مراحل گرفتن پاسپورت برای گروه های مختلف تفاوت داشته و همه افراد مسیر مشترکی را جهت اخذ این مدرک پیش رو ندارند. برای مثال، شرایط هر یک از گروه های مردان، زنان، دانشجویان، مشمولان خدمت سربازی و افراد زیر ۱۸ سال برای دریافت گذرنامه با هم فرق دارد. از این رو متقاضیان ابتدا باید شرایط مربوط به خود را بررسی کرده و متناسب با آن، مراحل لازم را طی کنند. حتی در برخی موارد این مراحل برای برخی سفرهای خاص مانند کربلا ساده تر است. چرا که افراد می توانند به جای پاسپورت بین المللی نسبت به اخذ گذرنامه موقت اقدام کنند. به این ترتیب، مراحل گرفتن پاسپورت کربلا خیلی ساده تر از حالت عادی بوده و متقاضیان می توانند در سریع ترین زمان ممکن، مجوز خروج خود را دریافت کنند. با توجه به این که ورود به مرزهای سایر کشورها بدون داشتن گذرنامه امکان پذیر نیست، آگاهی از مراحل مورد نیاز جهت ثبت نام و اخذ این مدرک برای متقاضیان اهمیت زیادی دارد.
با توجه به فعالیت های مستمر پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا در این زمینه طی سال های اخیر، اکنون دیگری شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان ، مردان، دانشجویان و سایر گروه ها تا حد زیادی ساده شده است. به این شکل که متقاضیان می توانند با تنها یک بار مراجعه به شعب پلیس +۱۰، مراحل لازم را انجام داده و فرایند اخذ گذرنامه شان را انجام دهند. در صورتی که متقاضی تمامی شرایط مورد نیاز را داشته و مدارک لازم را هم ارائه دهد، طی چند روز پاسپورت وی صادر گردیده و ارسال خواهد شد. پس می توان گفت مراحل گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳ چندان دشوار نبوده و کاربران در کم ترین زمان ممکن می توانند این فرایند را طی کنند. این پروسه به خصوص اگر متقاضیان از قبل نسبت به دریافت نوبت جهت مراجعه به دفاتر پلیس اقدام کرده باشند، ساده تر هم خواهد بود. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله مراحل گرفتن پاسپورت برای دانشجویان و سایر گروه ها را به صورت کامل بیان خواهیم کرد.
مراحل گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳
گذرنامه یکی از مهم ترین مدارک افراد در سطح بین المللی می باشد که جهت خروج از کشور و وارد شدن به سایر کشورها الزامی است. بنابراین افرادی که با اهداف گوناگون از جمله علمی، تفریحی، زیارتی، تجاری، سیاحتی و غیره قصد خارج شدن از کشور را داشته باشند، در وهله اول باید نسبت به اخذ این مدرک مهم اقدام کنند. در همین راستا، اطلاع از مراحل گرفتن پاسپورت اهمیت زیادی دارد. با توجه به تسهیل شرایط دریافت گذرنامه طی سال های اخیر، اکنون امکان اخذ این مدرک طی دو مرحله اصلی وجود دارد. البته این امکان برای متقاضیان فراهم شده که ثبت نام اولیه را به صورت آنلاین از طریق سایت اعلام شده انجام داده و برای مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ نوبت بگیرند. این مرحله اجباری نبوده اما کار شما را ساده تر کرده و اتلاف وقت تان را به حداقل می رساند. در ادامه مراحل گرفتن پاسپورت کربلا و به طور کلی گذرنامه بین الملی را بر این اساس توضیح داده ایم.
دریافت نوبت و ثبت درخواست آنلاین
اولین گام جهت اخذ گذرنامه که البته اجباری در آن وجود ندارد، ثبت نام آنلاین از طریق سایت تعیین شده بدین منظور می باشد. در این مرحله متقاضیان باید به سامانه ثبت درخواست غیر حضوری پاسپورت به نشانی اینترنتی egozar.epolice مراجعه کرده و درخواست شان را برای دریافت گذرنامه ارائه دهند. جهت ارائه درخواست باید تمامی اطلاعات مورد نیاز از جمله اطلاعات فردی و هویتی به صورت کامل وارد شوند. دقت داشته باشید که قبل از ثبت درخواست، آگاهی از شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان و سایر گروه ها الزامی می باشد. به این نکته هم توجه داشته باشید که ثبت درخواست غیر حضوری به معنی انجام نهایی مراحل دریافت گذرنامه نیست. بلکه این فرایند تنها سرعت کار شما را هنگام مراجعه به شعب پلیس +۱۰ افزایش داده و برای نهایی کردن ثبت نام، حتما باید به این دفاتر مراجعه کنید. جهت اخذ نوبت برای مراجعه به دفاتر پلیس هم می توانید از طریق سامانه اینترنتی p10.epolice.ir/P10 اقدام نمایید.
ثبت نام پاسپورت در شعب پلیس +۱۰
افرادی که از سامانه نوبت دهی دفاتر پلیس برای اخذ نوبت استفاده کرده اند، باید در زمان اعلام شده به دفتر تعیین شده مراجعه و مراحل گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳ را از این طریق پشت سر بگذارند. پس از ورود به دفاتر پلیس، باید درخواست خود را جهت دریافت گذرنامه ارائه دهید. در صورتی که قبلا از طریق مراجعه به سامانه ثبت درخواست اینترنتی اطلاعات تان را وارد کرده باشید، تکمیل فرم و ثبت اطلاعات در دفاتر پلیس سریع تر انجام خواهند گرفت. در غیر این صورت، باید فرم های مربوطه را به صورت کامل تکمیل نموده و تمامی اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. در این مرحله اثر انگشت شخص هم در سیستم هوشمند پلیس ثبت شده و عکس بیومتریک وی برای قرار گرفتن در صفحه اول گذرنامه گرفته خواهد شد. مراحل گرفتن پاسپورت برای دانشجویان و سایر گروه ها در این بخش یعنی حین مراجعه حضوری به دفاتر پلیس یکسان بوده و حضور شخص متقاضی در رده های سنی مختلف الزامی است.
پیگیری و دریافت گذرنامه
در صورتی که تمامی شرایط لازم برای دریافت پاسپورت را داشته و مراحل ثبت نام را از طریق دفاتر پلیس طی کرده باشید، گذرنامه شما بین یک تا سه روز کاری از سوی پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا صادر خواهد شد. در ادامه، پاسپورت شما به پست جمهوری اسلامی تحویل داده شده و فرایند دریافت تا تحویل آن توسط پست هم معمولا بین سه روز تا یک هفته زمان می برد. از این رو پس از طی کردن مراحل گرفتن پاسپورت ، به طور معمول بین یک هفته تا ۱۰ روز این مدرک به دست شما خواهد رسید. اگر چه گاهی اوقات ممکن است این زمانی مقدار کم تر یا بیش تر هم بشود. طی این بازه زمانی، متقاضیان می توانند از طریق اپلیکیشن پلیس من صدور و ارائه گذرنامه شان را پیگیری کنند. هم چنین در صورتی که این مدرک به شرکت پست تحویل شده باشد، امکان پیگیری گذرنامه با کد ملی در سایت شرکت پست یا از طریق مراجعه حضوری به شعب مختلف آن وجود خواهد داشت.
به طور کلی، مراحل گرفتن پاسپورت کربلا یا سایر کشورها شامل موارد فوق می باشد. از این رو افراد در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، به سادگی می توانند اقدامات لازم را انجام داده و این مدرک مهم را دریافت نمایند. نکته قابل توجه در این رابطه، آگاهی از شرایط و مدارک مورد نیاز می باشد تا هنگام مراجعه به دفاتر پلیس با چالش مواجه نشوید.
شرایط مورد نیاز برای گرفتن پاسپورت
در حالت کلی، شرایط لازم جهت دریافت گذرنامه چندان دشوار نبوده و در اکثر موارد برای تمامی متقاضیان یکسان است. با این حال، در برخی موارد خاص این شرایط برای بعضی گروه ها با بقیه متفاوت است. برای مثال، شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان تا حدودی با شرایط مردان تفاوت دارد. از طرف دیگر، مردانی که مشمول خدمت سربازی هستند، باید حتما کارت پایان خدمت خود را دریافت کرده باشند. بر اساس اعلام پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، تعدادی از مهم ترین شرایط لازم برای اخذ پاسپورت به شرح ذیل می باشند:
- عدم ممنوع الخروج بودن افراد طبق دستور کتبی مسولین قضایی
- عدم وجود سوء پیشینه (این شرایط به مدت ۲ سال وجود داشته و در صورتی که فرد تا دو سال پس از سوء پیشینه نسبت به تکرار آن اقدام نکرده باشد، امکان اخذ گذرنامه را خواهد داشت)
- طی کردن مراحل گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳ به صورت کامل از طریق شعب پلیس +۱۰
- عدم ایجاد آسیب به حکومت با خروج اشخاص از کشور
- عدم وجود بدهکاری به دادگستری، ثبت اسناد و بدهی های مالیاتی
- عدم تعهد خدمت به ارگان های نظامی خاص برای افراد نظامی
- مشمولان خدمت سربازی نباید دارای غیبت باشند. این افراد هم چنین باید گواهی توجیه عدم دریافت کارت پایان خدمت خود را هم دریافت کرده و وثیقه مورد نیاز را به حساب بانک های اعلام شده توسط نیروی انتظامی واریز نمایند.
مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳
در کنار آگاهی از شرایط مورد نیاز، اطلاع از مدارک لازم هم برای طی کردن مراحل گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳ از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که متقاضیان پس از مراجعه به دفاتر پلیس، باید این مدارک را ارائه دهند. در صورت نقص یا موجود نبودن هر یک از مدارک تعیین شده، امکان صدور گذرنامه برای اشخاص وجود نخواهد داشت. به همین خاطر، در این بخش مدارک مورد نیاز جهت دریافت پاسپورت مهم را هم برای تان آورده ایم. این موارد که حین پشت سر گذاشتن مراحل گرفتن پاسپورت برای دانشجویان و سایر گروه ها نیاز خواهند بود، به شرح ذیل می باشند:
- اصل شناسنامه و کارت ملی یا تاییدیه ثبت احوال
- متقاضیان تمدید پاسپورت، باید اصلی آخرین گذرنامه خود را ارائه دهند
- ثبت تصویر بیومتریک که در دفاتر پلیس +۱۰ انجام می گیرد. (این تصویر خود دارای شرایط مشخصی برای خانم ها، آقایان، کودکان و غیره است که باید آگاهی کاملی از آن ها داشته باشید)
- اجازه محضری از سوی پدر یا قیم قانونی برای افراد زیر ۱۸ سال
- همراه داشتن شناسنامه عکس دار برای افراد بالای ۱۵سال
- ارائه دفترچه بیمه و گواهش اشتغال به تحصیل برای افراد زیر ۱۵ سال
- ارائه اجازه کتبی از یگان محل خدمت برای بازنشستگان انتظامی
- گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان و طلاب
شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان
در بخش قبل مراحل گرفتن پاسپورت را به صورت کلی بیان کردیم. هم چنین به شرایط مورد نیاز جهت اخذ این مدرک مهم پرداختیم تا متقاضیان ابتدا این موارد را بررسی کرده و سپس جهت دریافت گذرنامه درخواست دهند. اما موضوع مهمی که در این رابطه وجود دارد، شرایط لازم جهت اخذ پاسپورت زنان است. در این رابطه باید بگوییم که اکثر شرایط لازم برای دریافت این مدرک برای زنان هم کاملا مشابه با مردان هستند. با این حال، شرایط مورد نیاز تنها در یک فاکتور با هم تفاوت دارد که در هنگام طی کردن مراحل گرفتن پاسپورت کربلا یا گذرنامه های معمولی با آن مواجه خواهید شد. این شرایط هم نیاز به اجازه نامه کتبی و محضری همسر برای بانوان متاهل است. به عبارت دیگر، خانم های متاهل بدون اجازه همسرشان امکان خارج شدن از کشور را نخواهند داشت. مگر این که همسرشان فوت کرده یا از وی طلاق گرفته باشند.
در صورت فوت همسر، اصل گواهی فوت یا اصل شناسنامه باطل شده وی الزامی خواهد بود. هم چنین اگر خانم متاهل طلاق گرفته باشد، باید اصل طلاق نامه خود را تحویل دهد. از این رو شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان تا حدودی نسبت به مردان پیچیده تر است. ذکر این نکته هم الزامی است که اجازه محضری همسر برای خانم های متاهلی که همسرشان خارجی باشد، مورد نیاز نخواهد بود. به طور کلی، به غیر از شرط اجازه همسر سایر شرایط مورد نیاز جهت دریافت گذرنامه خانم ها کاملا مشابه با افراد دیگر بوده و از این نظر تفاوت خاصی نخواهد داشت. خانم های زیر ۱۸ سال هم برای خروج از کشور نیاز به اجازه محضری پدر یا قیم قانونی دارند که البته این شرط برای پسران هم وجود دارد. بنابراین زنان در صورت برخورداری از شرایط لازم، می توانند مراحل گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳ را طی کرده و این مدرک را طی چند روز کاری دریافت نمایند.
مراحل گرفتن پاسپورت کربلا
مراسم پیاده روی ابعین طی سال های اخیر با استقبال گسترده ای مواجه شده و افراد زیادی در سراسر کشور نسبت به شرکت در این مراسم اقدام می کنند. شهروندان ایرانی برای ورود به کشور عراق هم مانند هم کشور خارجی دیگر نیاز به گذرنامه دارند. از این رو متقاضیان حضور در راهپیمایی اربعین حسینی یا سفر زیارتی عادی، قبل از هر چیز باید پاسپورت شان را دریافت کنند. مراحل گرفتن پاسپورت برای دانشجویان و سایر افراد جهت شرکت در سفر زیارتی کربلا، کاملا مشابه با مراحل اخذ گذرنامه معمولی است که در ابتدای مطلب آن را به صورت کامل توضیح داده ایم. از این رو متقاضیان باید در اسرع وقت به یکی از شعب پلیس +۱۰ در سراسر کشور مراجعه نموده و درخواست خود را جهت اخذ گذرنامه ارائه دهند. با توجه به این که در ایام اربعین ترافیک بالایی جهت دریافت پاسپورت ایجاد می شود، علاقه مندان به حضور در این سفر زیارتی باید مراحل گرفتن پاسپورت کربلا را هر چه زودتر انجام دهند.
مراحل گرفتن پاسپورت برای دانشجویان
دانشجویان از جمله مهم ترین گروه هایی هستند که جهت اخذ پاسپورت اقدام می کنند. این افراد با توجه به این که معمولا خدمت سربازی خود را انجام نداده اند، برای دریافت گذرنامه باید شرایط ویژه ای داشته باشند. در صورتی که شرایط مورد نیاز برای دانشجویان فراهم باشد، مراحل اخذ گذرنامه برای آن ها هم مشابه با متقاضیان عادی بوده و باید با مراجعه به شعب پلیس +۱۰ درخواست شان را ارائه دهند. پس نکته قابل توجه جهت طی کردن مراحل گرفتن پاسپورت دانشجویان ، اطلاع از شرایطی می باشد که برای آن ها تعیین شده است. با توجه به این که دانشجویان ممکن است در بسیاری از موارد به دلایل گوناگون از جمله علمی، مطالعات، تفریحی یا زیارتی قصد خروج از کشور را داشته باشند، در ادامه شرایط لازم برای دریافت پاسپورت این گروه را آورده ایم. مهم ترین شرایط تعیی شده برای دانشجویان که هم چون شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان به صورت اختصاصی تعریف شده، عبارتند از:
- دانشجویان باید دارای گواهی اشتغال به تحصیل از سوی دانشگاه خود باشند.
- دانشجویانی که متقاضی خروج از کشور بوده و هنوز خدمت سربازی خود را انجام نداده اند، باید نسبت به تامین و ارائه وثیقه اقدام نمایند.
- میزان وثیقه لازم برای خروج از کشور دانشجویان بسته به نوع سفر آن ها تفاوت است. این میزان در سال جاری برای سفرهای زیارتی بین ۳ تا ۵ میلیون، برای سفرهای تفریحی ۱۵ و برای سفرهای علمی بین ۸ تا ۱۵ میلیون می باشد.
- دانشجویان مشمول باید در محدودیت زمانی اعلام شده به کشور بازگشته و ورود خود را اعلام کنند.
تمامی افراد جهت خروج از کشور به گذرنامه نیاز دارند و بدون آن امکان ورود به سایر کشورها را نخواهند داشت. بنابراین آگاهی از مراحل گرفتن پاسپورت ۱۴۰۳ برای متقاضیان خروج از کشور بسیار حائز اهمیت است. با توجه به تدابیر پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا طی سال های اخیر، فرایند اخذ گذرنامه به میزان قابل توجهی تسهیل شده است. از این رو متقاضیان در صورت برخورداری از شرایط لازم، امکان اخذ این مدرک را در سریع ترین زمان ممکن خواهند داشت. بنابراین گروه های مختلف ابتدا باید شرایط مورد نیاز جهت دریافت گذرنامه را برای خود بررسی کرده و سپس اقدامات لازم را انجام دهند. در این مطلب، مراحل گرفتن پاسپورت برای دانشجویان ، زنان و گروه های عادی را به صورت کامل توضیح دادیم. پس افرادی که با اهداف مختلف زیارتی، کاری، تفریحی، علمی و غیره قصد خروج از کشور را دارند، به سادگی می توانند پاسپورت شان را دریافت کنند.
-
این میزان در سال جاری برای سفرهای زیارتی بین ۳ تا ۵ میلیون، برای سفرهای تفریحی ۱۵ و برای سفرهای علمی بین ۸ تا ۱۵ میلیون می باشد.
-
خیر. مراحل گرفتن پاسپورت برای دانشجویان و سایر افراد جهت شرکت در سفر زیارتی کربلا، کاملا مشابه با مراحل اخذ گذرنامه معمولی است.
-
خیر. تنها در صورت فوت همسر، اصل گواهی فوت یا اصل شناسنامه باطل شده وی الزامی خواهد بود. هم چنین اگر خانم متاهل طلاق گرفته باشد، باید اصل طلاق نامه خود را تحویل دهد.