جدا کردن یارانه یکی از موضوعاتی است که افراد ممکن است به دلایل گوناگون با آن مواجه شوند. ازدواج و تشکیل خانواده جدید، طلاق، فوت سرپرست، داشتن سرپرست بد، معتاد یا مفقود الاثر و رسیدن جوانان به سن ۱۸ سالگی و استقلال از خانواده، برخی از مهم ترین شرایط جداسازی یارانه محسوب می شوند. شرایط مورد نیاز در هر یک از این موارد برای مستقل نمودن یارانه از سرپرست، متفاوت است. بنابراین افراد قبل از اقدام به جدا نمودن یارانه خود، ابتدا باید شرایط مورد نیاز را بررسی کرده و از واجد شرایط بودن خود اطمینان حاصل کنند. در ادامه می توانند با ورود به سایت جداسازی یارانه یا مراجعه حضوری به شعب پلیس +۱۰، اقدامات لازم را انجام دهند. البته باید دقت داشته باشید که در حال حاضر، اغلب مراحل مورد نیاز برای جدا سازی یارانه نقدی از سرپرست خانوار، به صورت حضوری انجام می گیرد. از این رو جهت مستقل نمودن یارانه از سرپرست تحت هر یک از شرایط مذکور، باید به شعب پلیس +۱۰ مراجعه کنید.
ذکر این نکته هم الزامی است که برای جداسازی یارانه، نیاز به ارائه یک سری مدارک وجود دارد. این مدارک لازم هم مانند نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار، بسته به شرایط افراد متفاوت است. برای مثال، افرادی که پس از ازدواج و تشکیل خانواده قصد جدا سازی یارانه نقدی و معیشتی خود را دارند، باید مدارکی هم چون اصل و کپی سند ازدواج و عقدنامه را به همراه مدارک هویتی ارائه دهند. در صورتی که برای سایر موارد به ویژه طلاق، وجود سرپرست بد، مفقود الاثر شدن سرپرست یا موارد این چنینی دیگر، عمدتا نیاز به ارائه نامه از فرمانداری وجود دارد. بنابراین بهتر است قبل از مراجعه به مراکز پلیس +۱۰، اطلاع کاملی از مدارک مورد نیاز داشته و سپس دادخواست جداسازی یارانه را ارائه دهید. با توجه به این که افراد زیادی به دلایل مختلف قصد جداسازی یارانه خود را دارند، در این مقاله شرایط و مدارک لازم را بیان کرده و نحوه انجام این کار را برای گروه های مختلف، توضیح می دهیم.
سایت جداسازی یارانه
طرح پرداخت یارانه نقدی و در ادامه یارانه معیشتی، از جمله طرح هایی است که دولت در سال های قبل به منظور حمایت اقتصادی از مردم ارائه داد. این طرح با توجه به ثابت ماندن مبلغ ۴۵ هزار تومانی برای چندین سال، تقریبا ارزش خود را از دست داده بود. تا این که دولت سیزدهم مجددا مبلغ یارانه را افزایش داده و به ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان برای دهک های مختلف رساند. یارانه نقدی به حساب سرپرست خانوار واریز می شود. اما ممکن است برخی افراد قصد جدا کردن یارانه خود را داشته باشند. در همین راستا، دنبال سایت ثبت نام و ارائه درخواست مستقل سازی یارانه هستند. در این رابطه باید بگوییم که تا کنون، سامانه خاصی جهت ثبت درخواست جدا سازی یارانه ارائه نشده است. بلکه انجام این فرایند به صورت حضوری و با مراجعه به شعب پلیس +۱۰ انجام می گیرد. البته لازم است حین ثبت نام حضوری، یک شماره حساب خود را به یارانه اختصاص داده و در سامانه refahi.ir ثبت کنید.
نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار ۱۴۰۳
همان طور که گفتیم، تا این لحظه سامانه ای تحت عنوان سایت جداسازی یارانه ایجاد نشده است. بنابراین افرادی که قصد جدا کردن حساب یارانه خود را دارند، باید حضورا به یکی از شعب پلیس +۱۰ مراجعه نموده و اقدامات لازم را انجام دهند. البته مراحل انجام این کار هم تا حدودی برای گروه های مختلف متفاوت است. زیرا چندین گروه به صورت قانونی می توانند یارانه خود را از سرپرست جدا کنند که هر یک از آن ها هم شرایط مختلفی دارند. به طور کلی، گروه های زیر امکان ارائه دادخواست جداسازی یارانه را دارند:
- افرادی که ازدواج کرده و خانواده جدید تشکیل دهند؛
- کسانی که با رسیدن به سن ۱۸ سالگی، مستقل از خانواده زندگی میکنند؛
- افرادی که دارای والدین بد سرپرست باشند؛
- در مواردی که حضانت، کفالت، قیمومیت و فرزند خواندگی تحقق پیدا کند؛
- کسانی که سرپرست خانواده را به دلیل فوت از دست داده باشند؛
- زوج هایی که به دلیل طلاق از یکدیگر جدا شده اند.چ
نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار برای هر یک از این گروه ها متفاوت است. البته فرایند اصلی در تمامی موارد یکسان است، اما شرایط، جزئیات و مدارک مورد نیاز، برای افراد با هر یک از این شرایط، فرق دارد. به همین خاطر، در صورتی که قصد جدا نمودن یارانه از سرپرست را داشته باشید، ابتدا باید از شرایط و مدارک مورد نیاز مطلع شده و سپس اقدام کنید. این گونه حین انجام فرایند جدا سازی یارانه با مشکلی مواجه نخواهید شد. در ادامه، مدارک لازم و نحوه جدا کردن یارانه برای هر یک از گروه ها را بیان کرده ایم تا جهت این امر با چالشی رو به رو نشوید.
نحوه جداسازی یارانه به دلیل ازدواج
یکی از متداول ترین دلایل جدا نمودن یارانه از سرپرست خانوار، ازدوج زوج های جوان و تشکیل خانواده جدید است. در شرایط این چنینی، آن ها برای اداره زندگی خود به مبلغ یارانه نیاز دارند و باید برای جدا کردن آن، درخواست دهند. با توجه به این که تا کنون سامانه ای تحت عنوان سایت جداسازی یارانه ایجاد نشده، زوج های جوان برای مستقل کردن حساب یارانه خود باید حضورا به یکی از شعب پلیس +۱۰ در محل زندگی خود مراجعه نمایند. البته هنگام مراجعه حضوری و ارائه درخواست جدا سازی یارانه، همراه داشتن یک سری مدارک الزامی است. این مدارک لازم برای ثبت درخواست جدا نمودن یارانه به دلیل ازدواج، عبارتند از:
- اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج
- مدارک هویتی عروس و داماد شامل کارت ملی و شناسنامه
- مدارک شناسایی پدر هر دو طرف شامل کارت ملی و شناسنامه
با توجه به این که نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار برای زوج ها به صورت حضوری است، باید مدارک مذکور را از قبل آماده کنید تا هنگام مراجعه حضوری، با مشکل مواجه نشوید. هم چنین بهتر است از همه این مدارک فتوکپی بگیرید تا در صورت نیاز، کپی مدارک را هم ارائه دهید. بعد از ثبت درخواست در مراکز پلیس +۱۰، معمولا به دفاتر پیشخوان ارجاع داده می شوید تا نام تان از لیست خانواده های قبلی حذف شده و خانواده جدید برای شما تشکیل شود. بعد از انجام این فرایند و اخذ کد رهگیری، باید جهت ادامه روند ثبت دادخواست جداسازی یارانه، مجددا به پلیس +۱۰ مراجعه نمایید. در این مرحله زوجین باید یک حساب بانکی متعلق به سرپرست جدید یعنی مرد را در سامانه refahi.ir ثبت کنند تا بعد از تکمیل فرایند، مبلغ یارانه نقدی زوجین به این حساب واریز شود.
نحوه جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سال
افراد مجرد هم در صورت رسیدن به سن ۱۸ سال، امکان جدا سازی یارانه خود را تحت یک سری شرایط خواهند داشت. از جمله این شرایط که افراد می توانند بدون مشکل خاصی در روابط خانوادگی یارانه شان را جدا کنند، زندگی کردن به صورت مستقل است. نحوه جدا کردن یارانه برای افراد مستقل بالای ۱۸ سال که در شهر یا مسکنی جداگانه از والدین زندگی می کنند، به طور کلی مشابه با انجام این کار برای زوج های جدید می باشد. یعنی باید با مراجعه حضوری به شعب پلیس +۱۰، درخواست خود را ارائه دهند. اما لازم است مدارکی مانند نامه از فرمانداری، شورای محل، دهیاری، شهرداری، مسجد یا دیگر ارگان های قابل قبول را دریافت کرده و هنگام مراجعه به شعب پلیس +10، ارائه دهند. از آن جایی که سایت جداسازی یارانه تعریف نشده، این افراد پس از جمع آوری مدارک لازم و با در دست داشتن مدارک هویتی، می توانند به مراکز پلیس مراجعه و درخواست جدا سازی یارانه را ارائه دهند.
نحوه جداسازی یارانه به دلیل بد سرپرستی
در صورتی که سرپرست خانواده معتاد، مفقود الاثر یا بد سرپرست باشد، فرزندان بالای ۱۸ سال خانواده یا همسر او، می توانند جهت جدا نمودن یارانه شان اقدام کنند. نحوه جدا کردن یارانه برای این گروه هم به صورت حضوری و با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ می باشد. در این گونه موارد، افراد جهت مستقل نمودن خود باید دادخواست شان را به فرمانداری محل سکونت ارائه داده و روند قانونی را طی کنند. در صورتی که موضوع توسط فرمانداری تایید شود، نامه ای در اختیارشان قرار می گیرد که باید آن را همراه با سایر مدارک مورد نیاز، به شعب پلیس تحویل دهند. پلیس بعد از دریافت نتیجه دادخواست جداسازی یارانه و دیگر مدارک، حساب یارانه افراد بالای ۱۸ سال یا همسر و اعضای زیر ۱۸ سال را از سرپرست جدا خواهد کرد.
نحوه جدا کردن یارانه به دلیل طلاق یا فوت سرپرست
در مواردی مانند طلاق زوجین یا فوت سرپرست، جدا سازی یارانه شرایط ساده ای دارد. طرفین با در دست داشتن اصل و کپی طلاق نامه، می توانند به مراکز پلیس +10 مراجعه و درخواست جدا نمودن یارانه شان را ارائه دهند. برای انجام این کار در صورت فوت سرپرست هم روند مشابهی تعیین شده است. یعنی بازماندگان با در دست داشتن گواهی فوت و دیگر مدارک لازم، باید حضورا به دفاتر پلیس مراجعه نموده و برای جدا کردن یارانه، اقدام کنند. مدارک مورد نیاز در این مورد هم علاوه بر طلاق نامه و گواهی فوت، مدارک هویتی همسر و تمامی اعضای بازمانده خانواده می باشد.
کد دستوری جداسازی یارانه
از آن جایی که تا کنون درگاه آنلاینی با عنوان سایت جداسازی یارانه ایجاد نشده، متقاضیان به دنبال یک کد دستوری هستند تا بتوانند اقدامات لازم را جهت مستقل نمودن یارانه خود با آن انجام دهند. در این رابطه باید بگوییم که کد دستوری خاصی هم برای جدا سازی یارانه نقدی و معیشتی تعیین نشده است. از این رو افرادی که تحت شرایط مختلف قصد جدا سازی یارانه خود از سرپرست را دارند، باید به صورت حضوری به یکی از شعب پلیس +۱۰ محل سکونت خود مراجعه نموده و مراحل لازم را انجام دهند. در بخش های قبل، نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار با این روش را برای تان توضیح داده ایم. پس جهت این امر با مشکلی مواجه نخواهید شد. البته کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* برای استعلام وضعیت برقراری یا عدم برقراری یارانه تعریف شده اما امکان جدا نمودن یارانه به وسیله آن وجود ندارد.
دادخواست جداسازی یارانه
بسیاری از گروه ها برای این که بتوانند یارانه نقدی و معیشتی خود را از سرپرست جدا کنند، نیاز به تکمیل و ارائه دادخواست دارند. از جمله مهم ترین موارد نیاز به دادخواست جداسازی یارانه، می توان به جدا کردن حساب یارانه به دلیل بد سرپرستی والدین، بد سرپرستی همسر، معتاد بودن سرپرست و مفقود الاثر بودن سرپرست اشاره کرد. در موارد این چنینی، قبل از هر چیز لازم است اعضای خانوار به فرمانداری محل سکونت خود مراجعه و دادخواست جدا سازی حساب یارانه شان را ارائه دهد. در صورتی که فرمانداری درخواست و ادله آن ها را قبول کند، نامه ای مبنی بر موافقت با جدا کردن یارانه شان ارائه می دهد. کسانی که بعد از ثبت دادخواست موفق به دریافت نامه تایید می شوند، باید با همراه داشتن سایر مدارک لازم، به یکی از مراکز پلیس +10 مراجعه نموده و مراحل قانونی لازم را جهت ایجاد حسابی جدید برای یارانه خود، انجام دهند.
جدا کردن یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سال
همان گونه که در بخش های قبل اشاره کردیم، شرایط لازم برای جدا سازی یارانه افراد مجرد بالای ۱۸ سال فراهم شده است. این افراد در صورتی که مستقل از خانواده در شهر یا مسکنی جدا زندگی می کنند، می توانند با در دست داشتن نامه شورا، دهیار، شهردای، فرمانداری و هم چنین امضای اعضای خانواده، به راحتی اقدامات لازم را برای جدا نمودن یارانه شان انجام دهند. البته سایت جداسازی یارانه برای این گروه هم وجود نداشته و متقاضیان باید حضورا به یکی از شعب پلیس +۱۰ در محل زندگی شان مراجعه نمایند. از سوی دیگر، در صورتی که افراد مجرد بالای ۱۸ سال دارای والدین بد سرپرست، سرپرست معتاد یا مفقواد الاثر باشند، باز هم می توانند یارانه خود را جدا کنند. در این گونه موارد، نیاز به نامه فرمانداری محل سکونت خواهند داشت. در بخش های قبل، نحوه جدا کردن یارانه از سرپرست خانوار برای این گروه را هم بیان کرده ایم.
جدا کردن یارانه افراد متاهل از سرپرست خانوار
افراد متاهل به دو صورت می توانند یارانه خود را از سرپرست خانوار جدا کنند. اولین این که فرزندان جوان خانوار ازدواج کرده و خانواده جدیدی تشکیل دهند. در این صورت، می توانند به سادگی و با در دست داشتن مدارک هوتی خود و سند ازدواج، به شعب پلیس +۱۰ مراجعه و درخواست مستقل شدن حساب یارانه شان را ارائه دهند. اما گاهی اوقات ممکن است زن به دلیل بد سرپرست بودن مرد، سرپرست معتاد یا مفقود الاثر شدن آن، قصد جدا نمودن یارانه را داشته باشد. در موارد این چنینی، ارائه دادخواست جداسازی یارانه به فرمانداری محل سکونت و دریافت نتیجه آن، الزامی است. در صورتی که دادخواست توسط فرمانداری تایید شد، زن می تواند یارانه خود یا حتی فرزندان را از سرپرست جدا کند.
یارانه طرحی است که دولت طی سال های قبل برای حمایت از وضعیت اقتصاد و معیشت مردم ارائه داده و هم چنان ادامه دارد. این مبلغ به طور معمول به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود. اما گاهی اوقات ممکن است افراد قصد جدا کردن یارانه خود را داشته باشند. شرایط مختلفی برای جدا سازی یارانه تعریف شده که مدارک مورد نیاز و مراحل انجام این فرایند، برای هر یک تا حدودی متفاوت است. در این جا نحوه مستقل سازی یارانه برای افراد با شرایط گوناگون را به صورت کامل توضیح دادیم. بنابراین اکنون جهت جدا سازی یارانه خود از سرپرست خانوار، با مشکلی مواجه نخواهید شد.
-
بله. شما به صورت حضوری و با مراجعه به پلیس+10 می توانید درخواست جدا کردن یارانه را بدهید.
-
هنوز هیچ سامانه ای در این مورد راه اندازی نشده است و برای دادخواست جدا کردن یارانه باید به صورت حضوری مراجعه کنید.
-
شما به کمک کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* می توانید استعلام وضعیت برقراری یا عدم برقراری یارانه را انجام دهید.