از جمله مهم ترین بخش ها می توان به سازمان جهاد کشاورزی اشاره کرد. این سازمان طی سال های اخیر، سامانه های خدمات رسان متعددی راه اندازی کرده است. سامانه سماک یکی از مهم ترین آن ها محسوب می شود.
سماک مخفف عنوان «سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی» است. بنابراین فعالیت آن هم عمدتا روی صدور و پیگیری مجوزهای حوزه کشاورزی تمرکز دارد. مشاغل حوزه کشاورزی بسیار گسترده بوده و در حال حاضر، بیش از ۱۰۰ نوع مجوز در این سامانه صادر می شود.
این مجوزها اغلب مربوط به تولیدات دامی، طیور و شیلات، تولیدات کشاورزی و گلخانه ای و پروانه مرتعداری هستند. اما حیطه های حفظ کاربری اراضی، صنایع غذایی و حد مجازی آلاینده های کشاورزی را هم شامل می شوند. بنابراین اطلاع از شیوه ورود و نحوه ثبت نام در سامانه سماک، برای فعالین این بخش اهمیت زیادی دارد.
متقاضیان اخذ مجوزهای کشاورزی به صورت الکترونیک، به راحتی می توانند وارد سایت سماک شوند. البته قبل از آن، لازم است ثبت نام شان را انجام داده و اطلاعات کاربری دریافت کنند. علاوه بر ثبت درخواست صدور مجوز و پروانه فعالیت، امکان اعتبارسنجی مجوزها هم در سامانه اینترنتی سماک فراهم است.
در ادامه، نحوه ورود به سامانه سماک جهاد کشاورزی را به صورت کامل توضیح می دهیم. هم چنین، شیوه ثبت نام آن را بیان نموده و امکانات قابل ارائه را بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را در این رابطه به دست آورید.
سامانه سماک چیست
سایت سماک یکی از سامانه های جدید جهاد کشاورزی جهت مدیریت صدور مجوزهای فعالیت در حوزه کشاورزی است. سماک هم مخفف عبارت «سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی» بوده و بر همین موضوع تاکید دارد.
تمامی فعالان در حوزه های کشاورزی و دامپروری، با ورود به این سامانه می توانند مجوزهای لازم را دریافت نمایند. بنابراین در صورت تمایل به اخذ مجوز، ابتدا باید وارد سامانه سماک به نشانی semak.maj.ir شده و درخواست خود را ثبت کنید. در ادامه هم امکان پیگری مراحل صدور مجوز از طریق همین سامانه فراهم است. اعتبارسنجی آنلاین مجوزها هم در همین سایت سماک انجام می گیرد.

ورود به سامانه سماک جهاد کشاورزی semak.maj.ir
همان طور که گفتیم، سایت سماک جهاد کشاورزی جهت صدور مجوز و پروانه فعالیت در حوزه کشاورزی ایجاد شده است. افرادی که قصد ثبت درخواست مجوز آنلاین را دارند، در وهله اول باید به این سامانه وارد شوند. بنابراین اطلاع از نحوه ثبت نام در سامانه سماک و ورود به آن، برای متقاضیان حائز اهمیت است. در این قسمت نحوه ورود به سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی یا سماک را به صورت کامل برای تان آورده ایم.
در ادامه هم شیوه ثبت نام و ورود بدون اطلاعات کاربری را بیان خواهیم کرد تا جهت این امر، با مشکلی نشوید.
برای وارد شدن به سایت سماک یا درگاه آنلاین مجوزهای کشاورزی، باید یک سری اقدامات ساده را انجام دهید. این اقدامات مورد نیاز جهت ورود به سامانه سماک جهاد کشاورزی، به شرح ذیل هستند:
- 1ابتدا باید آدرس اینترنتی آن یعنی semak.maj.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو نمایید. جهت ورود به این سامانه می توانید از گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای استفاده کنید. بنابراین از این نظر محدودیتی نخواهید داشت.
- 2بعد از این که نشانی فوق را سرچ کردید، مستقیما به سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی وارد می شوید. در سمت راست صفحه، پنجره ورودی سامانه قرار گرفته است. برای وارد شدن به حساب کاربری خود در سامانه سماک و اخذ خدمات آنلاین، باید اطلاعات کاربری تان را تایید کنید. پس نام کاربری و رمز عبور را وارد کرده و پس از تایید کد امنیتی، گزینه «ورود به سامانه» را بزنید.
- 3در صورتی که اطلاعات کاربری تان را به درستی وارد کرده باشید، به حساب خود در سایت سمک منتقل خواهیدشد. به این ترتیب، می توانید جهت دریافت مجوز و پروانه فعالیت مد نظر، به صورت آنلاین نام نویسی کنید.
با طی کردن این مراحل ساده، به سایت مجوزهای الکترونیکی کشاورزی وارد می شوید. در ادامه نحوه ثبت نام در سامانه سماک را هم برای تان توضیح می دهیم. به این ترتیب، به راحتی می توانید حساب کاربری خود را ایجاد نمایید.
نحوه ثبت نام در سامانه سماک semak.maj.ir
اکنون که نحوه ورود به سایت سماک را فرا گرفته اید، جهت این امر با چالشی مواجه نخواهید شد. موضوع مهم دیگر در این باره، اطلاع از نحوه ثبت نام در سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی و ایجاد حساب کاربری است. نام نویسی در سامانه سماک جهاد کشاورزی به صورت آنلاین انجام گرفته و نیازی به مراجعه حضوری ندارد.
بنابراین افرادی که قبلا در این سامانه ثبت نام نکرده و اطلاعات کاربری ندارند، ابتدا باید اقدامات لازم را انجام دهند. جهت ثبت نام در سایت مجوزهای الکترونیکی کشاورزی، کافی است مراحل زیر را به صورت گام به گام پشت سر بگذارید:
- 1ابتدا مانند روشی که در بخش قبل توضیح دادیم، به صفحه اصلی سایت سماک semak.maj.ir وارد شوید. در قسمت پایین پنجره ورودی در بخش سمت راست صفحه، گزینه «ثبت نام یا ورود از طریق دولت من» قرار گرفته است. برای نام نویسی در سامانه، بر روی این گزینه کلیک نمایید.
- 2با انتخاب گزینه قبل، وارد صفحه زیر شده و دو روش مختلف پیش روی تان قرار می گیرد. در روش اول، باید شخصیت حقیقی یا حقوقی را انتخاب نموده و گزینه «ورود از دولت من» را بزنید. روش دوم ثبت نام در سامانه سماک هم از طریق جهاد کشاورزی است. در این روش باید کد ملی یا شناسه ملی را به عنوان نام کاربری وارد کنید. شماره موبایل را هم در جایگاه رمز عبور قرار دهید. سپس کد امنیتی را تایید کرده و رمز یکبار مصرف را دریافت نمایید. در آخر هم با ثبت رمز، گزینه «تایید» را بزنید.
- 3با انتخاب روش ورود از طریق دولت من در بخش قبل، پنجره ورودی این سامانه برای تان نمایش داده می شود. نحوه ثبت نام در سامانه سماک در این شیوه به این صورت است که باید شماره تلفن همراه تان را وارد کنید. سپس کد امنیتی را هم تایید نموده و گزینه «ارسال رمز یکبار مصرف» را بزنید.
- 4به این ترتیب، یک کد احراز هویت بر روی گوشی موبایل تان ارسال خواهد شد. این کد را دریافت کرده و در جایگاه تعیین شده برای آن، وارد کنید.
- 5با تایید رمز یکبار مصرف، به حساب کاربری خود در بخش وزارت جهاد کشاورزی پنجره هوشمند دولت وارد می شوید. اکنون جهت ورود به سامانه سماک جهاد کشاورزی، کافی است بر روی عنوان «سماک» کلیک نمایید. البته برای ورود به این سامانه، ابتدا لازم است فرایند احراز هویت و بارگذاری کد ملی را در انجام دهید.
در این قسمت نحوه ثبت نام سایت سماک و ورود به آن از طریق دولت من را بیان کردیم. بنابراین افرادی که حساب و اطلاعات کاربری ندارند، می توانند با این روش به سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی وارد شوند.
اعتبار سنجی مجوزها در سامانه سماک
یکی از خدمات مهم سایت semak.maj.ir، بررسی اعتبار مجوزها و پروانه های فعالیت کشاورزی است. کاربران با ورود به این سامانه و ارائه شماره مجوز مد نظر، می توانند اعتبار آن را استعلام بگیرند. جهت این امر، ابتدا باید به صفحه اصلی سایت سماک وارد شوید. سپس از بخش انتهایی صفحه، بر روی گزینه «اعتبارسنجی» کلیک نمایید. در ادامه هم شماره مجوز مد نظر را وارد کرده و پس از تایید کد امنیتی، بر روی شکل ذره بین کلیک کنید. به این ترتیب، اعتبار سنجی مجوزها در سامانه سماک انجام گرفته و نتیجه آن نمایش داده می شود.
سایر امکانات سامانه سماک جهاد
مهم ترین خدمت قابل ارائه از طریق سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی یا سماک، ثبت نام آنلاین مجوز و پیگیری آن است. با این حال، خدمات دیگری هم در این سامانه ارائه میشوند. از جمله دیگر خدمات و امکانات سامانه سماک جهاد کشاورزی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- صدور مجوز تولیدات دامی، طیور و شیلات
- مجوزهای تولیدات گیاهی به صورت گلخانه ای
- مجوزهای حفظ كاربری اراضی یا تغییر کاربری اراضی
- صدور مجوزهای صنایع تبدیلی و غذایی
- صدور مجوزهای تمدید پروانه مرتعداری
- مجوز چرای دام ها
وزارت جهاد کشاورزی به منظور تسهیلات صدرو مجوزها در حوزه کشاورزی، سامانه سماک را ایجاد کرده است. این سامانه امکان ثبت نام و دریافت بیش از ۱۰۰ نوع مجوز و پروانه فعالیت در این حوزه را فراهم می کند. بنابراین فعالان بخش کشاورزی برای اخذ مجوز، دیگر مانند گذشته نیاز به مراجعات حضوری نخواهند داشت. در این جا نحوه ثبت نام در سامانه سماک به نشانی semak.maj.ir و شیوه ورود به آن را برای تان توضیح دادیم.
-
مجوزها اغلب مربوط به تولیدات دامی، طیور و شیلات، تولیدات کشاورزی و گلخانه ای و پروانه مرتعداری هستند
-
کد ملی یا شناسه ملی را به عنوان نام کاربری و شماره موبایل را هم در جایگاه رمز عبور قرار دهید.
-
کدملی و شماره موبایل وارد شده باید به نام یک نفر باشد تا پیامک رمز یکبار مصرف ارسال شود.