خرید در اظهارنامه مالیاتی به هزینه های اتلاق می شود که جهت تهیه و خریداری ابزار آلات، تجهیزات، مواد اولیه، کالا و موارد این چنینی دیگر اختصاص داده شده است. معمولا این هزینه از درآمد کسر گردیده و مابقی آن یعنی سود به دست آمده، مشمول مالیات خواهد شد. بنابراین باید بخش خرید با دقت تکمیل شود.
در گذشته، تکمیل اظهارنامه به صورت حضوری و با مراجعه به شعب سازمان امور مالیاتی کشور امکان پذیر بود. هم چنین مودیان باید فرم های کاغذی اظهارنامه را تکمیل کرده و به سازمان ارائه می دادند. اما در ادامه شرایط لازم برای تهیه و ارسال اظهارنامه از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شد تا دیگر نیازی به مراجعات حضوری وجود نداشته باشد. میزان درآمد، هزینه، خرید و طرف دوم خرید کالا در اظهارنامه مالیاتی برخی از مهم ترین اصطلاحاتی هستند که هنگام پر کردن اظهارنامه مالیاتی با آن ها مواجه می شوید. در صورتی که مودیان اعم از حقیقی یا حقوقی اطلاعات کافی در رابطه با این موارد نداشته باشند، ممکن است اطلاعات را به اشتباه وارد کنند. به این ترتیب، امکان ایجاد ضررهای مالی برای شرکت یا کسب و کارهای حقیقی وجود دارد. از سوی دیگر، ممکن است سازمان امور مالیاتی به دلیل عدم ارائه اطلاعات صحیح، شما را جریمه کند. به همین خاطر، آگاهی از تکمیل بخش خرید کالا در اظهارنامه مالیاتی اهمیت زیادی دارد.
ثبت خرید کالا در اظهارنامه مالیاتی
با توجه به مصوبات جدید مالیاتی طی سال های اخیر، بخش قابل توجهی از اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات خواهند بود. مودیان باید در مهلت تعیین شده به سایت سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کرده و اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کنند. این اظهارنامه شامل تمامی اطلاعات مالی و حسابداری شرکت ها و کسب و کارهای حقوقی است. اشخاصی که برای اولین بار جهت تکمیل این فرم ها اقدام می کنند، ممکن است با واژه ها و عناوین جدید مواجه شوند که خرید در اظهارنامه مالیاتی هم یکی از آن ها می باشد. با توجه به این که مهم ترین فاکتور برای سازمان امور مالیاتی کشور جهت تعیین مالیات همین اظهارنامه های ارسالی توسط مودیان است، باید شناخت کاملی از لغات و عناوین موجود در اظهارنامه داشته و آن ها را به صورت دقیق تکمیل نمایید. خرید کالا در اظهارنامه، به مبالغی اتلاق می شود که جهت خرید کالا، تجهیزات، مواد اولیه و ابزارآلات مورد نیاز برای شرکت یا کسب و کار حقیقی اختصاص یافته است.
بنابراین هنگام مواجهه با عناوین خرید و طرف دوم خرید کالا در اظهارنامه مالیاتی ، باید به مفهوم آن دقت داشته و تمامی هزینه های انجام شده در این بخش را به صورت دقیق وارد نمایید. توجه داشته باشید که در فرم آنلاین اظهارنامه، نیازی به وارد کردن ریز هزینه های انجام شده جهت خرید کالا وجود ندارد. بلکه شما باید تمامی هزینه های خود در این رابطه را جمع آوری کرده و مبلغ نهایی را به صورت یک جا در کادر «جمع خرید کالا» وارد کنید. دقت داشته باشید که هزینه های انجام گرفته برای خرید کالا در اظهارنامه مالیاتی، معمولا از درآمد شما کسر خواهند شد. پس در کاهش میزان مالیات پرداختی شما نقش موثری خواهند داشت. البته ذکر این نکته هم الزامی است که خرید برخی کالاها ممکن است الزامی تلقی نشده و معافیت مالیاتی نداشته باشد. به هر حال، باید سعی کنید در جمع آوری هزینه های خرید کالا نهایت دقت را داشته و آن ها را به شکل کاملا صحیح در فرم اظهارنامه وارد
طرف دوم خرید در اظهارنامه مالیاتی
در بخش قبل اطلاعات لازم در رابطه با عنوان خرید کالا در فرم های اظهارنامه مالیاتی را به صورت کامل توضیح دادیم. بنابراین اکنون اطلاعات کاملی در این رابطه داشته و می توانید هزینه های انجام شده برای خرید کالاهای مختلف را به صورت دقیق در فرم اظهارنامه مالیاتی وارد کنید. اما موضوع مهم دیگر در رابطه با خرید در اظهارنامه مالیاتی، اطلاعاتی است که از سوی طرف دوم خرید بارگذاری می شوند. با توجه به این که سازمان امور مالیاتی کشور تمامی شرکت ها و کسب و کارها را موظف به ارائه اطلاعات درآمدی و معاملات خود به صورت شفاف نموده است، ممکن است در برخی از موارد اطلاعات مربوط به خرید یا فروش شما را هم ارائه دهند. در واقع، همیشه یک معامله دو طرف دارد که گاها ممکن است هر دو طرف معامله جزو مودیان مالیاتی بوده و موظف به تکمیل اظهارنامه باشند. برای مثال، زمانی که شما کالایی را خریداری می کنید، طرف دوم خرید در اظهارنامه مالیاتی خود به این موضوع اشاره می کند.
با توجه به این که اطلاعات معاملات از سوی هر دو طرف برای سازمان امور مالیاتی ارسال می شود، در صورتی که یکی از طرفین از ارسال اطلاعات خودداری کند، ممکن است با جریمه مواجه شود. زیرا سازمان امور مالیاتی توسط طرف دیگر از این موضوع مطلع گردیده است. بنابراین تا حد امکان باید اطلاعات خرید کالا یا فروش را به صورت دقیق در اظهارنامه وارد کنید. یک روش مناسب جهت دسترسی به اطلاعات دقیق تر برای تکمیل بخش خرید کالا در اظهارنامه مالیاتی، بررسی اطلاعات طرف دوم خرید می باشد. مشاهده و بررسی این اطلاعات هم به صورت آنلاین و از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور قابل انجام خواهد بود. بدین منظور، کافی است نشانی اینترنتی سایت سازمان مالیاتی کشور یعنی tax.gov.ir را سرچ کرده و وارد سامانه معاملات فصلی شوید. پس از ورود به این سامانه، از قسمت «گزارشات ارسالی» می توانید ببینید چه اشخاصی برای شما گزارش خرید یا فروش ارسال کرده اند و این موارد را جهت ثبت خرید در اظهارنامه مالیاتی لحاظ کنید.
تمامی مشمولین پرداخت مالیات اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی، موظف به تهیه و ارسال فرم های اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر هستند. در غیر این صورت، با جرایم سنگین مالیاتی مواجه خواهند شد. با توجه به این موضوع، آگاهی از نحوه تکمیل فرم های اظهارنامه اهمیت زیادی دارد. مودیان باید شناخت کاملی از اطلاعات این فرم ها داشته و نسبت به تکمیل صحیح آن ها اقدام نمایند. خرید کالا و طرف دوم خرید در اظهارنامه مالیاتی از جمله موارد مهم حین تکمیل اظهارنامه محسوب می شوند. منظور از خرید کالا، هزینه ای است که جهت خرید انواع کالا، تجهیزات، مواد اولیه و سایر موارد این چنینی پرداخت شده باشد. طرف دوم در سرفصل خرید هم از آن جهت حائز اهمیت می باشد که ممکن است گزارش خرید شما را ارسال کرده باشد. در این جا نحوه تکمیل بخش خرید کالا در اظهارنامه مالیاتی را به صورت کامل بیان کرده و اطلاعات لازم در رابطه با طرف دوم خرید در اظهارنامه های مالیاتی را در اختیارتان قرار دادیم.
-
خرید در اظهارنامه مالیاتی به هزینه های اتلاق می شود که جهت تهیه و خریداری ابزار آلات، تجهیزات، مواد اولیه، کالا و موارد این چنینی دیگر اختصاص داده می شود.
-
هنگام پر کردن فرم آنلاین اظهارنامه، نیازی به وارد کردن ریز هزینه های انجام شده جهت خرید کالا وجود ندارد. و شما باید تمامی هزینه های خود در این رابطه را جمع آوری کرده و مبلغ نهایی را به صورت یک جا در کادر «جمع خرید کالا» وارد کنید.
-
شما با مراجعه به سایت سازمان مالیاتی کشور یعنی tax.gov.ir ورود به سامانه معاملات فصلی ، از قسمت «گزارشات ارسالی» می توانید ببینید چه اشخاصی برای شما گزارش خرید یا فروش ارسال کرده اند.