ابلاغ الکترونیک مالیات از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir انجام می گیرد. از این رو مودیان برای مشاهده ابلاغیه های خود، باید نسبت به فعال سازی حساب در این سامانه اقدام کرده و هر از گاهی حساب شان را بررسی کنند. در گذشته ابلاغیه های مالیاتی به صورت فیزیکی و کاغذی برای مودیان ارسال می شد. این موضوع علاوه بر این که هزینه های سازمان امور مالیاتی جهت چاپ و ارسال ابلاغیه ها را افزایش می داد، کارایی بالایی هم نداشت. زیرا در برخی موارد ابلاغیه به دست مودی نمی رسید. اما اکنون مودیان با فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیات ، به راحتی می توانند ابلاغیه های مختلف خود در این حوزه را به صورت آنلاین دریافت کنند. در نتیجه، نیازی به مراجعات حضوری وجود نداشته و هیچ محدودیت زمانی برای دریافت ابلاغیه ایجاد نمی شود. بلکه مودیان می توانند در هر ساعتی از شبانه روز به حساب خود مراجعه کرده و ابلاغ الکترونیکی مالیات شان را مشاهده کنند.
البته دقت داشته باشید که با وجود فراهم شدن شرایط برای دریافت ابلاغیه ها به صورت آنلاین، هنوز هم امکان صدور ابلاغیه های کاغذی وجود دارد. از این رو مودیانی که تمایل به استفاده از سامانه ابلاغ الکترونیک مالیات و دریافت آنلاین ابلاغیه های مالیاتی داشته باشند، باید با مراجعه به همین سامانه دریافت ابلاغیه های آنلاین را فعال سازی کنند. با توجه به شرایط ساده فعال سازی این قابلیت و هم چنین مزایای فراوان ابلاغ الکترونیکی مالیاتی نسبت به روش های فیزیکی و سنتی، مودیان باید اطلاع کاملی از نحوه انجام این کار داشته باشند. از آن جایی که افراد زیادی در سراسر کشور به عنوان مودی مشمول پرداخت مالیات هستند، در این مقاله نحوه ورود به سایت مربوطه و نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات از طریق آن را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در رابطه با شیوه ورود به این سامانه، فعال سازی ابلاغ الکترونیک و مشاهده ابلاغیه های آنلاین به دست آورید.
ابلاغ الکترونیک مالیات چیست
از جمله سوالات رایج مودیان مربوط به ابلاغیه های الکترونیک مالیاتی است. این افراد می خواهند بدانند که ابلاغ الکترونیک چیست و چه مواردی را اطلاع رسانی می کند. در پاسخ به این سوال که ابلاغ الکترونیک مالیات چیست ، باید بگوییم که همان ابلاغیه های فیزیکی و کاغذی مالیاتی هستند که به صورت آنلاین و از طریق درگاه ملی خدمات مالیاتی کشور ارسال می شوند. از این رو مودیان می توانند بدون نیاز به مراجعه حضوری و تنها با ورود به حساب کاربری شان، این ابلاغیه ها را مشاهده کرده و از مفاد آن ها مطلع شوند. موضوع ابلاغیه های الکترونیک عمدتا مربوط به امورات مالیاتی از جمله پرداخت میزان مالیات تعیین شده، جریمه تاخیر در پرداخت مالیات و موارد این چنینی دیگر است. با توجه به اهمیت بالای مالیات در سیستم مالی کشور، مودیان باید در اسرع وقت نسبت به فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیات اقدام کنند تا امکان مشاهده ابلاغیه های مالیاتی به صورت آنلاین برای شان فراهم شود.
ورود به سامانه ابلاغ الکترونیک مالیات
مودیان برای استفاده از خدمات سامانه ابلاغ و دریافت ابلاغیه های مالیاتی به صورت آنلاین، ابتدا باید این قابلیت را فعال سازی کنند. به منظور فعال سازی ابلاغ الکترونیکی مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی یا مشاهده ابلاغیه هایی که به تازگی صادر شده اند، در گام اول باید به سامانه مربوطه وارد شوید. ورود به سامانه ابلاغ الکترونیک مالیات هم بسیار ساده بوده و کافی است اطلاعات کاربری داشته باشید. اگر قبلا نام نویسی تان را در درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی انجام داده اید، می توانید با اطلاعات کاربری خود به حساب تان در این سامانه مراجعه نمایید. در غیر این صورت، ابتدا باید ثبت نام را انجام داده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت کنید. فرایند نام نویسی در این سامانه هم چندان زمان بر نبوده و طی چند دقیقه انجام می گیرد. به هر حال، در این قسمت به شیوه ورود به سامانه پرداخته و در ادامه هم نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات از طریق آن را توضیح خواهیم داد.
جهت وارد شدن به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ الکترونیک، باید یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید که در این جا به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز به شرح ذیل می باشند:
- 1ابتدا باید آدرس اینترنتی درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور یعنی my.tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. برای ورود به این سامانه و دریافت ابلاغیه های الکترونیک مالیاتی، می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر محدودیتی نخواهید داشت.
- 2پس از این که آدرس فوق را سرچ کردید، اولین سامانه بالا آمده در لیست گوگل با همین نشانی و عنوان «درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی - Tax.gov» مربوط به سایت ابلاغ الکترونیک مالیات است. پس بر روی آن کلیک کرده و وارد شوید.
- 3در مرحله بعد، صفحه ورودی درگاه ملی خدمات الکترونیک برای تان نمایش داده می شود. اکنون باید نام کاربری و کلمه عبور خود را تایید کنید تا به حساب کاربری خود در این سامانه منتقل شوید. نام کاربری برای اشخاص حقیقی، حقوقی و اتباع به ترتیب، شماره ملی، شناسه ملی و کد فراگیر می باشد. پس نام کاربری و کلمه عبور را در جایگاه های مربوطه قرار داده و بعد از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود به درگاه ملی» را بزنید.
- 4در مرحله بعد، برای ورود به حساب کاربری خود در این سامانه و فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیات ، رمزی یکبار مصرف بر روی گوشی موبایل تان ارسال می شود. این کد را دریافت کرده و در کادر تعیین شده برای آن قرار دهید. سپس از قسمت پایین پنجره، گزینه «ورود به سامانه» را بزنید.
- 5در صورتی که اطلاعات کاربری و رمز یکبار مصرف را در بخش قبل به درستی وارد کرده باشید، به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ الکترونیک مالیات منتقل شده و امکان استفاده از خدمات گوناگون آن از جمله فعال سازی و مشاهده ابلاغیه های آنلاین مالیاتی را خواهید داشت.
با طی کردن این مراحل ساده، می توانید به حساب کاربری خود در درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور وارد شوید. بنابراین در صورت تمایل به فعال سازی یا مشاهده ابلاغیه های الکترونیک مالیاتی ، به راحتی می توانید این مرحله را پشت سر بگذارید. در ادامه نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات از طریق این درگاه آنلاین را هم بیان خواهیم کرد تا جهت این امر با چالشی مواجه نشوید.
نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیاتی
در بخش قبل نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی یا همان درگاه خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور را برای تان توضیح دادیم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید وارد حساب کاربری خود در این سامانه گردیده و از خدمات آنلاین آن بهره مند شوید. یکی از مهم ترین خدمات این سایت، مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات است. نحوه مشاهده و بررسی ابلاغیه های صادر شده برای اشخاص حقیقی و حقوقی در این سامانه بسیار ساده بوده و نیازی به طی کردن مراحل پیچیده ای نخواهد داشت. با این حال، از آن جایی که بسیاری از مودیان تا قبل از این از سیستم سنتی دریافت ابلاغیه های مالیاتی یا همان ابلاغیه کاغذی استفاده می کردند، ممکن است شناخت زیادی از شیوه بررسی ابلاغیه های الکترونیک نداشته باشند. به همین خاطر، در این بخش نحوه مشاهده ابلاغیه ها را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم. در ادامه هم به فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیات می پردازیم تا جهت فعال نمودن و استفاده از این قابلیت دچار مشکل نشوید.
برای مشاهده و بررسی ابلاغیه های الکترونیکی صادر شده در کارتابل خود هم مانند ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، باید یک سری اقدامات را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید. این اقدامات مورد نیاز جهت دریافت ابلاغیه های آنلاین مالیاتی ، شامل موارد زیر می باشند:
- 1در وهله اول باید به حساب کاربری خود در سامانه ابلاغ الکترونیکی مالیاتی وارد شوید که در بخش قبل نحوه انجام این فرایند را به صورت مفصل توضیح داده ایم. پس اکنون جهت ورود به سامانه ابلاغ الکترونیک مالیات با چالشی رو به رو نخواهید بود.
- 2پس از این که به حساب کاربری خود در سایت مذکور وارد شدید، صفحه زیر را مشاهده خواهید کرد. در سمت راست این صفحه منویی وجود دارد که تقریبا تمامی خدمات درگاه ملی سازمان امور مالیاتی از طریق آن در دسترس خواهد بود. به منظور مشاهده و بررسی ابلاغیه های الکترونیک مالیاتی خود، باید از این منو بر روی گزینه «کارتابل ابلاغ الکترونیک» کلیک نمایید.
- 3با انتخاب گزینه قبل، وارد کارتابل ابلاغیه های مالیاتی خود می شوید. در صورتی که هیچ گونه ابلاغیه مالیاتی آنلاینی برای شما صادر نشده باشد، پیامی با عنوان «در حال حاضر اطلاعاتی در این خصوص یافت نشد.» را مشاهده خواهید کرد. اما اگر ابلاغیه جدیدی داشته باشید، عنوان آن نمایش داده می شود. نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات در این گونه موارد بدین صورت است که باید از قسمت انتهایی عنوان ابلاغیه، بر روی گزینه «نمایش برگه ابلاغ» کلیک کنید. این گونه ابلاغیه باز شده و امکان مشاهده اطلاعات و جزئیات کامل آن را خواهید داشت.
در این قسمت نحوه مشاهده و بررسی ابلاغیه های الکترونیک مالیاتی از طریق درگاه ملی خدمات سازمان امور مالیاتی کشور را برای تان توضیح دادیم. بنابراین در صورتی که قبلا ابلاغ الکترونیک مالیات را فعال کرده باشید، اکنون با طی کردن مراحل بالا می توانید ابلاغیه های جدیدی که برای تان صادر شده را مشاهده نمایید. در نتیجه، اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام داده و از جرایم مالیاتی جلوگیری کنید.
کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیات
حال که نحوه ورود به سامانه ابلاغیه آنلاین و شیوه مشاهده ابلاغیه از طریق آن را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید اقدامات لازم را در این رابطه انجام دهید. تمامی ابلاغیه های الکترونیکی مودیان در سامانه مربوطه، واردی بخشی به نام کارتابل ابلاغ الکترونیکی خواهند شد. البته به شرط آن که فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیات قبلا توسط مودی انجام گرفته باشد. در غیر این صورت، ابلاغیه های مالیاتی هم چنان به صورت فیزیکی و کاغذی ارسال خواهند شد. افرادی که دریافت ابلاغیه آنلاین را فعال کرده اند، بهتر است هر از گاهی وارد حساب کاربری خود شده و کارتابل ابلاغ الکترونیکی مالیات شان را بررسی کنند. در صورت صدور هر گونه ابلاغیه مالیاتی جدید، می توانید آن را در بخش کارتابل مشاهده کرده و از مفاد آن مطلع شوید. در بخش های قبل نحوه ورود به سامانه ابلاغ الکترونیک مالیات و مشاهده ابلاغیه های جدید از طریق کارتابل مربوطه را به صورت کامل بیان کرده ایم.
ابلاغ الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات غیر مستقیم است که هنگام تولید کالاها و محصولات مختلف ایجاد شده و بر عهده مصرف کننده نهایی می باشد. با این حال، پرداخت آن توسط تولیدکنندگان انجام می گیرد. چرا که مصرف کننده نهایی هنگام خرید محصول، مالیات را هم به همراه هزینه کالا پرداخت می کند. بنابراین تولیدکنندگان با آگاهی از نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات، می توانند به حساب خود در سایت سازمان امور مالیاتی کشور وارد شده و ابلاغیه های مربوط به این نوع مالیات را هم مشاهده کنند. دقت داشته باشید که سامانه ابلاغیه الکترونیکی مالیات تنها مربوط به مالیات بر درآمد یا مالیات های مستقیم نیست. بلکه تمامی امورات مالیاتی مرتبط با مالیات های مستقیم و غیر مستقیم را پوشش می دهد. از این رو مودیانی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده باشند هم می توانند برای مشاهده ابلاغیه ها به این سامانه مراجعه کنند. شیوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده هم کاملا مشابه با فرایندی است که در بخش های قبل توضیح دادیم.
فعال سازی ابلاغ الکترونیکی مالیاتی
با توجه به توضیحاتی که تا این جای کار ارائه دادیم، اکنون به راحتی می توانید وارد حساب کاربری خود در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی شده و ابلاغیه های آنلاین خود را مشاهده کنید. اما همان طور که از ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، برای این که ابلاغیه ها به صورت آنلاین ارسال شوند، لازم است مودی نسبت به فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیات اقدام کرده باشد. انجام این فرایند هم کار ساده ای بوده و از طریق همان سامانه ابلاغ الکترونیک انجام می گیرد. بدین منظور، باید به حساب کاربری خود وارد شوید. با توجه به این که در بخش های قبل نحوه ورود به حساب کاربری را بیان کرده ایم، جهت این امر با مشکلی مواجه نخواهید شد. پس از انتقال به حساب کاربری، در قسمت میانی و انتهایی صفحه گزینه ای با عنوان «فعال سازی ابلاغ الکترونیک» را مشاهده خواهید کرد. با فعال کردن این کلید در سامانه ابلاغ الکترونیک مالیات، امکان دریافت ابلاغیه ها را به صورت آنلاین خواهید داشت.
ابلاغیه های الکترونیک مالیاتی به جای ابلاغیه های کاغذی، از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور صادر می شوند. از این رو افرادی که نسبت به فعال سازی دریافت ابلاغیه در این سامانه اقدام کرده باشند، می توانند ابلاغیه هایشان را به صورت آنلاین مشاهده و بررسی کنند. در این جا نحوه مشاهده ابلاغ الکترونیک مالیات از طریق سامانه مربوطه را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم. پس اکنون به راحتی می توانید وارد حساب کاربری تان شده و ابلاغیه های جدید را مشاهده کنید. هم چنین به شیوه ورود به سامانه و فعال سازی دریافت ابلاغیه الکترونیک از طریق آن پرداختیم. بنابراین اگر قبل دریافت ابلاغیه های آنلاین را فعال نکرده اید، اکنون به سادگی می توانید این فرایند را انجام داده و ابلاغیه های مالیاتی را به صورت آنلاین دریافت نمایید.
-
برای مشاهده ابلاغیه های مالیاتی خود می توانید به صورت آنلاین از طریق سایت my.tax.gov.ir اقدام کنید.
-
بله. روش ثبت نام در سامانه my.tax.gov.ir برای دریافت ابلاغیه های مالیاتی به صورت آنلاین را آموزش دادیم.
-
خیر. فعال سازی ابلاغ الکترونیک مالیات هیچ هزینه ای ندارد