وکیل مهاجرت با انجام امورات مختلف اداری، قانونی و حقوقی، تا حد زیادی شرایط مهاجرت را برای شما تسهیل می کند. در سال های اخیر، به دلایل گوناگون از جمله شرایط اقتصادی ویژه کشور، بسیاری از شهروندان به فکر مهاجرت افتاده اند. کشورهایی زیادی در سراسر دنیا امکان مهاجرت و پذیرش ایرانیان را به صورت قانونی فراهم می کنند که البته شرایط همه آن ها یکسان نیست. به عبارت دیگر، سفر به برخی کشورها و دریافت اقامت دائم شان به قدری برای شهروندان ایرانی ساده است، که اصلا نیازی به وکیل ندارند؛ اما با توجه به روابط دیپلماتیک فعلی کشور، تعداد آن ها خیلی زیاد نیست. بنابراین برای مهاجرت به بسیاری از کشورها به خصوص موارد اروپایی یا آمریکایی، لازم است بدانید وکیل مهاجرت چیست و از خدمات آن استفاده کنید؛ چرا که این وکلا از قوانین و شرایط ویژه کشورهای مختلف به صورت کامل اطلاع دارند و با استفاده از این نفوذ اطلاعاتی خود، شرایط مهاجرت و دریافت ویزا را برای شما تا حد امکان ساده می کنند.
در همین راستا، اگر مسئله مهاجرت برای شما اهمیت جدی داشته و می خواهید به هر نحوی شده این کار را انجام دهید، باید سراغ یک وکیل مهاجرت خوب بروید. این فرد علاوه بر این که امورات مختلف شما را در داخل کشور انجام می دهد، احتمال موفقیت شما برای اخذ ویزا و حتی اقامت در کشورهای مختلف را هم افزایش می دهد. اطلاعات فراوانی که این وکلا از شرایط و قوانین کشورهای مختلف دارند و راهنمایی هایی که جهت جمع آوری مدارک لازم انجام خوب می دهند، مهم ترین دلایل این امر محسوب می شوند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله به معرفی نقش این گونه وکلا پرداخته، هزینه لازم را بررسی نموده و وظایف و دلایل لزوم استفاده از یک وکیل در زمینه مهاجرت را بیان خواهیم کرد؛ پس اگر شما هم قصد مهاجرت دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا بفهمید وکیل مهاجرت چیست ، چه کمکی به شما می کند و هزینه مورد نیاز برای استفاده از آن چه قدر است.
وکیل مهاجرت چیست
وکیلان بعد از این که روال قانون در نظر گرفته شده را طی کرده و پروانه وکالت خود را دریافت می کنند، امکان شرکت در تمامی دعاوی حقوقی را خواهند داشت. با این حال، به دلیل گستردگی قانون در مباحث مختلف، معمولا این افراد یک رشته خاص مانند روابط خانوادگی، کیفری، ملک یا سایر موارد این چنینی را انتخاب کرده و به دریافت پرونده های وکالت در آن زمینه مشغول می شوند. وکیل مهاجرت هم شخصی است که با وجود امکان فعالیت در تمامی زمینه ها، بخش مهاجرت را انتخاب کرده و به دلیل تجربیات فراوان در این حوزه، شرایط انجام این کار را برای اشخاص عادی تا حد زیادی تسهیل می سازند. این وکلا معمولا با متقاضیان قرارداد امضاء می کنند تا برخی یا تمام امورات مربوط به مهاجرت شان را در ازای دریافت هزینه ای مشخص، انجام دهند؛ بنابراین زمانی که شما می دانید وکیل مهاجرت چیست و از خدمات آن استفاده می کنید، در وهله اول حجم کارتان به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
علاوه بر آن، وکیل به دلیل اطلاع از قوانین ویژه هر یک از کشورها، شرایط را به گونه ای فراهم می کند که شانس شما برای دریافت ویزا یا اقامت هم افزایش پیدا کند. برای مثال، ممکن است وجود برخی مدارک، تجارب شغلی یا علمی و سابقه انجام برخی امورات، برای پذیرش در کشوری تاثیر مثبت داشته باشد. وکیل مهاجرت که از این موضوع آگاه است، سعی می کند با فراهم نمودن این مدارک، شرایط شما را برای دریافت ویزای آن کشور تسهیل می سازد. در صورتی که شما به عنوان یک فرد عادی از این موضوع اطلاع نداشته و زمانی که بدون وکیل جهت مهاجرت اقدام می کنید، ممکن است شانس پذیرش تان کم تر شود؛ از این رو اگر تصمیم جدی برای مهاجرت دارید و این کار می توانید آینده و زندگی تان را دگرگون کند، انتخاب وکیل خبره یک سرمایه گذاری خواهد بود. در ادامه به توضیحات بیش تری درباره نقش و عملکرد این وکلا می پردازیم تا به خوبی بدانید وظیفه یک وکیل مهاجرت چیست.
رشته وکیل مهاجرت
همان طور که اشاره کردیم، تمام افرادی که پس از طی شدن روال قانونی موفق به دریافت پروانه وکالت خود می شوند، امکان شرکت در دعاوی حقوقی مختلف را خواهند داشت؛ منتهی برخی وکلا به صورت اختصاصی در یک حوزه خاص فعالیت کرده و به نیرویی خبره در آن حوزه تبدیل می شوند؛ از این رو رشته وکیل مهاجرت هم مانند سایر وکیلان بوده و از این نظر هیچ گونه تفاوتی ندارد. فقط به دلیل تجربیات بالا در این حوزه، پرونده های فراوان و شناختی که از شرایط کشورهای مختلف به دست آورده، به یک نیروی کاربلد و ماهر در این زمینه تبدیل شده است. به هر حال، اکنون که می دانید وکیل در حوزه مهاجرت به چه شخصی گفته می شود و رشته آن چیست، وقت آن می رسد که تصمیم بگیرید آیا از وکیل برای انجام امورات مهاجرتی خود استفاده کنید. یا خیر. برای رسیدن به پاسخ این سوال، باید بدانید نقش وکیل مهاجرت چیست و بیش تر برای چه کسانی مناسب است.
وکیل مهاجرت چه کاری برای ما انجام می دهد؟
با توجه به نوع قراردادی که شما با وکیل خود امضاء می کنید، ممکن است این فرد تمام یا بخشی از امورات شما را جهت مهاجرت بر عهده بگیرد. با این حال، اطلاع از اموراتی که توسط وکلای مهاجرت انجام می شود، می تواند شما را برای اخذ این تصمیم که از وکیل استفاده کنید یا خیر، یاری نماید. در این رابطه باید بگوییم که نقش وکیل مهاجرت از همان ابتدای کار و بررسی درست بودن تصمیم شما برای مهاجرت به کشور مد نظر آغاز شده، با بررسی شرایط و انجام امورات لازم ادامه یافته و تا دریافت ویزا و اقامت کشور مقصد و حتی پیدا کردن کسب و کاری مناسب و جا افتادن در آن کشور ادامه پیدا می کند. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه تعدادی از مهم ترین اموراتی که توسط وکلای مهاجرت برای شما انجام می شود را آورده ایم تا به خوبی بفهمید وظایف یک وکیل مهاجرت چیست . این امورات به شرح ذیل می باشند:
- بررسی صحت تصمیم شما برای مهاجرت به کشور مد نظر با توجه به شرایط آن و هدفی که دارید.
- انتخاب بهترین روش موجود برای مهاجرت با توجه به شرایط شما؛ چرا که امکان مهاجرت به کشورهای مختلف از طریق روش های گوناگونی هم چون کار، تحصیل، سرمایه گذاری، ازدواج و غیره امکان پذیر است.
- وکیل مهاجرت پرونده و مدارک شما را به خوبی بررسی کرده و در صورتی که نقص یا ایرادی در آن وجود داشته باشد که موجب ریجکت شدن تان شود، آن را اطلاع رسانی می کند.
- این وکلا با توجه به اطلاعات فراوانی که از شرایط پذیرش مهاجر در کشور میزبان دارند، پیشنهادهایی که موجب افزایش امتیازات و شانس شما برای پذیرش می شوند را ارائه خواهند داد.
- وکلای مهاجرت پرونده شما را با کم ترین ریسک ممکن به اداره مهاجرت ارسال می کنند.
- افرادی که قصد مهاجرت دارند، در صورت تایید اولیه باید با آفیسر یا سفارت مصاحبه ای انجام داده و دلایل مهاجرت شان را توضیح دهند. این جا هم آگاهی از این که وکیل مهاجرت چیست و چه خدماتی ارائه می دهد، می تواند به شما کمک کند؛ زیرا این وکلا با توجه به تجربیات خود، راهنمایی هایی در اختیارتان قرار می دهند شانس شما را برای پذیرش در این مصاحبه ها افزایش می دهند.
- از جمله دیگر مراحل لازم برای مهاجرت، داشتن رزومه ای مناسب است. وکلای فعال در این زمینه به شما کمک می کنند رزومه خود را تقویت کرده و به همراه سایر مدارک مورد نیاز، ترجمه نمایید. گرفتن مدرک زبان هم برای مهاجرت به برخی کشورها لازم است وکیل مهاجرت تا حد امکان شما را برای شرکت در آزمون های مربوطه و موفقیت در آن ها راهنمایی می کند.
- انجام راهنمایی های لازم برای دریافت بلیط، روز هتل و انجام امورات این چنینی دیگر پس از سفر به کشور مقصد.
- کمک به متقاضیان برای دریافت ویزا و اقامات دائم کشورهایی که به آن ها مهاجرت می کنند؛ چرا که دریافت اقامت دائم به خصوص در کشورهای اروپایی و آمریکایی به همین سادگی نبوده و نیاز به اطلاع از ریزه کاری های زیادی وجود دارد.
- راهنمایی شما برای پیدا کردن کار مناسب در کشور مقصد یا انجام امورات لازم برای ثبت نام و ادامه تحصیل در این کشور.
چه افرادی حتما باید از وکلای مهاجرت استفاده کنند؟
با بررسی موارد فوق، به خوبی می توانید بفهمید نقش وکیل مهاجرت چیست و استفاده از این وکلا تا چه اندازه شرایط شما را برای مهاجرت به کشورهای مختلف ساده می کنند. انتخاب یک وکیل خبره و کاربلد برای تمام افرادی که قصد مهاجرت دارند، مفید است. با این حال، انتخاب وکیل برای برخی افراد ضرورت بیش تری دارد. در ادامه، یک سری از مهم ترین و حساس ترین شرایطی که استفاده از وکلای مهاجرت را ایجاب می کنند، برای تان آورده ایم. افرادی که دارای این شرایط هستند، ترجیحا باید هزینه وکیل مهاجرت را پذیرفته و از راهنمایی های یک وکیل خبره استفاده کنند.
- آن دسته از متقاضیان مهاجرت که دارای سوء پیشینه هستند.
- افرادی که قبلا برای مهاجرت اقدام کرده و ویزای شان ریجکت داده شده است.
- کسانی که با وجود انجام اقدامات لازم، با گذشت مدت زمان طولانی هنوز ویزای شان صادر نشده است.
- افرادی که از طریق روش های پر ریسک قصد مهاجرت دارند. به عبارت دیگر، نرخ ریجکت درخواست در این شیوه ها بالا است.
- افرادی که توانایی و دانش لازم برای انجام امورات مهاجرت را ندارند. این اشخاص با دانستن این که وکیل مهاجرت چیست و استفاده از دانش آن ها، به سادگی می توانند مراحل لازم را پشت سر بگذارند.
- آن دسته از کارفرمایانی که قصد استخدام نیروی کار مهاجر را دارند؛ این افراد هم به دلیل مشغله کاری فراون و هم عدم اطلاع از شرایط لازم برای مهاجرت، بهتر است کار را به وکلای با تجربه بسپارند.
- افرادی که توانایی انجام امورات مهاجرت را دارند، اما حوصله یا زمان کافی برای انجام کاغذ بازی ها و پیگیری روند مهاجرت خود را ندارند.
چگونه وکیل مهاجرت شویم
حال که شناخت مناسبی از وکیل مهاجرت و اموراتی که برای تسهیل این فرایند انجام می دهد، به دست آورید، ممکن است با این سوال مواجه باشید که چگونه می توانیم به یک وکیل خوب در حوزه مهاجرت تبدیل شویم. این سوال بیش تر برای افرادی پیش می آید که در رشته های حقوق در حال تحصیل بوده و علاقه زیادی به حوزه مهاجرت دارند. در این رابطه باید بگوییم که تبدیل شدن به وکیلی خبره در حوزه مهاجرت، نیاز به انجام مراحل گوناگونی دارد. اولین مرحله این است که تحصیلات آکادمیک دانشگاهی مرتبط با آن را بگذرانید. این جا است که ممکن است سوال شود مدرک مورد نیاز برای وکیل مهاجرت چیست . در این مورد باید دقت داشته باشید که حداقل مدرک لازم برای تبدیل شدن به یک وکیل و شرکت در آزمون وکالت، کارشناسی حقوق و رشته های مجاز برای شرکت در این آزمون می باشد. البته افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد باشند هم می توانند در این آزمون شرکت کنند، اما این مدرک الزامی نیست.
بعد از این که مدرک دانشگاهی را به دست آوردید، باید در آزمون وکالت شرکت کنید. در کشور ما آزمون وکالت توسط دو نهاد قوه قضائیه و کانون وکلا برگزار می شود که شرایط کلی آن ها مشابه است؛ بنابراین با اطلاع از زمان برگزای این آزمون ها، می توانید ثبت نام را انجام دهید. در صورتی که موفق به قبولی در آزمون وکالت شوید، ۹۰ درصد مسیر تبدیل شدن به یک وکیل مهاجرت را طی کرده اید. همان طور که از ابتدای مطلب هم گفتیم، مهاجرت یک شاخه جداگانه از وکالت نیست؛ بلکه تمام افرادی که دارای پروانه وکالت باشند می توانند در تمامی دعاوی حقوقی شرکت کنند. با این حال، کسانی که به صورت تخصصی در این زمینه کار می کنند، اطلاعات و تجربیات بیش تری هم به دست آورده و توان بالاتری برای کمک به متقاضیان خواهند داشت؛ بنابراین اطلاع از این که مهارت های لازم برای وکیل مهاجرت چیست و به دست آوردن آن ها هم گام مهمی در رسیدن به این جایگاه خواهد بود.
هزینه وکیل مهاجرت
از جمله سوالات پرتکرار و رایج در این زمینه، هزینه لازم برای استفاده از خدمات وکلای مهاجرت است. در واقع، شهروندان می خواهند بدانند برای استفاده از مشاوره و راهنمایی این وکیلان چه هزینه ای باید بپردازند؛ چرا که این هزینه تا حد زیادی هم در تصمیم آن ها برای انتخاب وکیل مهاجرت یا انجام امورات مربوطه به صورت فردی، تاثیر گذار است. در این رابطه باید بگوییم که هزینه تعیین شده برای وکیل یک میزان ثابت نیست. به عبارت دیگر، این که هزینه وکیل شما در حوزه مهاجرت چه مقدار باشد، کاملا به خدماتی بستگی دارد که در اختیارتان قرار می دهد. در وهله اول، این که انجام بخشی از امور مربوط به مهاجرت خود یا تمام این موارد را به وکیل می سپارید، در تعیین هزینه آن نقشی جدی ایفا می کند؛ زیرا هر چه این امورات بیش تر شوند، هزینه لازم برای آن ها هم افزایش پیدا می کند. البته برای این که بدانید هزینه وکیل مهاجرت چیست ، باید به عوامل دیگری هم توجه داشته باشید.
در کنار میزان اموراتی که توسط وکیل انجام می شود، شرایط شما، روشی که برای مهاجرت انتخاب کرده اید، کشور مقصد، تعداد افراد خانواده که قصد مهاجرت دارند، تغییرات قوانین مهاجرتی و موارد این چنینی دیگر، فاکتورهایی هستند که در تعیین هزینه انتخاب یک وکیل مناسب برای مهاجرت، اثر دارند. از طرف دیگر، این که شما قصد استفاده از راهنمایی های وکیل مهاجرت در چه مرحله ای را داشته باشید هم بر هزینه نهایی تاثیر گذار است. برای مثال، گاهی اوقات ممکن است فقط از وکیل بخواهید امورات اداری شما را انجام دهد؛ اما برخی مواقع دیگر ممکن است بخواهید علاوه بر این امورات، رزومه ای مناسب برای شما ایجاد کند، آن را ترجمله نماید، برای آزمون زبان به شما مشاوره دهد و حتی پس از ورود به کشور مقصد، به شما برای پیدا کردن کاری مناسب یا ادامه تحصیل کمک کند. همان طور که کاملا واضح است، هزینه وکیل در حالت دوم بیش تر خواهد بود؛ پس اکنون می دانید عوامل موثر بر هزینه وکیل مهاجرت چیست .
لزوم داشتن وکیل مهاجرت
در بخش های قبل، تعدادی از مهم ترین اموراتی که وکلای مهارجرت برای شما انجام می دهند را بیان کردیم. بسیاری از این امورات جنبه تخصص داشته و شما به سادگی از پس آن ها بر نخواهید آمد؛ از این رو وکلای مهاجرت به شما کمک می کنند این موارد را انجام داده و فرایند مهاجرت خود را تسهیل سازید؛ اما اگر بخواهیم به ساده ترین حالت لزوم داشتن وکیل مهاجرت را بیان کنیم، می توانیم بگوییم ریجکت شدن درخواست مهاجرت شما تبعات سنگینی خواهد داشت. زمانی که شما در آزمون رانندگی شرکت می کنید، حتی اگر رد هم بشوید، چیز زیادی را از دست نداده و نهایتا می توانید یک هفته بعد دوباره در آزمون شرکت کرده و این کار را تا جایی ادامه دهید که بالاخره قبول شوید. در حالی که مهاجرت شرایط این چنین نداشته و گاهی اوقات فرصت فقط یک بار برای تان پیش می آید. این که بدانید وکیل مهاجرت چیست و بتوانید از آن استفاده کنید، باعث می شود فرصت تان هدر نرود.
علاوه بر این که در بسیاری از موارد فرصت ها برای مهاجرت بسیار کمیاب اند، شرایط انجام این کار به گونه ای است که اگر برای مهاجرت اقدام کرده و موفق نشوید، شرایط از آن چیزی که بوده هم بدتر خواهد شد. به عبارت دیگر، هنگامی که شما برای مهاجرت اقدام کرده و درخواست تان ریجکت می شود، این مورد در سابقه تان ثبت خواهد شد. حال زمانی که مجددا فرصتی پیش آمده و بخواهید برای مهاجرت اقدام کنید، سابقه ریجکت شما باعث می شود که حساسیت بیش تری نسبت به شما و شرایط تان ایجاد شود؛ بنابراین انتخاب یک وکیل مهاجرت خبره به شما کمک می کند که شانس خود را برای پذیرش در کشورهای مختلف افزایش داده و این ریجکت ها در سابقه تان قرار نگیرد. با این حال اگر خودتان کارهای مهاجرت را پیش برده و درخواست تان رد شده، باز هم وکلای مهاجرت می توانند تا حدود زیادی برای رفع مشکلات موجود به شما کمک کنند تا امکان مهاجرت تان فراهم شود.
نکات مهم در انتخاب وکیل مهاجرت
تا این جای کار به صورت کامل توضیح دادیم که وکیل مهاجرت چیست و برای انجام چه اموراتی می تواند به شما کمک کند؛ هم چنین به عوامل تاثیر گذار در تعیین هزینه های استفاده از این وکلا پرداختیم تا قبل از اقدام به انجام این کار، ابتدا شرایط خود را بررسی نمایید. با این حال، جهت انتخاب یک وکیل خوب و خبره جهت انجام امورات مربوط به مهاجرت، لازم است به یک سری نکات دیگر توجه داشته باشید که در این قسمت به آن ها پرداخته ایم. این نکات مهم حین انتخاب وکیل برای انجام امورات مهاجرت، به شرح ذیل می باشند:
- ابتدا میزان نیاز خود به وکیل مهاجرت را بررسی کنید؛ چرا که گاهی اوقات شرایط به قدری ساده است که خودتان هم می توانید امورات را انجام دهید.
- در صورتی که قصد استفاده از وکیل برای انجام امورات مربوط به مهاجرت خود یا خانواده را دارید، باید از وکلایی استفاده کنید که موسسات معتبر آن ها را معرفی کرده اند؛ هم چنین می توانید با بررسی رزومه آن ها، تا حدودی از تجربیات و توانایی شان مطلع شوید.
- هر یک از کشورهای دنیا دارای یک سری قوانین و مقررات ویژه هستند که آگاهی از آن ها شرایط شما را برای مهاجرت تسهیل می کند؛ بنابراین باید تا حد امکان وکیلی انتخاب کنید که به صورت تخصصی در زمینه مهاجرت به کشور مد نظر کار کرده باشد.
- عوامل زیادی در تعیین هزینه این وکلا اثر دارند؛ از این رو باید بدانید فاکتورهای موثر بر هزینه وکیل مهاجرت چیست تا جهت استفاده از خدمات آن ها، هزینه بیش تری نپردازید.
- در صورتی که می خواهید برای معرفی وکیل از موسسات مهاجرتی کمک بگیرید، حتما مجوزهای آن ها را بررسی کنید؛ زیرا این روزها موسسات زیادی در این زمینه فعالیت دارند که برخی از آن ها هم اصلا مجاز نیستند.
- هنگامی که وکیل خود را انتخاب کردید، یک قرارداد شفاف با او امضاء کرده و تمام اموراتی که می خواهید از جانب شما انجام دهد را مشخص کنید؛ هم چنین اشاره به هزینه ها در این قرارداد هم الزامی است.
وکیل مهاجرت شخصی است که به شما کمک می کند امورات مربوط به مهاجرت تان را هر چه ساده تر انجام دهید. در واقع شما با وکیل قراردادی امضاء کرده و از او می خواهید بخشی یا تمام امورات مربوط به این فرایند را برای تان انجام دهد. این شخص هم چنین شما را در مراحل مختلف راهنمایی می کند تا بتوانید رزومه مناسبی جمع آوری کرده، در مصاحبه ها موفق باشید و پس از پذیرش، در کشور مقصد کاری مناسب به دست آورده یا به تحصیل مشغول شوید. به عبارت دیگر، خدمات این وکلا از بررسی شرایط شما برای مهاجرت آغاز شده و تا جا افتادن در کشور مقصد ادامه پیدا می کند. بسته به میزان خدمات مورد نیاز، هزینه آن هم متفاوت خواهد بود. با توجه به اهمیت موضوع، در این جا به صورت کامل توضیح دادیم که وکیل مهاجرت چیست و برای انجام چه اموراتی به شما کمک می کند؛ بنابراین اکنون می توانید جهت انتخاب وکیل برای انجام امور مهاجرتی خود به راحتی تصمیم بگیرید.
-
خیر. در واقع هزینه وکلای مختلف با همدیگر تفاوت دارند و بسته به خدماتی که یک وکیل مهاجرت برای مشتری انجام میدهد، مقدار هزینه متغیر است.
-
حداقل مدرک لازم برای تبدیل شدن به یک وکیل و شرکت در آزمون وکالت، کارشناسی حقوق و رشته های مجاز برای شرکت در این آزمون می باشد.
-
به نوعی بله. رزومه سازی در اصل وظیفه خود شخص است اما برای مهاجرت، وکلای فعال در این زمینه به شما کمک می کنند رزومه خود را تقویت کرده و به همراه سایر مدارک مورد نیاز، ترجمه نمایید.