این افراد می توانند با ثبت نام همسر در بیمه تامین اجتماعی غیر حضوری، شرایط لازم برای دریافت خدمات بیمه ای را برای او هم فراهم سازند. البته علاوه بر همسر، امکان نام نویسی فرزندان، پدر و مادر هم تحت یک سری شرایط مشخص، به عنوان اعضای تحت تکفل وجود دارد.
پس اگر از بیمه تامین اجتماعی استفاده می کنید و این افراد خانواده شما پوشش بیمه ای نداشته باشند، می توانید به سامانه جامع خدمات الکترونیک تامین اجتماعی مراجعه کرده و نام آن ها را به افراد تحت تکفل خود اضافه کنید.
نام نویسی و افزودن افراد تحت تکفل در گذشته به شکل حضوری انجام می گرفت. اما اکنون امکان بروز رسانی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی به صورت آنلاین هم ایجاد شده تا بیمه شدگان جهت این امر نیازی به مراجعات حضوری نداشته باشند. نکته قابل توجه در هنگام ثبت نام یا به روز رسانی این افراد، برخورداری از شرایط در نظر گرفته شده برای آن ها است.
برای مثال، پسران تنها تا سن ۱۸ سالگی تحت تکفل والدین قرار می گیرند که البته تحصیل و بیماری می تواند این سن را تمدید کند. دختران هم تا قبل از ازدواج می توانند تحت تکفل والدین قرار گیرند. به شرط آن که شاغل نباشند. در صورت وجود این شرایط، امکان نام نویسی فرزند بیمه تامین اجتماعی به صورت آنلاین فراهم است. شرایط پدر و مادر هم به ترتیب داشتن سن حداقل ۶۰ و ۵۵ سال و عدم استفاده از سایر بیمه ها و صندوق های حمایتی می باشد.
از کار افتادگی هم شرایط دیگر مشمولیت آن ها محسوب می شود.
سامانه نام نویسی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی
بسیاری از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی دارای افرادی تحت تکفل هستند که سازمان امکان ثبت نام آن ها و استفاده از حمایت های بیمه ای را برای شان فراهم ساخته است. واجدین شرایط جهت ثبت نام افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی می توانند به سایت اعلام شده توسط این سازمان مراجعه کرده و نام فرد مد نظر را اضافه کنند.
در این رابطه باید بگوییم که سامانه تعیین شده برای افزودن افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی همان سایت جامع خدمات الکترونیک سازمان است. بنابراین بیمه شده اصلی باید به حساب کاربری خود در این سایت وارد شده و اقدامات لازم را جهت اضافه کردن افراد جدید انجام دهد. با توجه به این که بیمه شدگان زیادی قصد به روز رسانی یا نام نویسی افراد تحت تکفل خود را دارند،
در این بخش نحوه ورود به سایت اعلام شده جهت ثبت نام همسر در بیمه تامین اجتماعی غیر حضوری را به صورت کامل برای تان توضیح می دهیم.
برای ورود به سامانه جامع خدمات الکترونیک سازمان تامین اجتماعی و نام نویسی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی، نیازی به طی کردن مراحل پیچیده و دشواری نخواهید داشت. بلکه کافی است اقدامات ساده زیر را به صورت گام به گام انجام دهید:
- 1. ابتدا باید نشانی اینترنتی سامانه مربوطه یعنی eservices.tamin.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ کنید. بدین منظور می توانید با گوشی موبایل یا سیستم های رایانه ای وارد شوید.
- 2. پس از این که آدرس فوق را جست و جو کردید، کمی صبر کنید تا گوگل نتیجه آن را نمایش دهد. اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج با همین نشانی و عنوان « tamin.ir» مربوط به ثبت نام و مشاهده افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی است. پس بر روی آن کلیک نموده و وارد شوید.
- 3. به این ترتیب، به صفحه اصلی سایت خدمات الکترونیک سازمان منتقل شده و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد. بیمه شدگان برای اضافه کردن افراد تحت تکفل خود، حتما باید به حساب کاربری شان مراجعه نمایند. پس از بخش میانی صفحه بر روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید.
- 4. این گونه پنجره ورودی برای تان نمایش داده شده و با تایید اطلاعات کاربری خود، می توانید به حساب تان وارد شده و نسبت به نام نویسی فرزند بیمه تامین اجتماعی یا افزودن همسر، پدر و مادر اقدام نمایید. پس نام کاربری و گذرواژه را در کادرهای مربوطه قرار داده و از قسمت انتهایی پنجره ورودی، گزینه «ورود» را بزنید.
- 5. با تایید اطلاعات کاربری به شکل صحیح، به حساب خود در این سامانه منتقل شده و نام خود را در گوشه سمت چپ و بالای صفحه مشاهده خواهید کرد. اکنون می توانید نام نویسی جدید یا به روز رسانی لیست افراد تحت تکفل خود را انجام دهید.
در این بخش نحوه ورود به سایت ثبت نام افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی را به صورت مفصل بیان کردیم. در ادامه هم به شیوه افزودن نام اعضای تبعی خانواده از جمله همسر و فرزندان می پردازیم تا جهت ثبت نام این افراد با چالشی رو به رو نشوید.

ثبت نام همسر در بیمه تامین اجتماعی غیر حضوری
حال که شیوه ورود به سایت ثبت افراد تبعی تامین اجتماعی را فرا گرفته اید، به سادگی می توانید به این سامانه منتقل شده و ثبت نام یا به روز رسانی اعضای تحت تکفل خود را انجام دهید. البته بر اساس ماده ۵۸ قانون تامین اجتماعی، افراد تحت تکفل تنها شامل همسر، فرزندان، پدر و مادر هستند که در برخی مورد هم برای آن ها شرایط خاصی تعریف شده است.
البته ثبت نام همسر در بیمه تامین اجتماعی غیر حضوری بدون هیچ قید و شرطی و در هر سنی امکان پذیر می باشد. چرا که وظیفه تامین سلامت و رفاه همسر (زن) همیشه با شوهر او خواهد بود. اما اگر زن بیمه شده اصلی بوده و قصد اضافه کردن شوهر خود را داشته باشد، وجود یک سری شرایط لازم است.
در صورتی که معاش شوهر توسط بیمه شده زن تامین گردد و سن او بالاتر از ۶۰ سال باشد یا این که طبق نظر کمیسیون پزشکی شوهر از کارافتاده کلی شناخته شود، می تواند از بیمه زن استفاده کند.
جهت بروز رسانی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی و ثبت نام همسر، کافی است یک سری مراحل ساده را طی کنید که در این جا به آن ها پرداخته ایم. این مراحل مورد نیاز برای نام نویسی و افزودن آنلاین نام همسر به لیست افراد تحت تکفل بیمه شده اصلی، شامل موارد زیر می باشند:
- 1. در اولین قدم باید به سایت ثبت افراد تبعی تامین اجتماعی که همان سامانه جامع خدمات الکترونیک سازمان است، وارد شوید. در بخش قبل روش انجام این کار را به صورت مفصل برای تان توضیح داده ایم.
- 2. بعد از ورود به حساب کاربری خود در این سامانه، در قسمت بالای صفحه اصلی آن منویی را مشاهده خواهید کرد که شامل گزینه های مختلفی است. جهت نام نویسی فرزند بیمه تامین اجتماعی یا ثبت نام همسر، باید از این منو بر روی گزینه «بیمه شدگان» کلیک کنید. سپس از لیستی که برای تان نمایش داده می شود، اولین گزینه یعنی «خدمات نام نویسی» را انتخاب نمایید. در آخر هم از لیست جدید، بر روی گزینه «مشاهده و ثبت افراد تبعی توسط بیمه شده اصلی» کلیک کنید.
- 3. با انتخاب گزینه قبل، لیست افراد تحت تکفل شما که از خدمات بیمه ای سازمان تامین اجتماعی استفاده می کنند، نمایش داده خواهد شد. در صورتی که همسر یا هر یک از دیگر اعضای مد نظر تحت تکفل شما نباشند، می توانید آن ها را به لیست اضافه کنید. جهت ثبت نام افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی از جمله همسر، باید از بخش سمت راست صفحه گزینه «اضافه کردن فرد تحت پوشش جدید» را بزنید.
- 4. به این ترتیب، فرم ثبت نام برای تان نمایش داده می شود. در ابتدای این فرم، باید کد ملی و تاریخ تولد همسر خود را به صورت دقیق وارد کرده و در کادر نسبت، عبارت «همسر» را قرار دهید. سپس از قسمت پایین این بخش بر روی گزینه «دریافت اطلاعات از ثبت احوال» کلیک نمایید. در صورتی که اطلاعات وارد شده صحیح باشند، استعلام ثبت احوال با موفقیت انجام گرفته و نام، نام خانوادگی و نام پدر همسر نمایش داده می شود. پس امکان ثبت نام همسر در بیمه تامین اجتماعی غیر حضوری را خواهید داشت. اکنون باید شهر محل تولد، شهر محل صدور و شعبه بیمه پردازی همسر را هم تعیین کرده و صفحه اول شناسنامه وی، صفحه مشخصات همسر و صفحه مشخصات زوجین در عقدنامه را آپلود نمایید. در آخر هم از قسمت انتهایی صفحه، گزینه «تایید و ادامه» را بزنید.
- 5. با تایید اطلاعات همسر یا فرد تحت تکفل مد نظر دیگر، اطلاعات وی در سایت سازمان تامین اجتماعی ثبت خواهد شد. اکنون باید مجددا به صفحه «مشاهده و ثبت افراد تبعی توسط بیمه شده اصلی» مراجعه کرده و گزینه «بروزرسانی» را بزنید. به این ترتیب، بروز رسانی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی شما با موفقیت انجام گرفته و نام همسر به این لیست اضافه خواهد شد.
با طی کردن این چند مرحله ساده، نام همسر شما با موفقیت به لیست افراد تحت تکفل اضافه شده و امکان استفاده از خدمات بیمه ای را خواهد داشت. نام نویسی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی برای سایر اعضای مجاز خانواده یعنی فرزندان، پدر و مادر هم به شکلی مشابه انجام می گیرد.

نام نویسی فرزند بیمه تامین اجتماعی
در بخش قبل نحوه ثبت نام همسر به عنوان فرد تحت تکفل را از طریق سایت خدمات الکترونیک سازمان توضیح دادیم. موضوع مهم دیگر، شیوه نام نویسی فرزند بیمه تامین اجتماعی است. افرادی که به تازگی نسبت به تهیه بیمه نامه های مختلف تامین اجتماعی اقدام کرده یا بیمه شدگانی که صاحب فرزند جدیدی شده اند، امکان افزودن نام فرزند خود به عنوان فرد تحت تکفل را خواهند داشت.
بدین منظور هم باید به سایت ثبت افراد تبعی تامین اجتماعی که همان سامانه جامع خدمات الکترونیک سازمان می باشد، مراجعه نمایید. مراحل ثبت نام فرزندان هم کامل مشابه افزودن نام همسر در این لیست می باشد. فقط هنگام مشاهده فرم ثبت نام، باید نسبت را «فرزند» انتخاب کرده و اطلاعات و مدارک را متناسب با این نقش تکمیل کنید. سایر مراحل ثبت نام افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی برای همسر و فرزندان کامل مشابه است.
با توجه به این که در بخش قبل نحوه ثبت نام همسر را توضیح داده ایم، جهت افزودن نام فرزند مشکلی نخواهید داشت.
نکات بروز رسانی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی
تا این جای کار شیوه ورود به سایت افراد تبعی سازمان تامین اجتماعی را توضیح داده و نحوه نام نویسی افراد تحت تکفل از جمله همسر و فرزندان را بررسی کردیم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید نسبت به ثبت نام همسر در بیمه تامین اجتماعی غیر حضوری، اقدام نمایید.
اما لازم است حین انجام این فرایند و به روز رسانی لیست افراد تحت تکفل خود، به یک سری نکات توجه داشته باشید. برخی از مهم ترین نکات بروز سانی و افزودن افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی، به شرح ذیل می باشند:
- • جهت ثبت نام افراد تحت تکفل، الزامی به مراجعه حضوری نبوده و می توانید با مراجعه به حساب کاربری خود در سایت جامع خدمات الکترونیک سازمان، این کار را انجام دهید.
- • برای ورود به حساب کاربری خود در سایت ثبت افراد تبعی و بروز رسانی افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی، لازم است از قبل در این سامانه نام نویسی کرده و اطلاعات کاربری داشته باشید.
- • پس از ورود به سامانه، ابتدا لازم است مشخصات و نسبت فرد تحت تکفل با بیمه شده اصلی تعریف شده و فرم ثبت نام تکمیل گردد. سپس با انتخابی گزینه «بروزرسانی»، اطلاعات این فرد هم به لیست اشخاص تحت تکفل بیمه شده اصلی اضافه خواهد شد.
کد استعلام افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی
با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم، اکنون اطلاعات کاملی در رابطه با شیوه نام نویسی فرزند بیمه تامین اجتماعی یا افزودن همسر در اختیار دارید. اما گاهی اوقات بیمه شدگان به دنبال کدی هستند که بتوانند به کمک آن، لیست افراد تحت تکفل خود را استعلام بگیرند. در این رابطه باید بگوییم که تا کنون کد دستوری خاصی جهت استعلام افراد تحت تکفل بیمه شده اصلی تعیین نشده است.
اما بیمه شدگان می توانند با مراجعه به حساب کاربری خود در سایت جامع خدمات الکترونیک سازمان، لیست افراد تحت تکفل خود را مشاهده کنند. انجام این عملیات کاملا مشابه با ثبت نام افراد تحت تکفل بیمه تامین اجتماعی است. یعنی پس از ورود به حساب کاربری خود در سایت مذکور، به ترتیب باید گزینه های «بیمه شدگان»، «خدمات نام نویسی» و «مشاهده و ثبت افراد تبعی توسط بیمه شده اصلی» را انتخاب کنید.
بیمه شدگان تامین اجتماعی می توانند با ثبت نام افراد تحت تکفل خود، شرایط استفاده از خدمات بیمه ای را برای آن ها فراهم کنند. ثبت نام افراد تحت تکفل به صورت آنلاین و از طریق سایت خدمات الکترونیک سازمان انجام می گیرد.
پس بیمه شده اصلی جهت ثبت نام همسر در بیمه تامین اجتماعی غیر حضوری یا افزودن فرزندان، ابتدا باید به سایت مذکور مراجعه کرده و سپس فرم ثبت نام را برای فرد مد نظر تکمیل نماید. در این جا نحوه ورود به سامانه مربوطه و ثبت نام افراد تحت تکفل از طریق آن را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم.
-
به صورت غیر حضوری و از طریق سایت ثبت افراد تبعی به آدرس eservices.tamin.ir انجام می شود.
-
همسر ، فرزندان و پدر و مادر.