بیمه تامین اجتماعی، یکی از مهمترین بیمه های هر کشور است که تقریبا هر ایرانی باید آن را داشته باشد. این بیمه از لحاظ دسته بندی به دو نوع اجباری و خویش فرما تقسیم می شود. بیمه اجباری تامین اجتماعی معمولا به کارگران و پرسنلی که قرار است به طور قراردادی در یک شرکت مشغول به کار شوند، تعلق می گیرد. بیمه اجباری، رایج ترین نوع بیمه در بین افراد می باشد. اما در دسته بندی دوم یعنی بیمه خویش فرما، افرادی که از طریق کارفرما و یا اداره مربوطه مشمول بیمه اجباری نمی شوند، برای دریافت آن از سازمان تامین اجتماعی اقدام می کنند. بیمه خویش فرما شامل صاحبان حرف، مشاغل آزاد و بیمه اختیاری می باشد. خدمات آن شامل خدمات درمانی، بازنشستگی، از کار افتادگی یا فوت می شود. مسلما بهره مند شدن از این خدمات مستلزم پرداخت مبلغی است که حق بیمه نامیده می شود. حق بیمه نیز توسط سامانه ی اینترنتی تامین اجتماعی در مهلت تعیین شده پرداخت می گردد.
اگر قصد دارید تا برای بیمه اختیاری ثبت نام نمایید، این مطلب را از دست ندهید. اطلاع از شرایط و مبلغ تقریبی حق بیمه برای افزایش آگاهی متقاضیان ضروری است؛ رعایت نکردن نکات مهم و عدم توجه به شرایط مورد نظر ممکن است به ابطال بیمه منجر شود. بنابر این در این مقاله از کافی نت، موضوع حق بیمه اختیاری 1403 را مورد برسی قرار دهیم.
منظور از حق بیمه اختیاری تامین اجتماعی چیست
قبل از این که مبلغ بیمه آزاد تامین اجتماعی را مورد بحث قرار دهیم، ابتدا باید حق بیمه اختیاری را توضیح دهیم. بیمه اختیاری تامین اجتماعی به افرادی که تحت پوشش بیمه های دیگر نیستند، اعطا می گردد. یعنی فرد متقاضی با ثبت نام کردن می تواند از خدمات تامین اجتماعی مانند بازنشستگی، درمان، فوت و از کار افتادگی بهره مند شود. اما سازمان تامین اجتماعی برای خرید بیمه اختیاری شرایطی را در نظر گرفته است و صرفا افراد واجد شرایط می توانند برای دریافت آن اقدام نمایند. در ادامه شرایط مورد نیاز برای بیمه اختیاری را توضیح می دهیم. حداقل 30 روز سابقه پرداخت بیمه: افراد طی 30 روز باید در یکی از کارگاه های مشمول قانون کار مشغول به کار شود و کارفرما در این مدت برای او بیمه رد کند. در غیر این صورت باید برای بیمه صاحبین حرف یا مشاغل آزاد ثبت نام کنند. حداکثر سن مجاز برای دریافت بیمه اختیاری 50 سال سن می باشد. البته اگر فردی با چنین مشخصاتی 10 سال سابقه ی پرداخت بیمه داشته باشد مشکی به وجود نمی آید. سابقه بیمه در سامانه ی اینترنتی sabeghe.tamin.ir قابل مشاهده است.
اگر متقاضی مشمول بیمه اجباری شود، بیمه اختیاری او قطع می گردد. در صورتی که واجد شرایط هستید، با مراجعه به یکی از شعب تامین اجتماعی و یا سایت es.tamin.ir بصورت غیر حضوری ثبت نام نمایید. حتما تا به الان مفهوم بیمه اختیاری را به خوبی متوجه شده اید؛ بهره مند شدن از مزایای بیمه تامین اجتماعی، مستلزم پرداخت هزینه ای است که به آن حق بیمه گفته می شود. حق بیمه اختیاری نرخی قانونی است که فرد متقاضی باید آن را پرداخت نماید. پرداخت تمامی حق بیمه اختیاری مانند مشاغل آزاد به عهده بیمه گذار می باشد. در صورتی که در بیمه اجباری کارگر و کارفرما بخشی از آن را پرداخت می کنند. اما این نکته را هم بدانید که سایر مزایای بیمه اجباری مانند کمک هزینه ازدواج، از کار افتادگی جرئی، بارداری و بیمه بیکاری به مشمولان بیمه اختیاری تعلق نمی گیرد. مهلت پرداخت حق بیمه اختیاری سال 1403 برای هر ماه، تا آخرین روز دو ماه بعد بوده و اگر در مهلت تعیین شده پرداخت نگردد، باطل شده و بیمه گذار باید مجددا ثبت نام نماید. در ضمن اولین پرداخت حق بیمه زمان انعقاد قرار داد می باشد. سوالی که برای برخی ها مطح می شود، این است که مبلغ بیمه آزاد تامین اجتماعی 1403 چقدر می باشد. در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم.
مبلغ بیمه آزاد تامین اجتماعی ۱۴۰۳
مبلغ بیمه آزاد تامین اجتماعی 1403 ، 26 درصد از مبلغ قرار داد تنظیم شده بین سازمان تامین اجتماعی و متقاضی بیمه می باشد. میزان این مبلغ ممکن است برای هر شخص متفاوت باشد.
حق بیمه تامین اجتماعی ۱۴۰۳ مشاغل آزاد
یکی دیگر از بیمه های خویش فرمای تامین اجتماعی، مشاغل آزاد می باشد. طبق قوانین تامین اجتماعی افرادی که فاقد هرگونه بیمه اجباری هستند، می توانند با تنظیم قرارداد برای کسب و کار خود و یا حتی کارکنان از بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی استفاده کنند. بیمه مشاغل آزاد نیز شرایطی مشابه بیمه اختیاری دارد. به طوری که فرد متقاضی باید حداکثر 50 سال سن و یا 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه را داشته باشد. ثبت نام بیمه اختیاری تامین اجتماعی به مدارکی از جمله کارت ملی، شناسنامه، 5 قطعه عکس، کارت پایان خدمت، کپی پروانه کسب، مدارک شناسایی خانواده نیاز دارد. حق بیمه تامین اجتماعی 1403 مشاغل آزاد در برهه زمانی 6 ماه اول و 6 ماه دوم بر اساس میزان پوشش دهی بین 12 تا 18 درصد متفاوت می باشد.
نحوه پرداخت هزینه بیمه تامین اجتماعی آزاد
- 1برای پرداخت هزینه ی بیمه تامین اجتماعی آزاد باید بصورت اینترنتی از طریق سایت تامین اجتماعی اقدام نمایید.
- 2ابتدا آدرس samt.tamin.ir را در نوار مرورگر تایپ و یا عبارت سامانه یکپارچه تامین اجتماعی را جستجو نمایید.
- 3سپس با وارد کردن اطلاعات کاربری، وارد پروفایل شوید.
- 4در مرحله ی بعد در منوی سایت گزینه ی بیمه شدگان خاص را انتخاب نمایید. (مشاغل آزاد و اختیاری در دسته بیمه شدگان خاص قرار می گیرند )
- 5پس از مطالعه ی شرایط و قبول کردن آن، مبلغ مورد نظر را در کادر مربوطه وارد و با انتخاب درگاه بانکی، آن را پرداخت نمایید.
یکی از امکانات سایت تامین اجتماعی، ارائه فیش پرداخت بیمه جهت استفاده در امور اداری می باشد.
بیمه یکی از اصلی ترین دغدغه های افراد مشغول به کار در جامعه می باشد. بیمه تامین اجتماعی طیف گسترده ای از خدمات درمانی، بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت را برای مشمولان خود پوشش می دهد. بسیاری از کارمندان و کارگران توسط کارفرمای شرکت بیمه اجباری می شوند. اما این موضوع برای شاغلین آزاد صدق نمی کند و باید برای دریافت آن ثبت نام نمایند. با ثبت نام و انعقاد قرارداد بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد یا بیمه اختیاری، مبلغی به عنوان حق بیمه از فرد متقاضی دریافت می شود. حق بیمه اختیاری سال 1403 معمولا بین 12 تا 18 درصد می باشد. پرداخت حق بیمه برای بهره مند شدن از خدمات تامین اجتماعی، الزامی می باشد. در این مقاله سعی کرده ایم تا اطلاعات جامع و مفیدی در رابطه با حق بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد و شرایط آن ارائه دهیم. در صورت رضایت این مطلب را با دیگران در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
-
حداکثر سن مجاز برای دریافت بیمه اختیاری 50 سال سن می باشد.
-
خیر. مزایای بیمه اجباری مانند کمک هزینه ازدواج، از کار افتادگی جرئی، بارداری و بیمه بیکاری به مشمولان بیمه اختیاری تعلق نمی گیرد.
-
مهلت پرداخت حق بیمه اختیاری سال 1402 برای هر ماه، تا آخرین روز دو ماه بعد بوده و اگر در مهلت تعیین شده پرداخت نگردد، باطل شده و بیمه گذار باید مجددا ثبت نام نماید.