سامانه پرداخت الکترونیک مالیات به نشانی اینترنتی payments.tax.gov.ir ، امکان واریز غیر حضوری انواع مالیات را برای مودیان فراهم کرده است. از این رو دیگر نیازی به مراجعه حضوری وجود نداشته و مشمولین پرداخت مالیات می توانند در کم ترین زمان ممکن، بدهی مالیاتی خود را تسویه کنند. بر اساس قوانین مالیاتی کشور، افراد ممکن است مشمول پرداخت دو نوع مالیات مستقیم یا غیر مستقیم باشند. مالیات بر درآمد، دارایی و ارثیه برخی از معروف ترین انواع مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده، رایج ترین نوع مالیات غیر مستقیم محسوب می شوند. در حال حاضر، امکان پرداخت قبض مالیاتی انواع مالیات مستقیم و غیر مستقیم از طریق سامانه تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، وجود دارد. بنابراین هیچ کدام از گروه های مودی برای واریز هزینه مالیات خود، نیازی به مراجعه حضوری ندارند. این در حالی است که سال های گذشته، مودیان حقیقی و حقوقی برای دریافت قبض مالیاتی خود و پرداخت آن، حتما باید به یکی از شعب سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه می کردند.
سامانه پرداخت آنلاین مالیات، امکان واریز قبوض مالیاتی را با دو روش مختلف فراهم کرده است. این موارد شامل پرداخت مالیات با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم یا استفاده از شناسه قبض به همراه شناسه پرداخت می باشند. با در اختیار داشتن هر یک از این اطلاعات، می توانید قبض خود را از طریق سامانه صدو قبض مالیاتی دریافت کرده و نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. مهم ترین فاکتور در تعیین انواع مالیات اعم از مالیات عملکرد یا مالیات ارزش افزوده هم فرم های اظهارنامه ای است که توسط مودی تکمیل شده اند. زیرا سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات های مختلف را بر مبنای اظهارنامه و اطلاعاتی که از دستگاه های پوز و درگاه های پرداخت دریافت کرده، صادر می کند. به هر حال، مودیان حقیقی و حقوقی برای مشاهده و پرداخت قبض مالیاتی جدید خود، باید به سامانه در نظر گرفته شده بدین منظور مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهند. در ادامه نحوه پرداخت مالیات از طریق این سایت را بیان خواهیم کرد.
لینک ورود به سامانه پرداخت الکترونیک مالیات
ورود سامانه پرداخت الکترونیک مالیات payments.tax.gov.ir
مالیات از جمله مهم ترین منابع درآمدی دولت محسوب می شود که برای تامین هزینه های امومی مانند ساخت جاده ها، پارک، هزینه های شهرداری و آبادسازی کشور مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس قانون مالیاتی، افراد زیادی مشمول پرداخت مالیات هستند. این افراد باید در اسرع وقت نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی شان، اقدام کنند. در ادامه هم می توانند با ورود به سامانه پرداخت الکترونیک مالیات، مالیات خود را به صورت غیر حضوری واریز نمایند. زمانی که مودیان اظهارنامه های خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال می کنند، کارشناسان و ممیزان مالیاتی بررسی های لازم را انجام داده و مالیات هر شخص را بر اساس اظهارنامه تعیین می کنند. مدتی بعد افراد با مراجعه به سایت تعیین شده توسط سازمان، می توانند مالیات در نظر گرفته شده را مشاهده و نسبت به پرداخت آن، اقدام نمایند. موضوع مهم در این رابطه، آشنایی با روش ورود به سایت پرداخت قبض مالیاتی است که در این قسمت نحوه انجام آن را بیان کرده ایم.
آن دسته از مودیان حقیقی و حقوقی که قصد مشاهده قبض مالیاتی خود و پرداخت آن را دارند، برای وارد شدن به سایت مربوطه باید یک سری مراحل ساده را به صورت گام به گام پشت سر بگذارند. این مراحل مورد نیاز جهت ورود به سایت پرداخت الکترونیک مالیات، به شرح ذیل می باشند:
- 1ابتدا باید آدرس اینترنتی آن یعنی payments.tax.gov.ir را در مروگر خود قرار داده و سرچ کنید. برای وارد شدن به این سامانه و پرداخت مالیات خود، می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کرده و از این نظر با محدودیتی مواجه نخواهید شد.
- 2پس از این که نشانی فوق را سرچ کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه جست و جویتان را نمایش دهد. اولین سامانه بالا آمده در لیست گوگل با همین آدرس و عنوان «پرداخت مالیات - Tax.gov.ir» مربوط به سامانه صدور قبض مالیاتی است. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید.
- 3به این ترتیب، وارد صفحه اصلی سایت پرداخت الکترونیک مالیات شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. اکنون می توانید با استفاده از روش های مختلفی که برای تان در نظر گرفته شده، بدهی مالیاتی خود را واریز نمایید.
با طی کردن این چند مرحله ساده، می توانید به سامانه پرداخت الکترونیک مالیات وارد شوید. در ادامه نحوه پرداخت مالیات از طریق این سامانه را هم برای تان توضیح می دهیم تا جهت واریز بدهی های مالیاتی خود، با مشکلی مواجه نشوید.
آموزش پرداخت قبض مالیاتی جدید
اکنون که نحوه ورود به سایت پرداخت الکترونیک مالیات را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید وارد این سامانه شده و نسبت به واریز بدهی مالیاتی خود اقدام نمایید. روش کار با سایت در نظر گرفته شده برای پرداخت آنلاین مالیات بسیار ساده بوده و حتی اگر برای اولین بار به این سامانه وارد شده باشید، جهت پرداخت قبض مالیاتی خود با چالشی رو به رو نخواهید شد. اما با توجه به این که بسیاری از مودیان تا کنون از این سامانه جهت واریز بدهی های مالیاتی خود استفاده نکرده اند، ممکن است شناخت زیادی از آن نداشته باشند. به همین خاطر، در این قسمت روش های مختلف پرداخت مالیات های گوناگون اعم از مستقیم و غیر مستقیم را از طریق سایت مذکور، بیان خواهیم کرد. زیرا امکان واریز مالیات از طرق سامانه صدور قبض مالیاتی، با دو روش مختلف وجود دارد که شامل استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم و شناسه قبض و شناسه پرداخت می باشند که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم.
- پرداخت قبض مالیاتی با شناسه ۳۰ رقمی نسیم
یکی از روش های در نظر گرفته شده برای واریز مالیات از طریق سامانه پرداخت الکترونیکی، استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم می باشد. این روش پرداخت مالیات بسیار ساده بوده و زمانی که از شناسه ۳۰ رقمی استفاده می کنید، به اطلاعات دیگر مانند شناسه قبض و شناسه پرداخت نیاز نخواهید داشت. امکان مشاهده و پرداخت قبض مالیات با شناسه 30 رقمی ، برای انواع مالیات اعم از مالیات بر درآمد، عملکرد و ارزش افزوده فراهم شده است. از این رو، گروه های مختلف مودی جهت واریز مالیات خود با این روش، محدودیتی ندارند. ذکر این نکته هم الزامی است که شناسه ۳۰ رقمی نسیم هر شخص مودی، در قبض مالیاتی وی قرار دارد. این شناسه چه در قبض های کاغذی و چه در قبض های آنلاین، در گوشه سمت چپ و بالای قبض، با عنوان «شناسه واریز ۳۰ رقمی» نمایش داده می شود. پس در صورت تمایل به استفاده از این روش واریز مالیات در سامانهpayments.tax.gov.ir ، حتما باید از قبل شناسه را استخراج کنید.به هر حال، در صورتی که شناسه ۳۰ رقمی نسیم خود را در اختیار داشته باشید، جهت واریز آنلاین مالیات باید یک سری مراحل ساده را پشت سر بگذارید. این مراحل لازم برای پرداخت الکترونیک مالیات با شناسه مذکور، شامل موارد زیر می باشند:
- 1ابتدا باید با روشی که در بخش قبل توضیح دادیم، به سامانه پرداخت الکترونیک مالیات وارد شوید. بعد از ورود به این سامانه، در بخش میانی آن پنجره ای را مشاهده می کنید که شامل دو گزینه مختلف یعنی «شناسه 30 رقمی نسیم» و «شناسه قبض / پرداخت» می باشد. جهت استفاده از شناسه نسیم، باید گزینه مربوط به آن را انتخاب کنید. سپس این شناسه را در جایگاه تعیین شده برای آن قرار داده و کلمه امنیتی را تایید نمایید. در ادامه جهت مشاهده و پرداخت قبض مالیاتی خود، گزینه «بررسی شناسه قبض نسیم» را بزنید.
- 2در صورتی که شناسه 30 رقمی نسیم خود را به درستی وارد کرده باشید، قبض مالیاتی تان نمایش داده می شود. در این قبض اطلاعات کامل مالیاتی اعم از نام اداره، شماره حوزه، منبع، عملکرد، سال عملکرد، شناسه پرداخت نسیم، شماره قبض، تاریخ صدور، وضعیت قبض، مبلغ قبض و صاحب قبض، قابل مشاهده خواهند بود. پس این موارد را بررسی کرده و در صورتی که از صحت آن ها اطمینان دارید، بر روی گزینه «پرداخت» کلیک کنید.
- 3در مرحله بعدی واریز مالیات از طریق سامانه payments.tax.gov.ir، از شما درخواست می شود اطلاعات یک کارت بانکی دارای رمز پویا را وارد کنید. پس این اطلاعات را در وارد کرده و پس از تایید رمز پویا، گزینه «پرداخت» را بزنید.
به این ترتیب، مالیات عملکرد یا ارزش افزوده شما با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم، با موفقیت واریز می شود. رسید واریز هم در اختیارتان قرار می گیرد که در صورت نیاز، امکان پرینت گرفتن آن را خواهید داشت.
- پرداخت قبض مالیاتی با شناسه قبض و شناسه پرداخت
روش دیگری که جهت واریز مالیات از طریق سامانه صدور قبض مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد، پرداخت مالیات با شناسه قبض و شناسه پرداخت می باشد. استفاده از این روش هم بسیار ساده بوده و تا حد زیادی با نحوه واریز قبوض مالیاتی با شناسه ۳۰ رقمی نسیم، شباهت دارد. منتهی مودیان باید شناسه های قبض و پرداخت خود را استخراج کرده و از آن ها برای واریز بدهی مالیاتی شان استفاده کنند. هر دو شناسه قبض و پرداخت در قبوض مالیاتی قابل مشاهده هستند. از طرف دیگر، مودیان حقیقی و حقوقی با مراجعه به شعب سازمان امور مالیاتی کشور، امکان دریافت این شناسه ها را جهت مشاهده و پرداخت قبض مالیاتی جدید، خواهند داشت. به هر حال، برای واریز مالیات با استفاده از شناسه قبض و شناسه پرداخت هم باید همانند استفاده از شناسه 30 رقمی نسیم، اقداماتی را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید. این اقدامات لازم برای واریز مالیات با شناسه های قبض و پرداخت، عبارتند از:
- 1در این روش هم باید به سامانه پرداخت الکترونیک مالیات وارد شوید که در بخش ابتدایی مطلب، نحوه انجام آن را توضیح دادیم. پس از ورود به سایت مذکور، این بار باید از بخش میانی صفحه گزینه «شناسه قبض / پرداخت» را انتخاب کنید. با انجام این کار، از شما درخواست می شود شناسه قبض و شناسه پرداخت خود را وارد کنید. هر یک از این اطلاعات را در جایگاه های مربوط به خود قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «بررسی شناسه قبض و شناسه پرداخت» را بزنید.
- 2با تایید صحیح شناسه های قبض و پرداخت، قبض مالیاتی تان نمایش داده می شود. در این روش پرداخت قبض مالیاتی هم اطلاعات قبض مشابه همان چیزی است که هنگام تایید شناسه ۳۰ رقمی نسیم مشاهده می کنید. پس اطلاعات قبض را با دقت بررسی کرده و در صورت اطمینان از صحت آن ها، بر روی گزینه «پرداخت» کلیک کنید.
- 3با انتخاب گزینه قبل، به صفحه پرداخت منتقل شده و از شما درخواست می شود اطلاعات کارت بانکی تان را وارد کنید. پس از اطلاعات کارت بانکی و رمز پویا، گزینه «پرداخت» را بزنید. تا مالیات تان به صورت آنلاین واریز شود.
در این قسمت هم نحوه پرداخت آنلاین مالیات با شناسه قبض و شناسه پرداخت را از طریق سایت payments.tax.gov.ir بیان کردیم. بنابراین اکنون با توجه به این که چه اطلاعاتی در اختیار دارید، می توانید قبض مالیاتی خود را با شناسه ۳۰ رقمی نسیم یا شناسه های قبض و پرداخت، واریز نمایید.
سامانه پرداخت مالیات مشاغل
تمامی مشاغل و کسب و کارهای گوناگون اعم از حقیقی و حقوقی، برای واریز مالیات خود می توانند از سایت پرداخت الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور استفاده کنند. در بخش های قبل، نحوه ورود به سامانه صدور قبض مالیاتی و پرداخت مالیات از طریق آن با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی یا شناسه های قبض و پرداخت را توضیح دادیم. بنابراین صاحبان مشاغل گوناگون هم بدین صورت می توانند به سایت مذکور وارد شده و پس از مشاهده قبض مالیات خود، نسبت به واریز آن اقدام نمایند. با توجه به این که امکان واریز انواع مالیات اعم از مالیات بر درآمد، عملکرد و ارزش افزوده از طریق این سامانه وجود دارد، گروه های مختلف و مشاغل برای پرداخت قبض مالیاتی جدید خود از این طریق، محدودیتی نخواهند داشت.
پرداخت قبض مالیات بدون شناسه پرداخت
سازمان امور مالیاتی کشور به منظور تسهیل شرایط پرداخت مالیات برای مودیان، سامانه ای جامع در این زمینه راه اندازی کرده است. تمامی مودیان اعم از حقیقی و حقوقی می توانند به این سامانه مراجعه کرده و با دو روش مختلف، نسبت به مشاهده و پرداخت قبوض مالیاتی خود اقدام کنند. روش های موجود در سامانه پرداخت الکترونیک مالیات، شامل استفاده از شناسه قبض و شناسه پرداخت یا شناسه ۳۰ رقمی نسیم می باشند. افرادی که شناسه قبض و شناسه پرداخت مالیاتی خود را در اختیار داشته باشند، به راحتی می توانند با تایید این اطلاعات، قبض مالیاتی خود را مشاهده و واریز نمایند. اما در صورتی هم که این اطلاعات دسترسی ندارید، نیازی به نگرانی نیست. زیرا امکان پرداخت قبض مالیاتی بدون شناسه پرداخت هم فراهم شده است. بدین منظور می توانید از شناسه ۳۰ رقمی نسیم استفاده کنید.
سایت پرداخت الکترونیک مالیات به آدرس payments.tax.gov.ir، شرایط لازم برای واریز آنلاین انواع مالیات مستقیم و غیر مستقیم را برای مودیان فراهم کرده است. از این رو مودیان حقیقی و حقوقی با ورود به این سامانه، می توانند قبض مالیاتی خود را استعلام گرفته و بعد از بررسی اطلاعات، نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. دو روش مختلف جهت واریز مالیات از طریق سایت مذکور تعیین شده که شامل استفاده از شناسه ۳۰ رقمی نسیم و شناسه قبض و پرداخت می باشند. مودیان با در اختیار داشتن هر یک از این اطلاعات، می توانند قبض خود را از طریق سامانه صدور قبض مالیاتی دریافت کنند. در این جا نحوه مشاهده و پرداخت قبوض مالیاتی با هر یک از این روش ها را برای تان توضیح دادیم.
-
مالیات بر درآمد، دارایی و ارثیه از جمله مالیات های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده مالیات غیر مستقیم است.
-
چه مالیات مستقیم و چه غیر مستقیم از طریق سامانه payments.tax.gov.ir به صورت اینترنتی پرداخت می شود.
-
شناسه ۳۰ رقمی نسیم یا شناسه قبض به همراه شناسه پرداخت.