نرسیدن گذرنامه دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که گاهی اوقات به سازمان های متصدی و برخی مواقع به خود شخص متقاضی مربوط می شود. پاسپورت یا گذرنامه مدرکی است که همه افراد جهت خروج از کشور و ورود به کشورهای دیگر به آن نیاز دارند. از این رو کسانی که به دلایل گوناگون از جمله تحصیل، کار، تجارت، تفریح، درمان و غیره قصد ترک کشور را دارند، باید قبل از هر چیز نسبت به دریافت گذرنامه شان اقدام کنند. اما چالشی که گاهی اوقات افراد با آن مواجه می شوند، تاخیر در رسیدن پاسپورت شان است. در این گونه موارد، ابتدا باید علت نرسیدن گذرنامه را بررسی کرده و سپس اقدامات لازم جهت رفع مشکل را انجام دهید. به طور معمول، پس از انجام مراحل ثبت نام جهت صدور یا تمدید پاسپورت، این مدرک بین یک هفته تا ۱۰ روز کاری به دست متقاضیان خواهد رسید. اگر چه برخی مواقع ممکن است این زمان مقداری کم و زیاد شود، اما اغلب در این بازه است.
به این ترتیب، کسانی که تمامی مراحل لازم برای اخذ یا تمدید پاسپورت شان را انجام داده و با گذشت دو هفته هنوز این مدرک را دریافت نکرده اند، با مشکل تاخیر گذرنامه مواجه هستند. این افراد باید در اسرع وقت پیگیری های لازم را انجام داده تا از دلیل نرسیدن پاسپورت شان مطلع شوند. در بسیاری از موارد، دلیل تاخیر این فرایند کاملا ساده است. برای مثال، این احتمال وجود دارد که گذرنامه شما توسط پست درب منزل تان فرستاده شده و به دلیل عدم حضور فرد، بازگشت خورده باشد. اما گاهی اوقات هم مشکل اساسی تر بوده و دلیل عدم صدور یا تمدید پاسپورت می تواند نواقص مدارک یا اطلاعات باشد. از آن جایی که افراد زیادی با این چالش رو به رو می شوند، در این مقاله دلایل نرسیدن گذرنامه را مورد بررسی قرار داده و راهکارهای مناسب در هنگام تاخیر را ارائه خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این باره و روش های پیگیری پاسپورت به دست آورید.
علت نرسیدن گذرنامه
همان طور که گفتیم، گذرنامه مدرکی است که برای خروج از کشور الزامی بوده و بدون آن امکان ورود به مرزهای سایر کشورهای وجود ندارد. از این رو افرادی که به هر دلیل قصد خارج شدن از کشور را دارند، باید نسبت به دریافت این مدرک اقدام کنند. هم چنین در صورتی که دارای پاسپورت بوده اما تاریخ اعتبار آن منقضی گردیده، باید آن را تمدید نمایند. اما نرسیدن گذرنامه چالشی است که گاهی اوقات افراد با آن مواجه شده و برنامه های شان به هم می ریزد. چرا که بدون این مدرک، امکان خروج از کشور به هیچ عنوان وجود ندارد. نرسیدن یا تاخیر در اخذ پاسپورت می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که برخی از آن ها ساده و پیش پا افتاده و برخی دیگر پیچیده ترند. برای مثال، ممکن است گذرنامه به پست تحویل شده اما به دلایلی هم چون عدم حضور شما در منزل، تحویل نشده باشد. در صورتی که علت نرسیدن گذرنامه مسائل این چنینی باشد، مشکل به راحتی قابل حل شدن است.
با این حال، برخی مواقع عدم دریافت پاسپورت می تواند دلایل مهم تری داشته باشد. نواقص اطلاعات و مدارک متقاضی یکی از این موارد است که می تواند کار برای شما پیچیده کند. با وجود این که مدارک و اطلاعات فرد متقاضی هنگام مراجعه به شعب پلیس ۱۰+ مورد بررسی قرار می گیرند، اما گاهی اوقات ممکن است بعضی بی دقتی ها منجر به ارائه پرونده به صورت ناقص شود. در نتیجه، فرایند صدور یا تمدید با مشکل مواجه شده و متقاضی با تاخیر گذرنامه مواجه خواهد شد. البته همیشه هم مشکل از کاربران نبوده و در برخی موارد خاص، تاخیر یا نرسیدن پاسپورت مربوط به سازمان های متولی است. از آن جایی که چند سازمان مختلف از جمله پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا مسولیت انجام اقدامات لازم برای ارائه پاسپورت را بر عهده دارند، عدم اجرای صحیح فرایند توسط هر کدام می تواند منجر به تاخیر شود. به همین خاطر، دلایل نرسیدن گذرنامه بسیار متنوع بوده و کاربران باید متناسب با آن اقدامات لازم را انجام دهند.
در صورت تاخیر گذرنامه چه کنیم
یکی از سوالات رایجی که کاربران هنگام نرسیدن یا تاخیر پاسپورت شان با آن مواجه هستند، اقدامات لازم جهت رفع این مشکل است. در واقع آن ها می خواهند بدانند که به چه صورت باید این چالش را برطرف کنند. در این مورد باید بگوییم که متقاضیان ابتدا باید از زمان معمول دریافت گذرنامه شان اطلاع داشته باشند. این گونه در صورت نرسیدن گذرنامه طی این بازه زمانی، می توانند پیگیری های لازم را انجام دهند. زمان معمول برای دریافت پاسپورت چیزی بین یک هفته تا ۱۰ روز است. اگر چه ممکن است برخی مواقع این بازه زمانی کم تر یا بیش تر شود، اما افرادی که برای اخذ گذرنامه شان عجله دارند، باید با گذشت این زمان پیگیری ها را آغاز کنند. روش های گوناگونی جهت پیگیری این موضوع وجود دارد که در ادامه آن ها را توضیح داده ایم. مهم ترین شیوه های مختلف پیگیری علت نرسیدن گذرنامه ، به شرح ذیل می باشند:
پیگیری از طریق اداره پست جمهوری اسلامی
با توجه به این که پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پس از صدور پاسپورت آن را به اداره پست تحویل می دهد، اولین اقدامی که متقاضیان باید انجام دهند، پیگیری مدرک خود از طریق این نهاد می باشد. در صورتی که گذرنامه تان از سوی پلیس صادر شده و به پست تحویل شده باشد، کارتان ساده بوده و می توانید در حداقل زمان ممکن آن را تحویل بگیرید. برای پیگیری تاخیر گذرنامه از طریق پست جمهوری اسلامی ایران هم دو روش مختلف وجود دارد. اولین شیوه، مراجعه به سایت شرکت ملی پست ایران به نشانی اینترنتی www.post.ir می باشد. بعد از ورود به این سامانه، از طریق انتخاب گزینه «خدمات پستی» و «رهگیری مرسولات سازمانی»، امکان پیگیری وضعیت پاسپورت تان را خواهید داشت. هم چنین امکان پیگیری با مراجعه حضوری به شعب مختلف اداره پست هم وجود دارد. در صورتی که این مدرک به شرکت پست تحویل نشده باشد، باید سراغ دیگر دلایل نرسیدن گذرنامه بروید.
بررسی وضعیت پاسپورت از طریق اپلیکیشن پلیس من
اگر پاسپورت شما هنوز به اداره پست تحویل نشده باشد، باید از روش بعدی پیگیری استفاده کنید. پلیس ۱۰+ با راه اندازی نرم افزار پلیس من، بسیاری از خدمات خود را به شکل غیر حضوری در اختیار کاربران قرار داده است. از جمله این موارد می توان به پیگیری وضعیت گذرنامه اشاره کرد. افرادی که با وجود مدت زیادی از ثبت درخواست، با چالش نرسیدن گذرنامه مواجه هستند، می توانند از طریق این نرم افزار پیگیری های لازم را انجام دهند. کافی است اپلیکیشن مذکور را از طریق برنامه بازار یا مایکت دانلود کرده و بر روی گوشی تان نصب کنید. سپس با ورود به این برنامه و از طریق منوی اصلی، گزینه مربوط به «گذرنامه» را انتخاب کرده و نسبت به استعلام آن اقدام کنید. دقت داشته باشید که استعلام پاسپورت از طریق این برنامه نیازمند پرداخت کارمزد بوده که در حال حاضر ۵ هزار و ۲۰۰ تومان است. اما ارزش اطلاع از علت نرسیدن گذرنامه و رفع این مشکل را دارد.
مراجعه حضوری به شعب پلیس ۱۰+
روش دیگری که می تواند به شما در جهت پیدا کردن دلیل تاخیر در رسیدن پاسپورت و رفع آن کمک کند، مراجعه حضوری به شعب پلیس 10+ است. افرادی که قبلا ثبت نام شان را به صورت کامل انجام داده اند، می توانند با مراجعه به هر یک از دفاتر پلیس نسبت به انجام پیگیری های لازم اقدام نمایند. این روش هزینه ای در پی نداشته و علت تاخیر گذرنامه را به صورت دقیق برای تان مشخص خواهد کرد. هم چنین در صورت وجود دلایلی مانند نواقص اطلاعات یا مدارک، امکان برطرف کردن آن ها وجود دارد.
همه افراد جهت خروج از کشور به پاسپورت نیاز داشته و بدون آن نمی توانند به کشورهای دیگر وارد شوند. از این رو متقاضیان خروج از کشور باید در اسرع وقت درخواست شان را جهت دریافت این مدرک ارائه داده و آن را تحویل بگیرند. با این حال، گاهی اوقات کاربران با مشکل تاخیر و نرسیدن پاسپورت مواجه می شوند. دلایل نرسیدن گذرنامه بسیار متنوع بوده و می تواند به فرد یا نهادهای متولی مرتبط باشد. به همین خار، کسانی که در موعد مقرر این مدرک را دریافت نمی کنند، باید هر چه زودتر پیگیری های لازم را انجام داده و از دلیل آن مطلع شوند. این گونه می توانند در اسرع وقت مشکل را برطرف کرده و پاسپورت شان را تحویل بگیرند. با توجه به اهمیت موضوع، در این جا دلایل مختلف نرسیدن گذرنامه و راه های پیگیری آن را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم تا جهت این امر با مشکلی مواجه نباشید.
-
زمان معمول برای دریافت پاسپورت چیزی بین یک هفته تا ۱۰ روز است و پس از آن باید به دنبال پیگیری گذرنامه بود.
-
استعلام پاسپورت از طریق این برنامه نیازمند پرداخت کارمزد بوده که در حال حاضر ۵ هزار و ۲۰۰ تومان است.
-
خیر. متاسفانه پیگیری تاخیر گذرنامه از این روش تنها به صورت حضوری ممکن میباشد.