارت ملی انجام می گیرد؛ پس در صورتی که قصد دریافت خدمات مذکور را دارید، ابتدا پیش ثبت نام را انجام داده و با پرداخت هزینه، نوبت دریافت کنید.
- امکان استفاده از این سامانه هم با گوشی موبایل و هم با سیستم های رایانه ای وجود دارد؛ با این حال، ترجیحا از کامپیوتر یا لپ تاپ استفاده کنید تا جین دریافت نوبت با مشکل مواجه نشوید. علی رقم این که در پایان مراحل ثبت نام نیاز به پرینت رسید وجود دارد که این کار با سیستم های رایانه ای امکان پذیر است.
- بعد از تکمیل نوبت دهی ثبت احوال ، رسید ثبت نام در اختیارتان قرار می گیرد که تاریخ مراجعه و نشانی دفتر خدماتی به صورت دقیق در آن وجود دارد. توجه کنید که هنگام مراجعه حضوری برای ثبت نام نهایی، این رسید را همراه داشته باشید.
- هنگام انجام مراحل پیش ثبت نام در این سامانه، شماره تلفنی دقیق و مربوط به خودتان را وارد کنید؛ چرا که در ادامه اطلاع رسانی های بعدی از طریق آن انجام می گیرد.
- در حین ثبت نام با وارد کردن تاریخ مورد نظر خود و پیش شماره شهرستان یا استان، دفاتر ارائه خدمات برای تان نمایش داده می شوند. با وارد کردن شماره ثابت خود در این قسمت از سامانه نوبت دهی ثبت احوال کارت ملی یا شناسنامه، نزدیک ترین دفاتر به محل شما نمایش داده خواهد شد؛ پس یا شماره ثابت خود و یا شماره یکی از آشنایان نزدیک به محل سکونت را وارد کنید تا دفاتر با مطابقت بیش تری به شما پیشنهاد شوند.
بسیاری از مردم برای انجام امورات مختلف از جمله دریافت خدمات مربوط به کارت ملی و شناسنامه به ثبت احوال مراجعه می کنند. در سال های گذشته با توجه به عدم وجود سامانه ای مناسب، مردم زمان زیادی را در شعب این سازمان یا دفاتر خدماتی آن معطل می شدند. در همین راستا، درگاه نوبت دهی اینترنتی ثبت احوال راه اندازی گردیده تا این چالش را برای کاربران برطرف سازد. تمام کسانی که قصد استفاده از خدمات این سازمان را دارند، می توانند ابتدا با مراجعه به این سامانه نسبت به دریافت نوبت به صورت آنلاین اقدام کنند؛ هم چنین مراحل پیش ثبت نام اموراتی مانند دریافت کارت ملی هوشمند و تعویض آن و دریافت شناسنامه جدید از طریق این سامانه انجم می گیرد. در این جا روش استفاده از درگاه نوبت دهی ثبت احوال شناسنامه و کارت ملی را به صورت کامل برای تان توضیح داده ایم. به این ترتیب، در صورت نیاز به سادگی می توانید وارد این سامانه شده و نسبت به اخذ نوبت اقدام کنید.
-
خیر. سامانه در نظر گرفته شده توسط ثبت احوال جهت نوبت دهی، برای تمامی مردم کشور در شهرها و استان های مختلف کاربرد داشته و مخصوص شهروندان تهرانی نیست.
-
جهت دریافت نوبت ثبت احوال باید به سایت www.ncr.ir مراجعه نمود.
-
خیر. در واقع فرایند نوبت دهی برای کارت ملی و شناسنامه یکی است و هیچگونه تفاوتی در روند ثبت نوبت با یکدیگر ندارند.